ariana1 14.09.05, 12:59 Dziewczyny, co na żołądek w ciąży?? Mogę krople żołądkowe? Jestem w 32 tc. Boli strasznie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kokons Re: Ratunku! Żołądek boli! 14.09.05, 13:18 A jak cie boli jesli moglabys uscislic? Ja bym raczej proponowala zaparzyc miete - do 3 filizanek dziennie dozwolona w ciazy! No i moze pij duzo wody,bo ci wypluka co nieco z brzucha.... Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Ratunku! Żołądek boli! 14.09.05, 13:35 Ból jest kłujący, u góry nad brzuchem. To zdecydowanie żołądek. Miewałam już takie przed ciążą. Lecę miętę parzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
kokons Re: Ratunku! Żołądek boli! 14.09.05, 13:37 No to mieta i duzo wody... i mysle, ze lepiej wegiel zazyz 2 tabletki - w takiej dawce pochlania toksyny i niestrawnosci i lest lepszy i bezpieczniejszy niz kropelki. Odpowiedz Link Zgłoś
mamand Re: Ratunku! Żołądek boli! 14.09.05, 13:52 znam ten ból krople żołądkowe lub miętowe i no spe (możesz nawet forte) a jak nie pomoże to po godzince znowu kropelki a potem szykuj coś na zgage ps. jak dostałam pierwszego ataku żołądka to myślałam, że umieram, ale taki zestawik zalecony przez gina mi pomógł Odpowiedz Link Zgłoś
o_tuska Re: Ratunku! Żołądek boli! 14.09.05, 13:58 Ja miałam to wczoraj taki twardy się robi przypadkiem się nie kładź- boli jeszcze mocniej-, mnie ulżyło chodzenie po schodach i ruch na boki jak galaretka takie kiwanie, troche gazowanej wody- aby się odbiło - i maszaż brzucha. A na koniec mięta bardzo ciepła i ustąpiło Odpowiedz Link Zgłoś
majan2 Re: Ratunku! Żołądek boli! 15.09.05, 22:26 Mnie tez zczesto osotanio boli (8 miesiac), ale mysle ze to Maluszek sie tak uklada bo najlopiej dziala na mnie ruch -spacerki lub chocby zmywanie, a gorzej lezenie i mieta tez pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
atenaza Re: Ratunku! Żołądek boli! 14.09.05, 14:40 wylądowałam z czymś takim w 24 tc. na ginekologii, bo kurczył się i bolało mnie w żołądku potwornie (zero innych zatruciowych objawów) - świetnie pomogła nospa i napar z rumanku+kopru. No i dietka płynna przez dwa dni (nawet witamin nie mogłam zażywać przez jeden dzień, żeby żoładka nie obciążać). Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Ratunku! Żołądek boli! 14.09.05, 18:07 Kochane! Dzięki za porady Boleści minęły. Co za ulga........ Pomogły dwa kubki mięty i krople żołądkowe. Nareszcie mogę zjeść parę sucharów Odpowiedz Link Zgłoś
magda236 Re: Ratunku! Żołądek boli! 15.09.05, 18:19 mnie tez strasznie boli żołądek a przewaznie po jedzeniu. Lekarz zlecił mi siemie lniane pić 3 razy dziennie tylko ostrzegam okropne fuj!!!!! no spa i sie nie obrzerać Odpowiedz Link Zgłoś
alisek88 Re: Ratunku! Żołądek boli! 15.09.05, 22:33 mnie tez pobolewa zoladek - ostatnio po knedelkach ze sliwkami... takie pyszne, a trzeba je sobie dawkowac, bo sie male zrzyma; ale - nospa, z tego co wiem, dziala rozkurczowo takze na to, czego nie powinna rozkurczac a kropelki mietowe, choc dla nas super, to dla dziecka zle - bo na alkoholu (nawet juz wypic czlowiek nie moze) - wiec pewnie mieta - byle nie mieta polej - zbierana wlasnorecznie, bo ma wlasciwosc zbyt silnie rozkurczajcae i szkodzi w ciazy - jedynie mieta z torebeczek!!! Odpowiedz Link Zgłoś
robertaa Re: Ratunku! Żołądek boli! 15.09.05, 22:38 Ja walcze z tym paskudztwem od paru miesięcy, ból jest tak silny, że mówię na to : mikroporód (jeden prawdziwy mam za sobą.) Jak czuję, że mnie bierze to biegnę do łazienki i prowokuję wymioty. W połowie przypadkach po minucie przechodzi, jesli nie - łykam no-spę. I wtedy przez 20 minut nie ma ze mną kontaktu, bo dopiero po takim czasie tabletka zaczyna działac... pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś