24.09.05, 11:39
Wiem ze to juz bardzo oklepane pytanie ale..ostatnio dziwnie sie czuje
Zaczne od tego ze bllo bara bara z moim chlopakiem ok 11 -12 dnia cyklu
Nie myslalam o tym wszystkim az do momentu kiedy zaczelam siedziwnie czuc,
okres mam dostac za jakies 4 dni, a juz od ok tygodnia mam wielkie bolace
piersi,obolale sutki,brak calkowity apetyt gdzie zawsze przed okresem to
jadlam za 3.stan podgoraczkowy, wszystko mnie denerwuje,pobolewa brzuch z
jednj strony, niedobrze mi szczegolnie wieczorami i rano przy myciu zebow,
jestem strasznie zmeczona i chce mi sie spac wiecznie,nawet jak sie poloze ok
15 na drzemke (ostatnio drzemka przeciaga sie do 4 h!!!) to znow o 22 tak mi
sie chce spac jakbym nie spala wiecznosc. strasznie boli mnie glowa i zeby
)nie wiem czy to ma jakis zwzek ale tak nigdy nie mialam)
a moze jestem na cos chora???
Obserwuj wątek
    • asienka32 Tak wcześnie ciąża nie daje takich objawów 24.09.05, 13:32
      oczywiście seks w 11-12 dniu nie jest w 100 proc. bezpieczny, ale też zajście w
      ciąże mało prawdopodobne.
      Nie panikuj, jak miesiączka spóźni się o kilka dni /jak się źle czujesz, to
      może się spóźnić z tego powodu/ zrób test ciążowy.
      A jesli masz skłonności do paniki a ciąża nie jest ci na rękę na przyszłość się
      po porostu jakoś zabezpiecz. Szkoda potem comiesięcznych nerwów i zdrowia.
      • pitu_finka Re: Tak wcześnie ciąża nie daje takich objawów 24.09.05, 14:44
        Moze i nie daje, ale zajscie w ciazy w 11-12 dc jak najbardziej jest
        prawdopodobne i to bardzo.
      • kasiulka82 Re: Tak wcześnie ciąża nie daje takich objawów 24.09.05, 21:48
        To nieprawda z tym, ze zajście w 11-12 dc jest mało prawdopodobne. Wszystko
        zależy nie tyle od długości cyklu, tylko od tego, że nie ma się pewności, czy
        owulacja nie wystąpiła. Ja miałam cykle 33-34 dniowe, a w ciążę zaszłam ok. 6
        dc.
    • dagger1 Re: Ciąża?? 24.09.05, 16:54
      Jestem teraz w 24 tygodniu, a mój syn poczęty został wlaśnie około 12 dnia
      cyklu. No i w pierwszych tygodniach potwornie zmeczona byłam, bywało i tak, że
      zasypiałam juz o 20:00 i spałam do samego rana. smile
      Mam nadzieję, że to dla Ciebie dobra wiadomość. smile
    • scarletta84 Re: Ciąża?? 24.09.05, 20:23
      ja bym ci radzila jak najszybciej zrobic test ciazowy. ja mialam nieregularne cykle i nie zawsze
      jajeczkowalam. z mezem akurat staralismy sie o dziecko, ale ja o siazy dowiedzialam sie bardzo
      wczesnie bo jakis tydzien czy dwa po zaplodnieniu!!!! jestem w 17 tygodniu a do chwili obecnej
      niedobrze mi sie robi od pasty do zebow. mialam dokladnie identyczne objawy. brak apetytu,
      kawowstret, organizm odmowil palenia (staralam sie rzucic ale mi cos nie szlo... no i mnie na szcescie
      zmusilo), bolace piersi, czesto kurczace sie sutki i pobolewania w brzuchu. test wyszedl mi bladziutki
      bo zrobilam go wtedy jakby przeliczajac na regularny cykl i poczecie ok 4 dni przed spodziewana
      miesiaczka. ale juz wiedzialam. a pierwsze usg zrobilam w 4 tygodniu ciazy czyli jakies 2 tygodnie po
      zaplodnieniu. jesli wiec sie nie zabezpieczaliscie to radze ci zrobic test. plemniki potrafia przezyc dosc
      dlugo wbrew pozorom i nawet jesli to byl 11 dz cyklu to zajsc moglas w 13 czy 14. moja przyjaciolka
      tak miala. szybciorem wiec po test do apteki!
      a w ogole to pozdrawiam i daj znac co wyszlo,
      beata
      • maga202 Re: Ciąża?? 06.11.05, 15:35
        Scarletto powiedz mi o co chodzi z tym że test zrobiłaś w 4 tygodniu ciąży czyli 2 tygodnie po zapłodnieniu. Ja myślałam że ciąża zaczyna się zapłodnieniem i liczy się ją od zapłodnienia. Już nie pierwsz raz czytam coś podobnego i nie rozumiem tego. Odpowiedz proszę.
        Pozdrawiam Magda
    • martina.15 Re: Ciąża?? 24.09.05, 21:41
      mozesz byc, ale naprawde nie musisz... ja mialam to 8 dc, 10 dc owu i jestem smile
      zrob sobie test i bedziesz spokojna. poczekaj jeszcze do tej miesiaczki.
      • goosiaa3 Re: Ciąża?? 25.09.05, 13:34
        No dzisiaj jest teramin miesiaczki i nic, ale pobolewa mnie brzuch czasem ,tzn
        tak jak by skurcze male ale to bylo ze 2 razy i tyle narazie poczekam jeszcze 2
        dni i najwyzej zrobie test, dzieki dziewczyny
    • goosiaa3 Re: Ciąża?? 27.09.05, 09:37
      No i okresu dalej nie ma, test boje sie zrobic, a wczoraj caly dzien mialam
      posmak gorzko-metaliczny w ustach..w sumie okres spoznia sie dopiero 2 dni..
      • goosiaa3 Re: Ciąża?? 27.09.05, 09:38
        a wogole to z tymi wyliczeniami to byla pomyka jak dobrze sobie policzylam to
        bzykanko bylo 14 dnia cyklu
        • 99maja Re: Ciąża?? 27.09.05, 10:01
          koniecznie zrób test i nie trzymaj nas już dłużej w niepewności : ) ale teraz
          to już lepiej jutro rano bo będzie pewniejszy. Jeżeli przytulanko było 14 no to
          masz szansę na dzidziusia, ale okres tez może Ci się spóźniać z nerwów. Oj
          chciałabym mieć taki "problem", ja powinnam dostac okres w czwartek ale mam
          nadzieję, że nie dostanę : )
    • hanula12 Re: Ciąża?? 27.09.05, 15:28
      Nie jest to dla Ciebie pewnie pocieszenie, ale ja miałam identyczne objawy
      wczesnej ciąży. cały czas chciało mi się spać i w ogóle jakoś tak nieswojo się
      czułam. w terminie okresu miałam takie bóle jak na @, a potem okazało się że to
      normalne ojawy ciązy. przyłączam się do porzedniczek:zrób test a wszystko
      powinno się wyjaśnić. i napisz jaki wynik. pozdrawiam
    • karolinazajac Re: Ciąża?? 27.09.05, 15:36
      U mnie pierwszymi objawami również były potworna senność, powiększone piersi i
      jakieś ciągnięcie w dole brzucha. Jak na mój gust to u Ciebie w brzuszku coś
      rośnie... Zrób test - szybko i bezboleśnie przekonasz się czy Twoje
      przypuszczenia są słuszne. I daj znać jaki wynik smile
    • mrrkot Re: Ciąża?? 27.09.05, 15:56
      hmm, ja miałam część Twoich objawów ciąży- przede wszystkim senność- mogłam
      spać godzinami, rozdrażnienie i wrażliwe,powiększone piersi (jak czasami przed
      okresem) smile
      więc nie zastanawiaj się długo tylko leć do apteki po test smile
      powodzenia
    • bambinek Re: Ciąża?? 27.09.05, 16:15
      ja zaszlam w 10 dniu cykly i to u mnie normalne,z pierwsza ciaza tez tak
      mialam.A jestem pewna bo na drugi dzien zlamalam noge i przez 3 tyg nie bylo
      przytulanka.
      • 99maja no i jak zrobiłaś test? 28.09.05, 09:08
        j/w
    • andula_t Re: Ciąża?? 28.09.05, 09:51
      ależ chciałabym mieć ten problem co ty smile)))
      dawaj znać co z tym testem - pewnie wszystkie umieramy z ciekawości.
      • goosiaa3 Re: Ciąża?? 28.09.05, 13:38
        sluchajcie dziewczyny jaki ze mnie tchorz, moze dlatego ze sie boje, mam 20 lat
        wprawdzie kochajacego chlopaka ktory jest ze mna juz od 5 lat oczywisie zawsze
        sie liczylismy ze moze byc dzidzia, ale ja nie wiem czy jestem gotowa, czy dam
        rade..
        mama napewno by nam pomogla i moja i jego, wogole to napewno bedzie ok czy
        bedzie dzidzia czy nie, ok jutro rano robie test!!!
        • andula_t Re: Ciąża?? 28.09.05, 13:47
          nie stresuj się aż tak - nie ma sensu się nakręcać jak nie wiesz czy to ciąża
          czy nie. rób test i dawaj znać.
          • goosiaa3 Re: Ciąża?? 28.09.05, 13:55
            A dzisiaj rano ok h 7 zaraz po obudzeniu zmierzylam temperature w pochwie i bylo
            37.3 czy to cos oznacza??bo czytalam ze temperatura tez mozna cosik okreslic
            • lilith76 Re: Ciąża?? 28.09.05, 14:21
              to oznacza tylko tyle, że jesteś po owulacji. jeśli temperatura spada, będzie
              @, jeśli utrzymuje się dłużej niż dwa tygodnie od owulacji to raczej ciąża.
              • 99maja no i co? napisz szybko :) 29.09.05, 08:17
                j/w
                • gosik3 Re: no i co? napisz szybko :) 29.09.05, 08:53
                  test wyszedl negatywnie hmm a okresu dalej nie ma
              • goosiaa3 Re: Ciąża?? 29.09.05, 08:56
                Napisalam z 2 konta pomylilo mi sie ale jak pisalam test wszedl negaywnie
                aokresu ak nie bylo tak nie ma...
                • biomona Re: Ciąża?? 29.09.05, 10:11
                  Witaj. Moze sprobuj poczekac jeszcze ze 2 dni i powtorz test jesli nie
                  dostaniesz @. Ja mialam podobnie, tylko ze u mnie niestety to nie dzidzia, tylko
                  @ spoznila sie 2 tygodnie sad efekty stresu - a juz taka mialam nadzieje sad
                  Powodzenia
                  • goosiaa3 Re: Ciąża?? 03.10.05, 21:48
                    dzisiaj zrobilam 2 test wyszwy 2 grube kreski! Ginekolog potwierdzil ze bedzie
                    dziecko
                    • karolinazajac Re: Ciąża?? 03.10.05, 21:55
                      To przynajmniej wiesz na czym stoisz smile Jeśli jeszcze masz jakieś wątpliwości
                      czy to dobrze czy źle to poczekaj do pierwszego USG, wyjdziesz z wielkim
                      uśmiechem na twarzy i łzami w oczach. Gratuluję!!!
                    • elennara Re: Ciąża?? 03.10.05, 21:55
                      Gratuluję serdecznie, wiem, że początkowo możesz być w szoku i mieć mnóstwo
                      wąpliwości i doskonale to rozumiem bo moja ciąża też nie była planowana i
                      jestem w podobnym wieku, ale zobaczysz, wszystko będzie dobrze.
                      • balbinka76 Re: Ciąża?? 04.10.05, 09:57
                        Wielkie Gratulacje! super mam nadzieje,ze sie cieszysz.
                        • 99maja Re: Ciąża?? 04.10.05, 12:20
                          serdecznie gratuluję i mam nadziejęm, że będzie to dla Ciebie szczęśliwy
                          czas smile, ja niestey dostałam spóźniony okres i strasznie się rozczarował,
                          znowu sad, no ale przede mną kolejny miesiąc starań smile. Trzymam kciuki, żeby
                          wszystko było dobrze.
                    • andula_t Re: Ciąża?? 04.10.05, 12:30
                      gratulacje. choć dla ciebie to chyba zaskoczenie.
                      a tu same baby które marzą o tym żeby mieć dzidziusia...
                      przynajmniej ja smile
                      • goosiaa3 Juz 10 tydzien 06.11.05, 12:12
                        Tak sobie tu weszlam zeby pocztaj jak to bylo kiedy spoznial mi sie okres a
                        jeszcze nie wiedzialam czy to ciaza czy niesmile) dzisiaj jest juz prawie 10
                        tydzien i tak mysle sobie jak ten czas szybko mija..jak dzisiaj pamietam jeszcze
                        jak zrobilam test i wyszly 2 kreski,a teraz... teraz zastanawiamy sie nad
                        imieniem, nad tym jakie bedzie czy to bedzie chlopak czy dziewczynka (ja czuje
                        ze chlopaksmile))) i najwazniejsze czy bedzie zdrowe! Juz 2 razy bylam na usg i
                        widzialam malenstwo i teraz to wszystko zaczyna realnie do mnie dochodzicsmile)
                        Wczesniej nie zastanawialam sie nad miloscia maciezynska a teraz sama wychodze z
                        podziwu jak wielka moze byc milosc do 2.5cm dzieciatka. Wszyscy juz czekaja z
                        niecierpliwoscia kiedy zacznie rosnac brzuszek i wogole kiedy bedzie dzidzia i
                        jak to bedzie. wyobrazcie sobie ze date porodu mam na 06.06.06!!!
                        • aranxa Re: Juz 10 tydzien 06.11.05, 15:10
                          Zatem powodzenia w nowej roli!
                          A termin masz superancki!
                          pozdr
                        • maga202 Re: Juz 10 tydzien 06.11.05, 15:46
                          Przeczytałam dzisiaj historię twojej ciaży. U mnie było podobnie, toche nie chciałam akurat zajść ( bo miałam zmieniać pracę) ale liczyłam się z tym bo raz też trochę się zapomnieliśmy bez zabezpieczenia ale wcześniej staraliśmy się ponad rok i nic więc się nie przejmowałam a tu okres mi się zaczał spóźniać, też tak jak ty bałam się zrobić test ale wreszcie się odważyłam no i wyszły dwie krechy, ja zaczęłam płakać z powodu szoku a mąż strasznie się ucieszył, no i teraz nie mogę się doczekać a termin mam na 21 maja.
                          Pozdrawiam Powodzenia Magda
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka