joannag4 20.10.05, 12:15 Dziewczyny czy słyszałyście o teście tripletowym? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aankaa1 Re: test tripletowy? 20.10.05, 12:18 To pewnie triple test, test potrójny. Wiarygodny w 60 % (test PAPPa ok. 90%), daje dużo fałszywych wyników. Wrzuć w wyszukiwarkę test potrójny, znajdziesz dużo informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
simonkapl Re: test tripletowy? 20.10.05, 13:54 To jest test potrojny (ja go niedawno robilam).Okresla on wysokosc ryzyka urodzenia dziecka z zespolem downa.Jesli jestes w grupie zwiekszonego ryzyka, lekarz zaleci Ci amniopunkcje,a ta daje juz 100% pewnosci.Jak pisala kolezanka, nie ejst to test bardzo wiarygodny.Ja go robilam, ryzyko wyszlo w normie ale wcale sie nie uspokoilam pzrez to.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
siula5 Re: gdzie się go kupuje? 20.10.05, 14:00 i za ile? i oczywiście jak się go robi? Odpowiedz Link Zgłoś
simonkapl Re: gdzie się go kupuje? 20.10.05, 14:02 Robi sie go poprzez zwykle pobranie krwi.Ja wyniki mialam po kilku dniach ale czasem czeka sie dluzej, chyba 10 dni.Ile kosztuje niestety nie wiem, bo ja mieszkam we Francji i tu jets darmowy.Moze jakas inna dziewczyna bedzie mogla Ci pomoc.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa1 Re: test tripletowy? 20.10.05, 19:57 Kosztuje od 140 PLN. Wyniki po 2-3 dniach. Test PAPPa to już koszt ok. 350-500 PLN razem z usg ale jest dużo wiarygodniejszy Odpowiedz Link Zgłoś