14.10.05, 08:48
dziewczyny pomozcie, przed ciaza mialam z tym problem, a teraz to jest
jeszcze gorzej, znacie jakies dobre sposoby na zaparcia???
Obserwuj wątek
    • fullcolor Re: Zaparcia 14.10.05, 09:19
      U mnie skutkuje to: na noc kilka łyżek płatków owsianych zalewam dowolnym
      jogurtem i rano jem do śniadania. Tylko trzeba lubić płatki... smile
    • hanejek Re: Zaparcia 14.10.05, 09:25
      Tez mialam z tym okropne klopoty na poczatku ciazy (przed tez). Poradzilam
      sobie tak: przed sniadaniem obowiazkowo szklanka wody niegazowanej (jeszcze
      lepiej lekko ciepla z wyciscietym sokiem z cytryny) oraz kilka suszonych sliwek
      lub morel. Oprocz tego codziennie 1-2 jogurty Activia (lepiej z naturalnym
      muesli - sama je robie z platkow owsianych, rodzynek i roznych pestek). No i
      jem tylko ciemne pieczywo i unikam czekolady. Jem generalnie 4-5 razy dziennie
      nieduzo naraz, dosc regularnie. To wszystko razem poskutkowalo tym, ze wszystko
      sie uregulowalo po jakichs 2-3 tygodniach i do tej pory jest ok (31tc).
      Powodzenia!!
      • pycia07 Re: Zaparcia 14.10.05, 09:30
        i ja miałam problemy ale u mnie anturalne metody nie pomogły jadłam morele
        suszone płatki itp itd ale niestety nie przynosiło to rezultatu ginekolog
        przepisał mi więc ziołowy preparat "BOLDALOIN" a tak naprawdę to najlepszy
        efektsmile)) miałam po czopkach glicerynowych teraz im bliżej do porodu (juz tylko
        2,3 tygodnie) problem ten znika smile)
        pozdrawiam
        P.
    • mania7980 Re: Zaparcia 14.10.05, 09:38
      przez bardzo długi czas miałam podobne problemy. Generalnie przestawiłam się na
      ciemne pieczywo ale to zmienia faktu, że nadal było ciężko. Z mojego
      doświadczenia mogę poradzić, że w sytuacjach "podbramkowych" najlepsza i
      najskuteczniejsza jest woda z suszonych śliwek. A w praktyce - do kubeczka
      nalewasz ciepłej wody, wrzucasz 5 suszonych liwek, czekasz godzinkę, by puściły
      "zbawienny" soczek. Następnie wypijasz pół szklaneczki a po godzince jesteś po
      wszystkim. Naturalne i bardzo skuteczne.
      A tak swoją drogą to wcześniej próbowałam jogurtów, musli,innych płatków i
      efekty były znikome.
      Powodzenia :o)
      • kwiatek-21 Re: Zaparcia 14.10.05, 09:52
        mi gin polecił DUPHALAK w syropie po śniadaniu 30 mil i na woieczur masz spokój
        pozdrawiam a jest bez recepty i kosztuje ok 10 zł
    • szarlota123 Re: Zaparcia 14.10.05, 10:02
      szkalnka wody z 2 łyżeczkami miadu. wode zalewam miodem wieczorkiem i rano pije
      jak wstane
    • karola_pp Re: Zaparcia 14.10.05, 20:52
      Menthoparaffinol- oleisty syrop. kosztuje majatek bo 4 złote. może nie jest
      najprzyjemniejszy w smaku ale za to kupka bedzie idealna. u mnie skutkowało. Polecam
      • karolinazajac Re: Zaparcia 14.10.05, 22:17
        U mnie złotym środkiem okazał się LACTULOSUM. Normalnie czyści z siłą
        wodospadu wink Ale jak chcesz jeszcze znaleźć naturalne metody to wpisz ZAPARCIA
        w wyszukiwarkę.
        • katrem Re: Zaparcia 14.10.05, 22:19
          dokładnie - syrop Lactulosum, a poza tym polecam czopki glicerynowe na nocsmile
    • agikom Re: Zaparcia 15.10.05, 09:28
      zależy w którym miesiącu jestes, jesli przed 30 to nie rzykuj brania czopków glicerynowych, mogą wywołać skurcze. Natomiast najlepszym lekarstwem,ale nie do stosowania na co dzień jest parafina,którą dostaniesz w aptece, przez pierwsze trzy dni wypij po kieliszku trzy razy dziennie, dla zabicia tłustego smaku mozesz popić łyżką soku z cytrynysmile Jelita znakomicie się oczyszczą a potem to już trzeba jesc lekkostrawne rzeczy, tak jak radzą dziewczyny:jogurty,platki owsiane, cimne pieczywo, i uwazac zeby nie zjesc nic co moze znów spowodowac zaparcie.Powodzenia!
    • pimenta Re: Zaparcia 15.10.05, 21:56
      Nie wiem czy na inne tez to podziala ale szklanka mleka na czczo z rana i kupa
      morowanasmile))przynajmniej u mniesmile)))
    • aqua21 Re: Zaparcia 16.10.05, 16:10
      asiulka555 napisała:

> dziewczyny pomozcie, przed ciaza mialam z tym problem, a teraz to jest
      > jeszcze gorzej, znacie jakies dobre sposoby na zaparcia???

Ja miałam ten problem pod koniec ciąży. Położna poleciła, żebym zaczęła jeść
      naturalne jogurty z kulturami bakterii. Pomogło jak nic !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka