Dodaj do ulubionych

Olej rycynowy

26.09.05, 11:43
Dziś postanowiłam, że spróbuję napić się tego świństwa - a nuż przyśpieszy
trochę poród (jestem 4 dni po terminie ). Czy wiecie może gdzie szukać tego
specyfiku? W aptece? W sklepie spożywczym? A może jeszcze gdzies indziej...
I ile tego trzeba wypić?
Pewnie i tak nie zadziała sad
Obserwuj wątek
    • syla_syla Re: Olej rycynowy 26.09.05, 11:49
      Kropkosmile
      Oto dwie metody kosztowania tego "napoju":
      1. 3/4 szklanki soku pomaranczowego lub napoju imbirowego + 1/4 szklanki oleju
      rycynowego - dobrze wymieszac i wypic natychmiast
      lub
      2. 1/4 szklanki oleju rycynowego i tu mieta lub sok do popicia

Ja jeszcze nie probowalamsmile ale slyszalam ze olej moze byc skutecznysmile
      powodzenia
      pozdr s
    • moniquev Re: Olej rycynowy 26.09.05, 11:52
      witaj boze jak sie ciesze ze nie jestem sama ...powoli wpadam w depresje
      przedporodowa...jestem 6 dni po terminie i nic!!!!pytalam lekarza co moze mi
      pomoc czy ten olej czy kochanie sie z facetem "do konca"...czy moze chodzenie
      po schodach...zaczal sie smiac i powiedzial ze jak dziecko i reszta nie beda
      gotowe to zadne specyfiki mi nie pomoga i wiesz co mial racje...normalnie
      zaczynam szalec a jeszcze to siedzenie w domu mnie dobija bo moj maz nie chce
      juz mnie nigdzie puszczac samej...mam dola potrzebuje kogos do pogadania...a
      jak twoje samopoczucie????
      • syla_syla Re: Olej rycynowy 26.09.05, 11:58
        smile))))) ja mam jeszcze 3 dni do terminu ale juz sie zaczelam zastanawiac czy
        nie lyknac olejusmile)))) Wspolczuje Wam strasznie dziewczyny i cos mi sie zdaje
        ze sobie tez bede wspolczuc za te 3 dnismile))))) zniecierpliwienie moze wykonczyc
        nie sadzicie??? Moniquev glowa do gory jestesmy tu po to by rozmawiac
        wlasniesmile))))) po to sie tu spotykamy samotne nie jestesmy ... ja juz swira
        dostaje i marze zeby dzien rozwiazania w koncu NADSZEDLsmile)) ogladam tv, czytam
        lub kucam z moim 3 letnim synem z nadzieja ze mala w brzuchu szybciej wyjdziesmile
        juz mysle ze w ciazy jestem ROKsmile))))))
        • moniquev Re: Olej rycynowy 26.09.05, 12:03
          syla ja tez mam wrazenie ze jestem w ciazy taaaaak dlugo i ze to sie nigdy nie
          skonczy...a najlepsze ze ostatnio nawet rozmawiajac z rodzicami o swietach
          powiedzialam no mam nadzieje ze na swieta to dzidzia juz bedzie...normalnie
          zaczynam sie zastanawiac czy ten stan sie kiedys zakonczy...dzieki za
          odpowiedz...dobrze jest sobie z kims pogadac...
          • syla_syla Re: Olej rycynowy 26.09.05, 12:06
            alez jestesmy smieszne smile wyobraz sobie ze rowniez mowilam o swietach w ten
            sposobsmile)))))))))) moj maz mnie codziennie pyta to juz dzis? a ja mam ochote
            przylozyc mu z calej silysmile
            • moniquev Re: Olej rycynowy 26.09.05, 12:17
              u mnie jest to samo...dzwoni telefon i nikt ze mna normalnie nie rozmawia tylko
              slysze albo...TY JESZCZE W DOMU ...albo I CO ... albo DAJ ZNAC JAK COS...
              normalnie idzie zwariowac!!!!juz nie mam ochoty z nikim sie spotykac bo kazdy
              pyta o to samo...dostaje powoli wariacji...a maz tez codziennie pyta albo mowi
              tylko dzisiaj nie zaczynaj rodzic bo nie mam czasu ale zabawny nie...
              • syla_syla Re: Olej rycynowy 26.09.05, 12:20
                no strasznie zabawnysmile moniqu no kiedys urodzimysmile ciaza nie trwa wieki... ale
                wiesz co sprobuj z przysiadamismile moze wypchniesz w ten sposobsmile))))) ale mam
                poczucie humorusmile az sama sie z siebie smieje bo ja non stop przysiady robie
                pomimo tego ze pachwiny bola jak cholerasmile
                • moniquev Re: Olej rycynowy 26.09.05, 12:24
                  ej to niezle posladki bedziesz miala ...powoli tez zaczyna mnie to
                  smieszyc...ale jak mowisz ze pszysiady to czekaj ide sprobowac
                  • syla_syla przysiady :) 26.09.05, 12:25
                    do dziela ide moja serie zrobicsmile
              • syla_syla Re: Olej rycynowy 26.09.05, 12:24
                moni

daj znac jak zacznieszsmile))))

ale jestem zabawna....
                • miimiimii Re: Olej rycynowy 26.09.05, 12:30
                  hehesmile no u nas jeszcze dwa dni, ale w ten termin nie wierzę..!daję małemu
                  jeszcze conajmniej tydzień. taka wyliczona podręcznikowo owulacja 14dnia, przy
                  moich cyklach..no po prostu nie wierzę!smile myślę, że mały jest młodszy, więc
                  nastawiam się na jeszcze trochę czekania..
                  • kretoszczurek Re: Olej rycynowy 26.09.05, 12:41
                    Ja też jestem 4 dni po terminie. Zazdrtoszcze wam optymizmu. Ja mam deprechę chodze i płaczę. Na wrzesniowe forum nawet nie wchodze bo tam same szczęśliwe mamusie. Co do olejku próbowałam nie działało. Myślę że jak organizm nie jest gotowy to go nic nie ruszy.
                    Mój organizm chyba nie jest zdolny sam urodzić. Ide dziś po skierowanie a jutro lub środę do szpitala. Już nie mam siły. Pozatym zaczełam puchnąć.
                    Pozdrawiam mam nadzije ze na was to świństwo podziała
                    • syla_syla Re: Olej rycynowy 26.09.05, 12:44
                      mowisz kretoszczurku, ze probowalas... olej? buu i nic? a powiedz jeszcze ile
                      razy go wypilas i gdzie kupilas, bo tak sie zastanawiam czy w aptece czy jak?
                      • kretoszczurek Re: Olej rycynowy 26.09.05, 12:47

Ja piłam 2 łyżki bleee i w aptece to swiństwo kupisz za niecałe 3 zł
                    • miimiimii Re: Olej rycynowy 26.09.05, 12:45
                      ach.. o optymizm tez niełatwo.. wszystko mnie złości i dołuje.. jednak to
                      bardziej sobie tłumaczymy hormonami, niż zniecierpliwieniem w oczekiwaniu
                    • moniquev Re: Olej rycynowy 26.09.05, 12:45
                      witaj ja tez jeszcze nie urodzilam jestem 6 dni po i nic...te przysiady cos
                      przed chwilka daly dostalam skurcz ale to pewnie znowu jakis tzw
                      przepowiadajacy a na mnie tez nic nie dziala ...mam nadzieje ze do jutra cos
                      sie rozwiaze bo jak nie to o 8 rano musze sia stawic na patologie ciazy i bede
                      sobie tam tak o lezec kurcze tu to przynajmniej jest forum idzie z kims pogadac
                      a tam....normalnie az mi sie chce plakac jak o tym pomysle...
                      • syla_syla czekamy... 26.09.05, 12:48
                        No zobaczmy... troszke czekajacych nas sie tu zebralo... razem damy rade jak to
                        moj syn mowi (z boba budowniczego)
                      • kasza75 Re: ja brałam 26.09.05, 14:24
                        Ja zastosowałam taką miksturę podaną mi przez moją szwagierkę, której ten specyfik zaserwowano na położniectwie w Wiedniu (tam mieszka). Jest to miszanka oleju rycynowego (1 kieliszek), ciepłego mleka i kieliszka whisky (to działa lekko uspokajająco). Ja wzięłam to przed porodem mojej drugiej córeczki. Ja zażyłam to ok 18, o 20 poczyłam lekkie skurcze, o 22 poszłam spać (do dziś się z tego śmieję), o 2 obudziły mnie porządne skurcze, a o 5 urodziłam. Super zdrową dziewczynkę. Wprawdzie część rodziny pewnie by zabiła za tę miksturę, ale ja serdecznie ją polecam.
                    • kropk-a Re: Olej rycynowy 26.09.05, 12:50
                      U mnie tez niewesoło - tracę zupełnie cierpliwość sad
                      Drażnią i denerwują mnie prawie wszyscy (tak, tak - telefony to chyba
                      przekleństwo naszych czasów... - jeszcze kilka dni i przekreślę zupełnie
                      wszelkie zobycze nauki i techniki). Siedzę w domu i powoli dostaję świra sad
                      Jak skończę prasować to się wykulam do sklepu po ten cholerny olej.
    • syla_syla ide pokucac 26.09.05, 12:49
      a teraz ide pokucac z synem zostawiam was na chwilke
      • moniquev Re: ide pokucac 26.09.05, 12:50
        a ja ide poodkuzac moze to cos da...zaraz wroce
        • kretoszczurek A ja upiekę ciacho:)) 26.09.05, 12:53

Ze śliwkami to sobie zjemy grubaski co?? Tak na pociechę
          • miimiimii Re: A ja upiekę ciacho:)) 26.09.05, 13:09
            u nas został jeszcze tort bezowy po wizycie teściów, hehe, ale już niedługo, to
            jego ostatnie chwiletongue_out
          • e-go Re: A ja upiekę ciacho:)) 26.09.05, 13:12
            a mi to się nawet jeść już nie chce sad(((
            wczoraj miałam urodzić, a tu oczywiiście kiszka blada wink
            i też nie wchodzę na wrześniowe mamusie, bo mnie skręca
            zastanawiałam się nad tymi metodami przyspieszającymi, ale tak się jakoś
            dziwnie czuję, że nawet nie mam siły i chęci próbować
            wmawiam sobie wciąż, że to może coś znaczyć, to gorsze samopoczucie i że może
            coś z tego wyjdzie...
            oby wyszło jakoś nie za długo smile
            • moniquev Re: A ja upiekę ciacho:)) 26.09.05, 13:59
              no wrocilam juz ze sprzatania i wiecie co oprocz wiekszych uplawow nic...a to
              ciacho to przeslij mi jakos cholerka ja mam zepsuty piekarnik a tez bym cos
              dobrego zjadla...ochota na czekoladki lody juz dawno przeszla bo teraz mam
              ochote ...urodzic juz nawet ten nieznajomy bol nie jest w stanie zniechecic
              mnie do porodu juz zniose wszystko byle cos sie wogole zaczelo...
              • syla_syla juz pokucalam:))))) 26.09.05, 14:09
                ale sobie pokucalam z synkiemsmile on oglada teraz kubusia puchatka a ja znowu
                dolaczam do was smile dziewczyny czytalyscie ten post o mierzeniu brzucha cm? czy
                ktoras z was tez miala mierzony?
                • moniquev Re: juz pokucalam:))))) 26.09.05, 14:29
                  witaj,co do postu o mierzeniu brzucha to pierwsze slysze nawet zapytalam ta
                  dziewczyne czy moze do krawcowej nie poszla zamiast do gina
                  • miimiimii Re: juz pokucalam:))))) 26.09.05, 14:33
                    hehesmile no ja mierzyłem, ale nie u lekarza..smile
                    było 94cm, ale teraz..kto wie.. tylko leżę i wpycham w siebie różne świństwa,
                    zapewne nie bez uszczrbku na pbwodzie brzucha..tongue_out
    • nusia791 Re: Olej rycynowy 26.09.05, 14:33
      Ja ma termin na 29.09 ale tak samo jak wiekszośc was juz nie moge sie doczekać.
      czuje ze zgodnie z tradycja znowu będę przeterminowana. Pierwsza ciaża 5 dni po
      terminie. Ale z tym olejem to chyba mała ściema, bo nic to nie daje .Jak
      dziecko będzie gotowe to wyjdzie i szybko zapominimy o tych chwilach
      oczekiwania. Znam ten ból z autopsji
      • syla_syla cm... 26.09.05, 14:40
        a wiecie co? z tym cm gdzies przeczytalam ze jak sie mierzy od podbrzusza do
        samej gory to powinno byc tyle cm ile tygodni ciazy....smile i wiecie co tak z
        ciekawosci zmierzylam i jest 40smile))) dobre co? czego czlowiek juz z nudow nie
        robi.....
        • miimiimii Re: cm... 26.09.05, 15:05
          a cholera ciekawe, ciekawe..smile)) ale gdzies m icentymert wcięło..sad
        • e-go Re: cm... 26.09.05, 15:14
          zmierzyłam smile
          mam 40 cm, jak dobrze naciągnąć wink
          mnie też jakoś gin nie mierzył brzuszka, zresztą mówienie że ktoś ma za duzy
          brzuch w ciąży to jakaś paranoja....
          chyba wezmę się za porady babuni i mamy i zacznę od mycia podłogi
          później olej rycynowy
          lampka czerwonego wina
          i... obawiam się że puszcę pawika wink
          • miimiimii Re: cm... 26.09.05, 15:27
            hehesmile
            • moniquev Re: cm... 26.09.05, 15:38
              wiecie co tez sie zaczynam zastanawiac nad tym olejem...ale boje sie wlasnie ze
              moj zoladek tego nie zniesie...mam nadzieje ze ruszy sie cos dzisiaj ...kurcze
              a moze ten olej pomoze????ale mamy dylematy ...a wiecie co jest najlepsze ze
              jak juz urodzimy a dzidzia bedzie plakala to ciekawe czy powiemy sobie kiedys
              oj jakbys tak na chwilke mogl/a wejsc do brzuszka
              • e-go Re: cm... 26.09.05, 15:46
                a'propos wskakiwania z powrotem do brzuszka...
                moj kumpel z pracy (kawaler), słuchając na nasze (tzn. młodych mam) narzekania
                na dzieci, wymyślił taki patent: każde dziecko powinno mieć z tyłu głowy taki
                przycisk, który powoduje wyłaczenie go z normalnej aktywności na jakiś czas suspicious
                no i czasem, jak już nie mam siły do mojego 6-letniego synka, marzę sobie o
                takim przycisku...
                bo chodzenie z brzuszkiem już mi zbrzydłosmile
              • miimiimii Re: cm... 26.09.05, 15:51
                smile tak właśnie sobie myślałam..smile i doszłam do wniosku, że nie należy chyba
                niczego robić na siłę.. oczywiście co innego, kiedy coś jest nietak, ale sama
                nie będe kombinować. przecież to, ze mamy dzidzie w brzuchu to jedyne,
                niepowtarzalne chwil.. już nigdy nie wrócą.. tak samo już nigdy nie
                będziemy "nie miały" dziecka..smile myślę, ze powinnyśmy cieszyć się każdą z tych
                chwil i dobrze je zapamiętać! nawet kiedy jest nam cieżko z wielkim ciężkim
                brzuszyskiem, kiedy zasapujemy się po kilku krokach.. głęboko wierzę, ze kiedy
                już urodzimy, będziemy bardzo ciepło wspominać każdą z tych chwil.. że jak już
                będziemy trzymać w ramionach nasze maluchy, zapomnimy o każdej niewygodzie!
                dlatego moze nie warto n asiłę skracać tego okresu, żeby nie zmniejszać sobie
                liczby tych ulotnych chwil.. bo one są naprawde niepowtarzalne..
                • moniquev Re: cm... 26.09.05, 15:56
                  wiecie co powiem wam szczrze ze najbardziej to nie chce isc do szpitala jutro
                  bo sie tam chyba zanudze...moj maz pracuje od 8 do nawet czasem 18 mamy swoja
                  firme wiec musi jej non stop dogladac i kto mnie odwiedzi...buuuu mam dosc
                  • miimiimii Re: cm... 26.09.05, 15:59
                    no tak.. to rzeczywiście lipa.. ale może.. może.. kto wie co wydarzy się do
                    jutra..wink
                    • moniquev Re: cm... 26.09.05, 16:48
                      no mam nadzieje ze cos sie w koncu dzisiaj ruszy...pewnie tak do 20stej bede
                      dobrej mysli a pozniej to juz bede myslala o jutrzejszej nudzie w szpitalnym
                      lozku
                      • gb_29 Re: cm... 26.09.05, 17:21
                        cześć dziewczyny ja co prawda już po porodzie 1,5 roku ( chociaż w brzuszku
                        znów moze cos rośnie...)ale może poprosicie swojego lekarza o masaż szyjki
                        macicy.Mój gin wykonał ten masaż kilka dni po terminie i drugiego dnia nasza
                        córeczka była juz z nami.Masaż nie należy do przyjemnych ale w baaardzo wielu
                        przypadkach okozuje się skuteczny( kilka moich koleżanek też po takim "zabiegu"
                        szybciutko wydały na świat potomka).Nic się nie przejmujcie ja kilka m-cy po
                        porodzie "żałowałam" że moje słońce nie siedzi w brzuchu bo jak siedziała to
                        wszędzie ją mogłam zabrać, zawsze czułam jej ruchy no i nie zamartwiałam sie o
                        nia tak bardzo jak już była na świecie.To oczywiście mały żarcik.Trzymajcie sie
                        napewno niedługo bedziecie tulic Wasze maleństwa
                        • moniquev Re: cm... 26.09.05, 17:27
                          hej kretoszczurek mam nadzieje ze jutro bedzeisz juz miala wszystko za
                          soba...ja jutro tez do szpitala ale watpie zeby juz jutro chcieli cos
                          wywolywac...jak na razie siedze w domu i licze co ile mam skurcze kurcze moze
                          cos dzisiaj samo sie ruszy..jak na razie jest trzeci co 5 minut ...mam nadzieje
                          na dzisiejsze rozwiazanie....trzymajcie kciuki rowniez za mnie...bo jak to
                          znowu skurcze przepowiadajace to sie zalamie...najlepiej jakby odeszly wody
    • psychogirl Re: Olej rycynowy 26.09.05, 17:13
      Tak sobie tu z ciekawości zajrzałam... ja mam jeszcze 3 miesiące prawie, więc
      nie niecierpliwię się.
      Życzę Wam szybkiego rozwiązania krótkiego czekania :o)
    • kretoszczurek A ja jadę!!!! 26.09.05, 17:16
      Byłam u gina!! rozwarcie i stare łożysko 3 stopnia jak w nocy sama nie urodzę to mam jutro chyba kroplówkę. Boję się. Wolałabym tak znienacka a tak to się strachu najem. Może jutro będę mieć synka w rekachwink) Trzymajcie kciuki!!
      • syla_syla ŁOŁ 26.09.05, 17:43
        moniq i kretoszczurek to wy juz.... moniq jak twoje skurcze? nadal co 5 minut?
        moze to te przysiady, podlogi itdsmile))
        trzymam za was kciuki
        • moniquev Re: ŁOŁ 26.09.05, 19:01
          hej sylka mialam skurcze co 5 min przez prawie godzinke i jak juz ubralam sie
          do szpitala to przeszly normalnie az sie rozplakalam i zaczelam krzyczec na moj
          brzuch...mam juz wszystkiego dosyc...
          • kropk-a Re: ŁOŁ 26.09.05, 19:12
            A ja kupiłam ten cholerny olej i zamierzam wypić całą buteleczkę przed pójściem
            spać. Ale powiem szczerze - nie mam nadzieji...
          • syla_syla ojeju jak mi przykro:( 26.09.05, 19:14
            Moniq jak mi przykro biedactwo ale skoro juz byly przez godzine to juz pewnie
            bardzo blisko i zobaczysz swoje malenstwo -
            • moniquev Re: ojeju jak mi przykro:( 26.09.05, 19:45
              bedzie synus no chyba ze moj lekarz sie pomylil tak jak z tym ze urodzi sie
              wczesniej...
              • syla_syla Re: ojeju jak mi przykro:( 26.09.05, 19:46
                oj moniq trzymam kciuki - nie poddawaj sie juz niedlugo....
                • moniquev Re: ojeju jak mi przykro:( 26.09.05, 19:49
                  no tak wiem ze juz nie dlugo ale sama wiesz ze takie skurcze moga
                  denerwowac...najbardziej to tak jak juz pisalam przeraza mnie to lezenie w
                  szpitalu juz od jutra jak i tak nie beda chcieli od razu wywolac porodu...bede
                  sie od jutra baaardzo nudzila....hej kropka ciekawe czy ten olej cos ci pomoze
                  trzymam za ciebie kciuki
                  • syla_syla moniq moze i 26.09.05, 19:55
                    ty sprobuj ten olej co?
                    • moniquev Re: moniq moze i 26.09.05, 20:01
                      wiesz moze i trzeba bedzie...mam do was pytanie czy miacie albo mialyscie tez
                      tak ze mialyscie takie ciemne siusiu bo ja od rana wlasnie takie mam i na
                      dodatek ten czop mi wychodzi...mam nadzieje ze za niedlugo wszystko sie okaze
                      • syla_syla moniq to juz bardzo blisko 26.09.05, 20:24
                        jak czop i ciemne siusiu to naprawde tuz tuz

trzymam kciukismile)))))))
                • kretoszczurek Wróciłam;(( 27.09.05, 07:17
                  Siedziałam w tym pie.. szpitalu 2 godziny. Zrobili mi ktg i puścili do domu!!
                  Masakra. Przyjmowała mnie żena mojego gina która też jest lekarzem gin. Stwierzdziła że to normalne pod koniec ciąży z tymi wodami i łożyskiem i jak nie urodze to w piatek mam się przyturlać. Oczywiście mówiła że cierpliwości i tak dalej. Ja się poczułam jak zbity pies. Narobili mi nadzieji i co?? Poprostu nie mam słów. Kasa zwaraca im po 9 dniu po terminie czad. to znaczy że w październiku urodzę.
                  • syla_syla Re: Wróciłam;(( 27.09.05, 10:31
                    kretoszczurek i nic???? buuuu
    • olinka.6 Re: Olej rycynowy 26.09.05, 19:09
      Witam,

Ja poszłam do szpitala na skierowanie tydzień po terminie i tam podano mi 2
      łyżki oleju rycynowego o godzinie 16.30. Po 21 rozbolał mnie brzuch a o 3.20
      urodziłam.

Życzę tego samego
      Pozdrawiam
      • kropk-a Re: Olej rycynowy 26.09.05, 19:22
        Ja jeszcze w kwestii rycyny (może ktoś będzie potrzebował informacji) - kupiłam
        w aptece, koszt 2,20 zł.
        • syla_syla Re: Olej rycynowy 26.09.05, 19:46
          chyba sie zdecyduje na te rycynesmile 2,20 to naprawde majateksmile
    • moniquev Re: Olej rycynowy 26.09.05, 23:37
      no dobra dziewczynki na razie zegnam sie z wami jak tylko mnie wypuszcza to na
      pewno sie odezwe...kretoszczurku powodzenia...i niech wszystkim pomoze ten
      olej...syla dzieki za wsparcie....papa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka