Dodaj do ulubionych

Irygacja-mam pytanie

19.09.05, 09:09
Czy w ciąży można przeprowadzać irygacje?
Obserwuj wątek
    • gogam25 Re: Irygacja-mam pytanie 19.09.05, 10:25
      W ciąży (ze względu na dość częste infekcje bakteryjne pochwy i w miarę
      nasilenia objawów) myłam się i robiłam nasiadówki z Vagosanu (lub rumianku) ale
      były to zabiegi stosowane sporadycznie, 1 raz dziennie wieczorem i to najwyżej
      przez 2,3 dni (pomiędzy zabiegami było od kilku dni do nawet 4 tygodni
      przerwy). Należy pamiętać, iż jeżeli nie istnieją podstawy ku takim zabiegom
      nie wolno ich wykonywać, ponieważ można wywołać przedwczesne skurcze macicy co
      groziłoby wywołaniem przedwczesnego porodu. W żadnym przypadku nie wolno także
      wykonywać "płukanek" pochwy!!!

Pozdrawiam gosia
    • kokons Re: Irygacja-mam pytanie 19.09.05, 10:27
      Ale po co czy cos szczegolnego ci dolega? W ciazy sa one nawet zabronione...
      mozna np. wywolac przedwczesne skorcze, ale tez wyplukac wazne dla utrzymania
      dobrego ph paleczki kwasu mlekowego!
    • bj75 Re: Irygacja-mam pytanie 19.09.05, 10:40
      a mogę zapytać skąd jesteś i jaki lekarz Ci to zalecił?
      Ciekawa jestem czy to nie tez sam który mi też to zalecił
    • mika_007 Re: Irygacja-mam pytanie 19.09.05, 10:40
      irygacje są absolutnie zabronione.Co innego nasiadówki -ale tylko wtedy kiedy
      naprawdę coś dolega
      • bj75 Re: Irygacja-mam pytanie 19.09.05, 11:11
        wiem i dlatego zmieniłam lekarza
        • kasia19662 Re: Irygacja-mam pytanie 19.09.05, 11:39
          jezeli lekarz ci zalecił to oczywiscie wykonaj irygacje.twój lekarz wie
          najlepiej jak cię leczyc a nie anonimowe dziewczyny z forum.ja po zaleceniu
          lekarza robiłam i wszystko jest w najlepszym porządku.
          • bj75 Re: Irygacja-mam pytanie 19.09.05, 11:49
            no nie wiem czy masz rację bo ja poszłam do drugiego lekarza i kategorycznie
            zabronił mi irygacji, zaleconych na nadżerkę przez pierwszego lekarza. W
            dodatku powiedział mi że takie zestawienie (nadżerka i irygacje mogły
            spowodować krwawienie nadżerki, a w konsekwencji utratę dziecka.
            Nie twierdzę, że trzeba słuchać wszystkich rad z forum ale w razie wątpliwości
            może lepiej pójść po radę do innego lekarza
            Niestety jeżeli lekaż się pomyli i stracisz dziecko to oskarżanie lekaża nie
            zwróci życia dziecka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka