Dodaj do ulubionych

termin porodu a cukrzyca ciążowa?

26.09.05, 09:55
Mam rozpoznaną cukrzyce ciażowa. Termin porodu wyznaczono mi na 29.09 czyli niedługo. Dostałam juz skierowanie do szpitala jeżeli nie urodze do 29 to musze tego dnia stawic się w szpitalu. W zwiążku z tym mam pytanie. Jakie są procedury w postepowniu kobiet z cukrzycą. Czy zrobia mi ktg i moze dodatkowa badania i puszcza do domu? Czy zostawią w szpitalu pod obserwacją do czasu rozwiazania? Czy tez będą wywoływać poród? Jeżeli któraś z was miała podobny problem lub wasza kolezanka to prosze opiście mi bo nie wiem na co mam się przygotowac.Z góry bardzo dziekuje za odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • nusia791 Re: moze ktos odpowie 27.09.05, 09:30
      Czy nie ma nikogo , kto moze mi odpowiedziec na pytanie?
    • cicuta Re: termin porodu a cukrzyca ciążowa? 27.09.05, 09:49
      wiesz co, tro chyba tez zaleszy od lekarza i od cukrzycy... Moja kolezanka
      miala, ale niezbyt dramatyczna (tj. w szpitalu jej ustabilizowali cukier, potem
      tylko dieta kontrolowala, nie brala insuliny) i przenosila prawie dwa
      tygodnie... W koncu jej wywolywali, ale i taks ie skonczylo cesarka.
    • sofia12 Re: termin porodu a cukrzyca ciążowa? 27.09.05, 10:02
      Nusia,
      Zdecydowanie przygotuj się na pozostanie w szpitalu i wywoływanie porodu w
      wyznaczonym terminie.

Ja też jestem przypadkiem z rozpoznaną cukrzycą ciążową i lekarze kilka razy
      informowali mnie o tym, że przy tej dolegliwości poród jest wywoływany w
      terminie (u mnie będzie to 12 pazdziernika), jeśli wcześniej nie rozpocznie się
      samoistnie.
      Nie czeka się dłużej niż do 40 tc, ponieważ jest ryzyko, że dzidziuś będzie
      większy i standardową procedurą jest wywołanie porodu w terminie.

Pozdrawiam i trzymam kciuki!
      Sofia
    • nusia791 Re: termin porodu a cukrzyca ciążowa? 27.09.05, 10:11
      Dzieki za odpowiedz .wydaje mi sie ,że mnie zostawia. mam jeszcze dwa dni dzis i jutro ale jestem przekonana ,że dzidzia nie wyjdzie.szukam po tym necie odpowiedzi i wszystko wskazuje ,że chyba mnie tam zostane i cos zrobic musza ze mną.Pocieszam sie,ale chba bedzie dobrze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka