Dodaj do ulubionych

Kiedy zagoiły się rozstepy

14.09.05, 00:44
Cześć dziewczyny- jestem 11 tygodni po porodzie blixniaczym i moje rozstepy,
które zrobiły mi się w 37 tygodniu!!, mimo Mustelli itp, ani drgną- ciągle
czerwone. Teraz też smaruję się Mustellą i Cepanem. Jaka jest szansa, że po
tak długim czasie one w końcu znikną???Moja mama nie ma rozstępów więc
teoretycznie geny są ok smile.
Obserwuj wątek
    • marianka_pod_choinke Re: Kiedy zagoiły się rozstepy 14.09.05, 00:48
      Ojej-może jestem nie na bieżąco w sprawie rozstępów, ale one samoistnie chyba
      nie mają szansy sie zagoić (tj. zniknąć). Co najwyżej zbieleją. Mnie nie
      pomogły zadne specyfiki- rozstępy z czasów dojrzewania jak były tak są. W
      sprawie ingerencji chirurgicznej sie nie wypowiadam, bo tutaj moja wiedz nie
      sięga.
      • ulaszka Re: Kiedy zagoiły się rozstepy 14.09.05, 08:19
        Zgadzam się, rozstępy nie znikną. Można nad nimi pracować, to mają szansę stać
        się mniej widoczne, ale i tak zostaną.

Ulaszka
        • annam21 Re: Kiedy zagoiły się rozstepy 14.09.05, 08:24
          taj hest nie znikaja,cholercia niestety, z okresu dojuewania mam,teraz smaruje
          sie mustela zobaczymy, pociesze cie troche ze w cizy blizniaczej malo kobiet
          nie dostaje rozstepow,jak by nie bylo brzuch musi pomiescic 2 bobasysmile, co do
          operacji sa mozliwe.Z tego co sie orientuje okolo 5tysiecy zlotych,ale w
          szpitalu ponad tydien no i nie czarujmy sie,boli-nawet bardzo,nawet do 2
          tygodni.Bylam cwaniara i myslalam ze jak mi sie zrobia to jakos namowie meza na
          taki zabieg,ale jak sobie poczytalam to raczej podziekuj.ale ja sie bolu boje.;
          ((((
          • anka874 Re: Kiedy zagoiły się rozstepy 14.09.05, 14:19
            Annam,czy możesz coś więcej napisać o tej operacji i gdzie robią,bo dotychczas
            wiedziałam tylko o roll-cit jako najskuteczniejszej
            metodzie,laserach,mikrodermabrazji,agyptos,zastzyki witaminowe,mezoterapi
            itp,ale o operacji nie,jak możesz to napisz.
    • izzunia Re: Kiedy zagoiły się rozstepy 14.09.05, 14:38
      mi w okresie dojrzewania zrobily sie straszne rozstepy na biodrach i piersiach -
      i do tej pory je mam, nie wygladaja strasznie paskudnie, i czasem malo je widac,
      ale od ponad roku smaruje je kremami na rozstepy (roznymi). teraz cala ciaze
      codziennie maz smaruje mi dokladnie brzuch kremami, zeby tylko zminimalizowac
      ryzyko wystapienia rozstepow, ale rzeczywistosc jest taka, ze jesli juz sie
      pojawia to nie ma szans, zeby zniknely, chyba ze usuniesz je operacja plastyczna
      - bez tego z czasem zjasnieja i w najlepszym wypadku beda wygladac jak srednio
      estetyczne blizny.
      • annam21 Re: Kiedy zagoiły się rozstepy 14.09.05, 14:53

• anzielinska Re: Kiedy zagoiły się rozstepy 16.09.05, 02:03
          pisząc o zagojeniu miałam na myśli zbielenie....wiem, że nie znikną ale teraz
          są cholernie czerwone sad
          • kokons Re: Kiedy zagoiły się rozstepy 16.09.05, 18:37
            NAJLEPSZE SPECYFIKI NA POWSTAŁE JUŻ ROZSTĘPY:
            -Kolagen Naturalny
            -Cepan
            -Lioton 1000(to mało znany jako preparat na rozstępy, raczej na żylaki, ale
            farmaceutki zdecydowanie bardziej go polecają od Cepanu).

Żródło:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=29079931
            • izabela78 Re: Kiedy zagoiły się rozstepy 16.09.05, 19:27
              Hej jestem prawie 4 lata po porodzie. POdczas ciazy duzo utylam i porobilo mi
              sie mnostwo rozstepow. POwiem ci co mi tesciowa doradzila by rozstepy wyblakly
              Otoz teraz to juz koniec lata ale dobry sposob na rozstepy to opalanie sie,
              pokazywanie rozstepow sloncu. Mi to pomoglo i ciesze sie ze posluchalam
              tesciowej. W przyszlym roku sprobuj jak chcesz , to nic nie kosztuje.
              pozdrawiam IZA
    • listopadowka Re: Kiedy zagoiły się rozstepy 17.09.05, 13:26
      Rozstępy nie znikają,mogą się stać najwyżej mniej widoczne,białe.Niestety.Mi
      też zrobiły się straszne rozstępy na brzuchu...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka