Dodaj do ulubionych

Jelenia Góra

19.10.05, 19:51
wiem że kiedys byl taki watek, ale za skarby nie moge go znalezc wiec zaczynam
nowy

mam pytanie do dziewczyn ktore rodzily albo sa zorientowane jezeli chodzi o
porod w Jeleniej Górze:
-koszt porodu w wodzie i co ten koszt obejmuje
-koszt porodu rodzinnego (i czy przy wodzie tez ktos moze byc)
-co trzeba zabrac ze soba, czy korzystac z tych "podrecznikowych" wypisek na
torbe do szpitala
-warunkow (ilu osobowe sale, czy dzidzia non-stop ze mna, odwiedziny itd)
i ogolnie...

bylabym naprawde dozgonnie wdzieczna za info. pozdrowki!!!
Obserwuj wątek
    • annam21 Re: Jelenia Góra 19.10.05, 22:34
      hej!
      wiesz poradze ci isc tam i sie zorienz´towac.Niestety szpital w jeleniej chco
      jest nowy i niby na dobrym poziomie,nalezy do najbiedniejszych.jak ja bylam to
      krzyczeli na dziewczyne ze za duzo ligniny zuzylasad,a wlasnie urodzila corcie.
      napewno wez koszule bo szpitalne sa tragiczne,wszystko na wieszchu i w plamach
      po krwi.Wez sztucce,bo nie daja,umow sie z kim ze bedzie donodil ci jedzenie bo
      jest jego ograniczona ilosc.poporstu strasznie malo i ochydne.przybory
      toaletowe,gumowe klapkijako kapcie i pod prysznic.sale sa 3 osobowe,telewizor
      jest jakos na 2 zlotowki.co do porodu w wodzie itd nie zabardzo sie
      orientuje,ale polozna mozna sobie wynjac i to polecam.kolezanki mialy i sa
      szczesliwe.W pokojach jest cieplo wrecz goraco ( na noworodkach ) no i dzidzia
      z toba caly czas jak porod przebieglo okey.Po cesarce czsem musisz sie
      przypomniec zeby ci dziecko pokazali.
      ale najlepiej poprostu isc i sie dowiedziec,lub w szkole rodzenia,czy u gina.
    • martina.15 Re: Jelenia Góra 19.10.05, 23:17
      ano chyba bede musiala isc... e maila nie znalazlam, ale niby to przystanek
      szybciej jak wracam do domu ale teraz do juz w polowie normlanej drogi mam bole
      brzucha (taka kolka, ohyda) i jakos mi sie nie kwapi. ale te porady dobra rzecz
      (ponoc w bukowcu milo, ale cholernie zimno, wiec na pewno nie na luty!) dzieki
      wielkie.
      gdzie Ty chcesz rodzic? buzki!
    • mama_kotula Re: Jelenia Góra 19.10.05, 23:41
      Odpowiadam jako rodowita jeleniogórzanka z dwojgiem dzieci, które przyszły na
      świat w tym szpitalu:
      1. poród w wodzie kosztuje tyle samo co rodzinny, czyli 400 zł
      2. zabrać ze sobą trzeba wszystko - czyli wypiska + sztućce, duże ilości
      jedzenia (bo porcje głodowe), papier toaletowy, ręczniki papierowe
      3. system rooming-in, sale trzy-, dwu- i jednoosobowe (tych ostatnich nie
      polecam, nudno okrutnie), odwiedziny bez problemów; przy cesarce ze
      znieczuleniem podpajęczynówkowym trzeba poprosić, aby przynosiły dziecko do
      karmienia, bo inaczej zobaczysz dopiero po 24 godzinach
      Generalnie porodów w wodzie nie polecam, szpital nie ma zbyt dużego
      doświadczenia w tej kwestii (wiem ze źródła). W kwestii karmienia piersią -
      cóż, teoria super, z praktyką gorzej, przy moim drugim dziecku przynieśli mi ją
      po prostu i kazali nakarmić smile. Dziecko jest przy mamie non-stop, ale można
      zawieźć na oddział noworodkowy i spokojnie iść się wykąpać.
      Jak będziesz miała więcej pytań, pisz na priv (moja mama pracuje w tym szpitalu
      na pediatrii, więc mam wiadomości z pierwszej ręki smile))
      Pozdrawiam
      Marta
      • annam21 :)) 20.10.05, 08:56

• martyskaa Re: :)) 20.10.05, 10:26
          a jak jest z ZZo w Jeleniej? Słyszałam że nie dają
        • mama_kotula Re: :)) 20.10.05, 12:12
          Kunkiewicza szczerze nie polecam, no chyba że się lubi brutalność i głupie
          dowcipy smile
          • annam21 kunkiewicz 20.10.05, 12:23
            ja trafilam do niego w drugiej ciazy po pierwszym poronieniu,te druga tez
            poronilam.Pierwszy raz byl straszeczny-pierwszy raz u faceta i jeszc etakiego
            wielkiegosurprised!Ale na dzis przyzna ze jest moim najlepszy lekarzem.A mialam ich
            nie malo.Przerobilam w jeleniej giloska,turowska,drozdowska,pominiewicz(ta to
            poprostu sucz) i w koncu trafilam do kunkiewicza.Nie prowadzi on tak calkiem
            mojej ciazy bo mieszkam w monachium,i tu prowadzi ja lekarz.Ale mam polska
            karte od niego,i co pobyt w polsce to go odwiedzam.
            Z tym ze ja sie z nim rozumiem,i maz tez go lubi (hehe,o dziwo),ale fakt
            optymista raczej nie jest.gra w otwarte karty i nigdy nie powiedzia ze "napewno
            sie uda"pocieszal itp.ale zawsze moil ze szczesliwi bedziemy jak dzidzia bedzie
            na swiecie,ale teraz to rozumiem.No i zarty i teksty tez ma niezle.Ostatnio
            byla u niego w piatek, wchodze i na dziendobry slysze: "ale ci cycki urosly!"z
            tym ze ja tez mam dobre zarty do niego.
            ale uwazam go za dobrego fachowca.I powazanego lekarza w szpitalusmile
            • mama_kotula Re: kunkiewicz 20.10.05, 12:38
              Co do fachowości się zgodzę, bo mnie 2 razy kroił, no ale te jego teksty, gdy ja leżałam półprzytomna i przerażona na stole... smile)))
              Dobrym lekarzem, najlepszym do jakiego chodziłam, jest dr Błażko, ale on pracuje w Bukowcu. Teoretycznie można rodzić w Jeleniej Górze, chodząc do Błażki, i ja tak zrobiłam, ale już na wstępie miałam spaloną pozycję i podejrzewam, że gdyby nie zaplecze w postaci mojej mamy, to nie byłoby za ciekawie... ech, te układy, jedna klika smile
              A Turowska to ma opinię "pani doktor od skrobanek" sad((
              • panip do mama_kotula 20.10.05, 14:19
                moim lekarzem prowadzącym jest dr Keppel więc mam zamiar rodzić w jeleniej choć
                mam tam kawałek drogi, czy możesz mi napisać ile kosztuje opłacenie położnej w
                tym szpitalu
                • annam21 Re: do mama_kotula 21.10.05, 20:53
                  teksty ma dobre nie powiemsmileo blazko slyszalam same dobre zeczysmile)
                  a co do ukladow w jeleniej to niestety wiem to dokladnie,i doswiadczalm
                  bolesnie.Po pierwszym nie powodzeniu depresja,przez to jak mnie w szpitalu
                  potraktowali...tylko dlatego ze powiedzialam ze w polsce chodze do
                  turowskiej.BRRR... pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka