enigmatic2 Re: Ile możesz przytyć w ciąży 06.08.07, 17:05 W pierwszej ciąży przytyłam 14kg. W drugiej ciąży przytyłam 21 kg. W obydwu przypadkach w 9 m-cu ważyłam w każdej ciąży tyle samo i po porodzie tak samo. A że w drugiej tyle przytyłam jest wynikiem dużego spadku wagi po ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
mmagda34 Re: Ile możesz przytyć w ciąży 06.08.07, 21:50 38 tc i 16 kg. Myslałam że będzie mniej. Wszystko weszło mi w brzuch i jest ogromny. W pierwszej ciąży przytyłam 13. Odpowiedz Link Zgłoś
pati_234 Re: Ile możesz przytyć w ciąży 07.08.07, 09:15 a ja 6 kg ale to było jakieś 5 tygodni temu napewno cośnieco doszło ale idzie chyba głównie w brzusio bo wciskam sie jeszcze w biodrówki sprzed ciąży i nawet je zapinam wiec chyba nie jest tak źle a jak pewnego dnia ih nie dopne to trudno kupie nowe większe!!!! mam gdzies to ile mozna a ile nie jakby czlowiek nie miał innych rzeczy na głowie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
brynika Re: Ile możesz przytyć w ciąży 03.09.07, 13:48 A ja jestem w 23 tygodniu i nie przytyłam ani kilograma! Odpowiedz Link Zgłoś
faustine Re: Ile możesz przytyć w ciąży 03.09.07, 22:52 A ja w 33 i też waga sprzed ciąży . Tylko nie pytajcie jaka )) Odpowiedz Link Zgłoś
sudestra Re: Ile możesz przytyć w ciąży 03.09.07, 23:40 Ja + 27 kg ( 38tc). Waga startowa 41 kg, teraz 68kg. w pierwszej ciąży utyłam 22kg , to było 4 lata temu. Wtedy wróciłam do "muszej" wagi ( 44kg) miesiąc po porodzie. Teraz chętnie z 12 kg bym zostawiła. Odpowiedz Link Zgłoś
spoti Re: Ile możesz przytyć w ciąży 03.09.07, 23:57 Ja przytyłam 15kg. Synek miał 4kg. Teraz 3 m-ce po porodzie zostało mi 5kg Odpowiedz Link Zgłoś
kawusiaa Re: Ile możesz przytyć w ciąży 05.09.07, 13:38 poczatkowo -4(ach te mdłości), a później +5 (do 24 tygodnia) gin jest niezadowolony i każe mi starac sie tyc 1kg na miesiac; ciężko będzie Odpowiedz Link Zgłoś
elly2 Re: Ile możesz przytyć w ciąży 06.09.07, 12:29 Byłam w ciąży jakieś kilkanaście lat temu. Przed ciążą ważyłam 64 kg. Nudności i wymioty przez 4 mce męczyły mnie okrutnie. Na dodatek miałam osobliwe doznania zapachowe - dużo rzeczy mi po prostu śmierdziało więc mało rzeczy mogłam jeść a jak zjadłam więcej bo miałam taką ochotę to potem zaliczałam muszlę klozetową. Schudłam przez te 4mce ok 3kg. Lekarz mówił mi że to normalne. Bałam się czy dziecko będzie odpowiednio odżywione. Teraz wiem że tak do końca nie było to normalne. To były tzw niepowściągliwe wymioty. Powinien mi zrobić odpowiednie badania np: elektrolity, białko... Wtedy dopiero możnaby powiedzieć czy to było normalne.Moje dziecko ma problemy ze zdrowiem. Nie chcę tu pisać jakie.Zadręcza mnie pytanie czy tamto mogło mieć coś z tym wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
binkaa Re: Ile możesz przytyć w ciąży 04.09.07, 09:09 jestem w 33 tyg i na plusie 5 kilo o ja to sobie moge jeszcze tyć )) ale serio.. nie zamierzam, oby jak najmniej Odpowiedz Link Zgłoś
zarowka75 Ile możesz przytyć w ciąży 04.09.07, 11:02 Ja własnie zaczęłam 23 tydzień i jak narazie jestem na minus 3 kg. Wcale mnie jednak to nie martwi, ważne że dzidzia zdrowa Odpowiedz Link Zgłoś
nonka4 Re: Ile możesz przytyć w ciąży 04.12.09, 16:13 Jestem w 23 tc, narazie równe 5+, w poprzedniej ciąży przytyłam łącznie 11,5 kg Odpowiedz Link Zgłoś
kalipso30 Re: Ile możesz przytyć w ciąży 20.05.10, 17:18 Ja do 19 tc przytyłam narazie tylko około 1 kg.Połozna mi powiedziala, ze najlepiej jakbym przytyla 8-9 kg Odpowiedz Link Zgłoś
ognista998 Re: Ile możesz przytyć w ciąży 20.05.10, 17:49 ja jestem w 34 tc przytyłam 12.5 kg. i wyglądam bardzo przyzwoicie. urósł tylko brzuszek i piersi a reszta jest chuda. nawet twarz mi się nie zaokrągliła a jak sie nachylę to nadAL MAM widoczne żebra. myślę se że może to i dość sporo ale w momencie zajścia w ciążę miała rażącą niedowagę i wyglądałam wręcz jak anorektyk. więc poszło w niedobory i dzidziusia. i teraz bardzo podoba mi się moje kobieco zaokrąglone ciało. a są jeszcze ludzie, którzy mówią że wgl nie widać o mnie ciaży zwłaszcza jak jestem w zapiętym płaszczu/kurtce. dla kontrASTU mam znajomą która jest teraz gdzieś w 3 miesiącu ciąży. i jest grubsza ode mnie. nawet brzuch ma większy bo bardzo tyje. nie martwcie się kilogramami jeśli za szybko przybywają lub ubywają. zdrowie jest najważniejsze. jak ktoś ma apetyt na słodycze (a ona ma) i smaki na niezdrowe potrawy to nie ma rady. zawwze można wszystko po porodzie zrzucić Odpowiedz Link Zgłoś
elly2 Ile możesz przytyć w ciąży 04.09.07, 11:42 Można przytyć 11-12kg. Tycie ponad 15 kg to nie oznaka zdrowia lecz zaburzenia jego stanu - otyłość, obrzęki ( zatrucie ciążowe), a jeśli nie przybyło tłuszczyku to może ciąża mnoga, a jeśli nie mnoga to wielowodzie( stan chorobowy). Nie objadać się ponad miarę ani też nie ograniczać się w obawie o przytycie. Zarówno jedno jak i drugie jest złe.Wielkość masy ciała konsultować z lekarzem. Na masę ciała w ciąży składają się: -ciężar dziecka - w donoszonej ciąży 2,5 - 5kg , średnio 3,5kg -ciężar macicy- 1kg -ciężar łożyska - 0,7kg -ciężar wód płodowych ok 1kg -zwiększenie objętości krwi do 1,5kg -powiększenie piersi ok 0,5k -przyrost tkanki tłuszczowej - do 2kg Można sobie obliczyć - dla 3,5kilowego dziecka to ok 11kg maksimum, dla 5kilowego 12,5. Przytycie ponad 15 kg to za dużo !!! Do 20 tyg ciąży przybywa 5kg. W dalszych tygodniach przybywa ok 400g/tydzień. Kilka dni przed porodem masa ciała może zmniejszyć się o 1kg. Odpowiedz Link Zgłoś
male_a_cieszy Ile możesz przytyć w ciąży 04.09.07, 12:16 A ja nie wiem co wplywa na to ze sie tyje albo nie w ciazy. Jedzac wszystko, lezac plackiem przez prawie cztery miesiace, nie ograniczajac sie zbytnio w slodyczach (moge spokojnie zjesc pol kilo krowek), nie moge teraz zbytnio wykazac sie zadna aktywnoscia fizyczna poza spacerami bo tylko tyle mi wolno - i co? i bedac w 28 tygodniu mam narazie 2 kg na plusie. Troszke mnie to martwi, ale lekarz uspokaja mnie mowiac ze widac taka uroda mojej ciazy, bo dziecko ladnie rosnie. Odpowiedz Link Zgłoś
red-truskawa Re: Ile możesz przytyć w ciąży 05.09.09, 13:51 A Ja, niestety, 31 tydz i 12 kg na plus. @ dni temu od swojego gin uslyszalam ze musze sie zaczać odchudzac ((( Odpowiedz Link Zgłoś
red-truskawa Re: Ile możesz przytyć w ciąży 05.09.09, 13:54 a ja, niestety, 12 kg na + w 30 tyg. 2 dni temu usłyszalam od gin ze musze się odchudzac (((( Odpowiedz Link Zgłoś
edka1979 Re: Ile możesz przytyć w ciąży 04.09.07, 16:36 jak dobrze, że nie jestem sama z problemem wagi; jestem w 26 tyg i również +10kg więcej; rośnie mi tylko brzuch i piersi - reszta bez zmian. W pierwszej ciąży przytyłam 16 kg i coś mi się wydaje, że teraz będzie tego więcej,mimo że położna zaleciła dietę (trudno mi się jej trzymać), pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
kaja_p Re: Ile możesz przytyć w ciąży 06.09.07, 13:58 zaczynałam z wagą 59 kg, teraz 36 tc, wg wagi w gabinecie (mam nadzieję, ze nikt tam jej nie przestawia) przytyłam 10 kg Odpowiedz Link Zgłoś
marcia19 Re: Ile możesz przytyć w ciąży 06.09.07, 20:30 PRZED CIĄŻĄ WAŻYŁAM 42 KG, W CIĄŻY PRZYTYŁAM 22 KG!!! W CIĄGU 4 MIESIĘCY BEZ ĆWICZEŃ, DIET I ŻADNEGO WYSIŁKU WRÓCIŁAM DO SWOJEJ POPRZEDNIEJ WAGI I NA DZIEŃ DZISIEJSZY WAŻĘ 42KG. Odpowiedz Link Zgłoś
chani-nr1 Re: Ile możesz przytyć w ciąży 07.09.07, 16:04 ja jestem w 36tc i jak dotąd przytyłam 9kg Odpowiedz Link Zgłoś
dorota814 Re: Ile możesz przytyć w ciąży 08.09.07, 14:12 33 tydzien, 4 kilo na plusie, poza miesem jem co popadnie objadam sie nawet lodami po 22 w nocy Odpowiedz Link Zgłoś
joan-1980 Re: Ile możesz przytyć w ciąży 15.02.09, 17:46 Ja niestety jestem załamana przybieraniem na wadze Jestem w 13 tyg ciąży i mam ok 9kg więcej czyli jakieś 3kg na miesiąc. Najgorsze że wcale się nie objadam, staram się odżywiać dla dwojga a nie za dwoje. Obawiam się że z moją tendencją do tycia dobiję do 30kg jak tak dalej pójdzie Fakt że moim błędem jest mało ruchu bo nie codziennie chodzę na spacery. Ale wstyd mi już z tą wagą i fatalnie się z tym czuję((((((((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
agata.ll Re: Ile możesz przytyć w ciąży 08.12.08, 15:53 ja jestem w 35 t.c. i do tej pory przytylam az 18.5 kg moja gin mowi, ze musze juz przestac tyc, ale nie umiem nie jesc, cos czuje, ze dobije do 20 kg... Odpowiedz Link Zgłoś
agata.ll Re: Ile możesz przytyć w ciąży 08.12.08, 15:53 ja jestem w 35 t.c. i do tej pory przytylam az 18.5 kg moja gin mowi, ze musze juz przestac tyc, ale nie umiem nie jesc, cos czuje, ze dobije do 20 kg... Odpowiedz Link Zgłoś
kluseczka12.online Re: Ile możesz przytyć w ciąży 20.05.09, 09:17 Ja przed ciążą ważyłam 56kg teraz jestem w 25tygodniu i mam już na plusie 16kg-waże72kg.Jestem załamana,bo w ciągu miesiąca przybrałam aż 5kg.Zazdroszcze wam dziewczyny co mało przybrałyście na wadze,ale co zrobic każdy inaczej to przechodzi! Odpowiedz Link Zgłoś
elly2 Re: Ile możesz przytyć w ciąży 08.09.07, 14:42 To masz szczęście. Niewiele jest takich osób. Odpowiedz Link Zgłoś
owir Re: Ile możesz przytyć w ciąży 28.05.09, 11:16 Ja w całej ciąży przytyłam 14 kg. - synek wazył 4 kg, teraz jestem dwa tyg. po porodzie i zostało mi 3 kg. - karmię piersią i jakoś sama waga leci w dół Odpowiedz Link Zgłoś
eli1979 Re: Ile możesz przytyć w ciąży 08.09.07, 15:39 Też jestem w 26 tygodniu ciązy a na plusei mam ok 7 kg. W pierwszej ciązy miałam juz 12! Odpowiedz Link Zgłoś
basia.kin Re: Ile możesz przytyć w ciąży 10.09.07, 13:42 Ja jestem w 30 tc i mam juz 25 kg wiecej. Na ja. Niektore przybieraja wiecejinne mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
elly2 Re: Ile możesz przytyć w ciąży 10.09.07, 14:42 A co na to lekarz? Jesteś zdrowa? Jak ciśnienie, czy jest białko w moczu,czy nie masz obrzęków? Jak się z tym czujesz? Czy robiłaś bad w kierunku tarczycy np. TSH? Może teraz ujdzie ale później będzie ci bardzo ciężko.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
lwika Re: Ile możesz przytyć w ciąży 19.09.07, 09:41 bez przesady, skad wiesz, ze bedzie "ciezko" i co to znaczy? moza kolezanka przytyła w ciązy ok 25kg i w ciagu poł roku, nie robiąc praktycznie nic wróciła do swojej wagi. nie ma co straszyc przyszłych mamusiek i tak maja o czym myslec. Ja sama przytłam bardzo duzo bo w 27 tym mam juz 15 na plusie ale co zrobic... mogę sie tym zamartwiac zamiast cieszyc przyszłym dzieciakiem. Wydaje mi sie, ze nie jem za trzech a lekarz twierdzi, ze miałam niedowage i ze w tej sytuacji taki przyrost wagi nie musi mnie przerazac. Taka wersje przyjęłam i takiej bede sie trzymac. Acha - wszystkie badania mam ok, nic złego sie nie dzieje. Fakt nie jest milo chodzic z takim obciazeniem ale przeciez nie zaczne sie teraz odchudzac... pozdrawiam i bez paniki Odpowiedz Link Zgłoś
efa20 Re: Ile możesz przytyć w ciąży 22.10.07, 12:59 ja jestem w 26 tygodniu i przytyła od początku 4,5 kg. Odpowiedz Link Zgłoś
bezak25 Re: Ile możesz przytyć w ciąży 22.10.07, 13:44 ja jak zaszlam w ciaze wazylam 63kg, obecnie skonczylam 29tc i mam na + 9kg. Mam nadzieje, ze nie przekrocze tych max. 12-13kg ) Zauwazylam, ze od jakis 2 tygodni waga stanela, nie wiem dlaczego, bo jem caly czas tyle samo (czytaj - naprawde duzo, szczegolnie slodyczy, niestety)?? Lekarz twierdzi, ze wsio ok, wiec jestem spokojna. Odpowiedz Link Zgłoś
patrice7 Re: Ile możesz przytyć w ciąży 22.10.07, 15:05 takie wyliczanie i trzymanie sie schematu i liczb uwazam za totalna bzdure! ktos moze wpasc w panike ze juz przytyl tyle i tyle i wiecej mu "nie wolno" i w ten sposob moze zaszkodzic sobie i dziecku(bo nie daj boze wpasdnie na pomysl ograniczania jedzenia czy co!) ja NICZYM sie nie hamowałam, przytyłam 25 kg, urodziłam azdrow corke, teraz jest 2 mies po porodzie a ja zgubilam juz 20 kg NIC nie robiac !!! (no moze wcinaniem naprawde duzej ilosci slodyczy) Odpowiedz Link Zgłoś
maejs Re: Ile możesz przytyć w ciąży 24.07.08, 18:58 jestem w 40 tc i przytyłam 32 kg ! nie objadałam się, rzuciłam papierosy ..nie mam pojęcia dlaczego tyle przytyłam... ważyłam 62 kg a teraz 94 !!! Odpowiedz Link Zgłoś
agata.ll Re: Ile możesz przytyć w ciąży 08.12.08, 15:57 ja jestem w 35 t.c. i przytylam 18.5 kg i jestem pewna, ze dobije do 20 kg... Odpowiedz Link Zgłoś
de_la_hoya Re: Ile możesz przytyć w ciąży 21.10.07, 16:11 Ja jestem w 12 tygodniu i przywaliłam już 8 kg. Nie płaczę, bo ok 7kg przybyło mi w ciągu tygodnia po rozstaniu się z papierosami więc jakby nie patrzeć przytyłam ok 1-2kg. Odpowiedz Link Zgłoś
keathe Re: Ile możesz przytyć w ciąży 21.10.07, 18:39 Jak zaszłam w ciązę ważyłam 49 kg. Obecnie jestem w 39 tyg i waże 80 kg. Zawsze walczyłam żeby przytyć chociaż 1 kg a tu nagle w ciaży 31 kg. Podobno jak się urodzi dzidzia to się szybko zrzuca kilogramy bo nie za bardzo jest czas na myślenie o sobie!! Odpowiedz Link Zgłoś
anew3 Re: Ile możesz przytyć w ciąży 21.10.07, 19:19 Jem naprawde zdrowo,apetyt mi dopisuje al e na szczescie tylko na zdrowe rzeczy:warzywa i owoce ,nabial,chude mieso, ryby,orzechy.Slodyczy prawie nie jem -a przed ciaza lubilam ni e powiem, moja waga obecnie 5 kg na + przed ciaza-52 kg, jestem w 16 tc.mysle, ze prawda jest po srodku, przytyjemy, nie da rady nawet najzdrowsze produkty oprocz witamin zawieraja tez kalorie, oby jednak nie przytac za duzo, co mam nadzije, ze mi sie uda! Odpowiedz Link Zgłoś
karolina33331 Re: Ile możesz przytyć w ciąży 21.10.07, 19:25 Hej dziewczyny! Jestem w 9 miesiącu i przytyłam 18 kg Czuję się dobrze, nie męczę się, mam tyle energii jakbym nie była w ciąży. Ta waga mnie jednak przeraża. Boję się bardzo, bo przed ciążą nosiłam rozmiar 36 a po ciąży to nie wiem czy w 40 się wcisnę. Pozdrawiam wszystkie "utyte" Odpowiedz Link Zgłoś
misiaewelka Re: Ile możesz przytyć w ciąży 18.07.08, 12:01 Ja też za dużo przytyłam,jestem w 32tyg.ciąży i mam już 13kg więcej.Też boję się,że później nie schudnę. Odpowiedz Link Zgłoś
oania Re: Ile możesz przytyć w ciąży 21.10.07, 19:49 jestem w 38 tc, termin mam na 7 listopada i w sumie przytyłam już 24kg. Rzeczywiście to sporo ale się nie martwię bo dziewczyny które były szczupłe przed ( a ty z pewnością do nich należysz ze swoimi 60kg szybko wracają do odpowiedniej wagi. Znam przypadki kiedy po miesiącu dziewczyny ważyły prawie tyle co przed ciążą. Nie przejmuj się, ze mni zrobił się niezły grubas (75kg) ale nawet nie mam za bardzo rozstępów. To ważne żeby tego pilnować ale lepiej nie głodzić się w ciąży tylko może jeść częściej a w małych ilościach. Tak będzie najlepiej dla ciebie i dzidzi. P.S. Po samym porodzie schodzi ok. 7kg a później to już z górki czego sobie życzę Odpowiedz Link Zgłoś
mysz-ka25 Re: Ile możesz przytyć w ciąży 23.10.07, 13:26 Jestem w 38 tc i przytyłam 9 kg i mój ginekolog powiedział że jest to w normie;a pułap wagowy w moim przypadku to ok.16 kg. Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
uliko Ile możesz przytyć w ciąży 25.10.07, 12:45 Ja jestem w 27 tygodniu i mam dodatkowe 13 kg...zapewne dobije do 20 kg, tak jak w pierwszej ciąży!!! Dla pocieszenia, zrzuciłam 25 kg w pół roku, więc chwilowo się nie martwię...po prostu ciuchy z rozmiarem S poczekają kolejne pół roku )) Odpowiedz Link Zgłoś
annainfo Re: Ile możesz przytyć w ciąży 25.10.07, 14:04 u mnie podobnie 28 tc i +10 kg. W pierwszej ciązy przytyłam koło 15 kg, synek ur się z wagą 3920, wszystkei kg straciłam ( a nawet o 1 kg więcej) po 5-6 miesiącach po porodzie-> bez ćw, czy jakiekolwiek specjalnej diety.Więc głowa do góry Odpowiedz Link Zgłoś
kasiapo.1 Re: Ile możesz przytyć w ciąży 26.10.07, 06:15 Przed ciążą ważyłam 53 kg przy wzroście 170cm. Teraz jestem w 23 tygodniu i moja waga wzrosła prawie 7,5 kg...Martwię się, że jest to zbyt dużo i zastanawiam się od czego to zależy.Na wilczy apetyt niestety narzekać nie mogę.Właściwie w ogóle nie mam apetytu. Jem bardzo mało - właściwie z rozsądku a nie pragnienia Nie opycham się chlebem, kluchami ani ciastkami a waga rośnie! Odpowiedz Link Zgłoś
kruche_ciacho Re: Ile możesz przytyć w ciąży 25.10.07, 23:33 jestem w 15 tc, +5 kg i czuję się fatalnie fizycznie az boję się pomysleć co będzie jak będę grubsza .... Odpowiedz Link Zgłoś
anna250173 Waga w ciąży 17.06.08, 11:22 jestem w 35tym tygodniu,waze 11kg wiecej.troche ciezko.to moje drugie dziecko i dowiedzialam sie wlasnie ze urodzi sie spore,ponad 4kg Odpowiedz Link Zgłoś
abcd777 Re: Waga w ciąży 17.06.08, 21:01 Drogie Mamy! Nie jest to wszystko takie proste i książkowe, jak sie wydaje. Ja przytylam w ciązy 29 kg!!! i to wcale sie nie objadając!!! Waga ruszyla w gore pod koniec 2 trymestru. TEraz jestem 1,5 roku po porodzie i nadal mam 20 kg nadwagi. Najgorsze jest to, ze nic nie skutkuje, ani diety, ani basen (3 razy w tygodniu) ani specyfiki z apteki. Doslownie nic. Troche to dobijające jest! Pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
monikad20 Ile możesz przytyć w ciąży 27.06.08, 07:28 Dokładnie się zgadzam z opinia wcześniejszą, ja byłam bardzo chuda jak zaszłam w ciążę a teraz jestem w 26tyg i przytyłam 10kg i jem zupełnie normalnie, jak przed ciążą, uważam że po pierwsze niektórzy mają tendencję genetyczna do tycia w ciąży, a po drugie podobno kobiety szczupłe przed ciążą tyja więzej aby zgromadzić tkankę tłuszczową na okres karmienia piersią. Ja na początku się strasznie stresowałam tym że tak dużo przybieram, ale teraz się z tym już pogodziłam i najważniejszcze żeby dzidziuś był zdrowy, ja sobie potem z kg dam rade Odpowiedz Link Zgłoś
