asiulka555 14.10.05, 08:48 dziewczyny pomozcie, przed ciaza mialam z tym problem, a teraz to jest jeszcze gorzej, znacie jakies dobre sposoby na zaparcia??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fullcolor Re: Zaparcia 14.10.05, 09:19 U mnie skutkuje to: na noc kilka łyżek płatków owsianych zalewam dowolnym jogurtem i rano jem do śniadania. Tylko trzeba lubić płatki... Odpowiedz Link Zgłoś
hanejek Re: Zaparcia 14.10.05, 09:25 Tez mialam z tym okropne klopoty na poczatku ciazy (przed tez). Poradzilam sobie tak: przed sniadaniem obowiazkowo szklanka wody niegazowanej (jeszcze lepiej lekko ciepla z wyciscietym sokiem z cytryny) oraz kilka suszonych sliwek lub morel. Oprocz tego codziennie 1-2 jogurty Activia (lepiej z naturalnym muesli - sama je robie z platkow owsianych, rodzynek i roznych pestek). No i jem tylko ciemne pieczywo i unikam czekolady. Jem generalnie 4-5 razy dziennie nieduzo naraz, dosc regularnie. To wszystko razem poskutkowalo tym, ze wszystko sie uregulowalo po jakichs 2-3 tygodniach i do tej pory jest ok (31tc). Powodzenia!! Odpowiedz Link Zgłoś
pycia07 Re: Zaparcia 14.10.05, 09:30 i ja miałam problemy ale u mnie anturalne metody nie pomogły jadłam morele suszone płatki itp itd ale niestety nie przynosiło to rezultatu ginekolog przepisał mi więc ziołowy preparat "BOLDALOIN" a tak naprawdę to najlepszy efekt)) miałam po czopkach glicerynowych teraz im bliżej do porodu (juz tylko 2,3 tygodnie) problem ten znika ) pozdrawiam P. Odpowiedz Link Zgłoś
mania7980 Re: Zaparcia 14.10.05, 09:38 przez bardzo długi czas miałam podobne problemy. Generalnie przestawiłam się na ciemne pieczywo ale to zmienia faktu, że nadal było ciężko. Z mojego doświadczenia mogę poradzić, że w sytuacjach "podbramkowych" najlepsza i najskuteczniejsza jest woda z suszonych śliwek. A w praktyce - do kubeczka nalewasz ciepłej wody, wrzucasz 5 suszonych liwek, czekasz godzinkę, by puściły "zbawienny" soczek. Następnie wypijasz pół szklaneczki a po godzince jesteś po wszystkim. Naturalne i bardzo skuteczne. A tak swoją drogą to wcześniej próbowałam jogurtów, musli,innych płatków i efekty były znikome. Powodzenia :o) Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek-21 Re: Zaparcia 14.10.05, 09:52 mi gin polecił DUPHALAK w syropie po śniadaniu 30 mil i na woieczur masz spokój pozdrawiam a jest bez recepty i kosztuje ok 10 zł Odpowiedz Link Zgłoś
szarlota123 Re: Zaparcia 14.10.05, 10:02 szkalnka wody z 2 łyżeczkami miadu. wode zalewam miodem wieczorkiem i rano pije jak wstane Odpowiedz Link Zgłoś
karola_pp Re: Zaparcia 14.10.05, 20:52 Menthoparaffinol- oleisty syrop. kosztuje majatek bo 4 złote. może nie jest najprzyjemniejszy w smaku ale za to kupka bedzie idealna. u mnie skutkowało. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
karolinazajac Re: Zaparcia 14.10.05, 22:17 U mnie złotym środkiem okazał się LACTULOSUM. Normalnie czyści z siłą wodospadu Ale jak chcesz jeszcze znaleźć naturalne metody to wpisz ZAPARCIA w wyszukiwarkę. Odpowiedz Link Zgłoś
katrem Re: Zaparcia 14.10.05, 22:19 dokładnie - syrop Lactulosum, a poza tym polecam czopki glicerynowe na noc Odpowiedz Link Zgłoś
agikom Re: Zaparcia 15.10.05, 09:28 zależy w którym miesiącu jestes, jesli przed 30 to nie rzykuj brania czopków glicerynowych, mogą wywołać skurcze. Natomiast najlepszym lekarstwem,ale nie do stosowania na co dzień jest parafina,którą dostaniesz w aptece, przez pierwsze trzy dni wypij po kieliszku trzy razy dziennie, dla zabicia tłustego smaku mozesz popić łyżką soku z cytryny Jelita znakomicie się oczyszczą a potem to już trzeba jesc lekkostrawne rzeczy, tak jak radzą dziewczyny:jogurty,platki owsiane, cimne pieczywo, i uwazac zeby nie zjesc nic co moze znów spowodowac zaparcie.Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
pimenta Re: Zaparcia 15.10.05, 21:56 Nie wiem czy na inne tez to podziala ale szklanka mleka na czczo z rana i kupa morowana))przynajmniej u mnie))) Odpowiedz Link Zgłoś
aqua21 Re: Zaparcia 16.10.05, 16:10 asiulka555 napisała: > dziewczyny pomozcie, przed ciaza mialam z tym problem, a teraz to jest > jeszcze gorzej, znacie jakies dobre sposoby na zaparcia??? Ja miałam ten problem pod koniec ciąży. Położna poleciła, żebym zaczęła jeść naturalne jogurty z kulturami bakterii. Pomogło jak nic ! Odpowiedz Link Zgłoś