ago-ya moja waga 27.06.08, 08:56 ja jestem w 17tc i przytyłam 4kg. Ponieważ to już prawie półmetek mam nadzieję, że uda mi się utrzymać prawidłową wagę ciążową, tj. nie przytyć więcej jak 10-13kg. Mimo, że zwracam baczną uwagę na to co jem (aczkolwiek słodyczy nie byłam w stanie zupełnie skreślić z listy ) nie martwię się przesuwająca się "do góry" wagową wskazówką wiem, że maluch wyssie ze mnie te dodatkowe kilkgramy. resztę wybiegam z psem. przyszłym mamuśkom życzę dużo ruchu. efekt pozytywny bedzie zarówno dla Was jak i Waszych maluchów.pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
monka.sw Ile możesz przytyć w ciąży 17.07.08, 00:44 ja z synkiem przytyłam 26 kg w ciązy ,powrót do dawnej figury to była masakra, po porodzie miałm 19 kg nadwagi i doprowadzenie sie do ładu trwało 2,5 roku. teraz jestem w 31 tyg. przytyłam 12 kg czuje sie rewelacyjnie i dobrze wygladam. dziewczyny trzymajcie kilogramy na wodzy , nie objadajcie sie pustymi kaloriami,ciaza nie daje wam prawa jedzenia za dwoje. po porodzie , kiedy juz hormony zaczynaja inaczej pracowac nie bedziecie akceptowały siebie z 20 kg nadwagi.mówie wam to z własnego doświadczenia.trzymam kciuki za wszystkie mamy . żeby były zadowolone , śliczne i zadbane.pozdrawiam monka Odpowiedz Link Zgłoś
malutka8311 Re: Ile możesz przytyć w ciąży 17.07.08, 09:09 U mnie 27 tc i 12 kg na plusie, a startowałam z waga 45kg. Lekarz mówi,że przytyłam za dużo, ale co tam nie będę się głodzić. Jem tak jak przed ciąży, do mojej diety dołączyłam tylko kolacje, której przed ciążą nie jadałam. Odpowiedz Link Zgłoś
ewik369 Ile możesz przytyć w ciąży 18.07.08, 22:38 Ja jestem w 37 tygodniu ciąży i przytyłam 14kg,a w pierwszej ciąży od początku do porodu przytyłam 17kg,a schudłam po pierwszym porodzie tylko 10kgaż się boję jak będe wyglądać po tym porodzie... Odpowiedz Link Zgłoś
kruszynka1984 Ile możesz przytyć w ciąży 24.07.08, 16:10 Ja w pierwszej ciazy przytyłam 25 kilogramów, na drugi dzien po porodzie wazyłam 13 kilo mniej i przez następne kilka miesięcy zrzuciłam wszystkie zbędne kilogramy nie robiac nic (tylko karmiąc piersią) teraz jestem w 26 tc i mam juz ok 10 kilo na+ ale mam nadzieje że rekordu z 1 ciąży nie pobiję, ale nie martwie sie bo nie jest jeszcze tak źle. Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia81 Re: Ile możesz przytyć w ciąży 16.06.09, 08:18 Obecnie jestem w 16 tygodniu ciąży, przytyłam 3 kilo...w pierwszej ciąży przytyłam 9 kilo a dzidzia urodziła sie 2900. Jem wszystko i niczego sobie nie odmawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rhapsodia20 Ile możesz przytyć w ciąży 24.07.08, 19:58 heh, ja jestem w 41 tygodniu ciąży. Przytułam aż 26 kg! Wyglądam jak mini słonik Odpowiedz Link Zgłoś
moniami21 Re: Ile możesz przytyć w ciąży 08.05.12, 11:39 mialam swiadomosc ze przytyje ale to jak zareagowal moj organizm przeroslo moje najsmielsze oczekiwania 19 tydzien 12 kg hmm Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek403 Re: Ile możesz przytyć w ciąży 25.07.08, 14:27 Jestem w 25 tygodniu ciąży i przytyłam tylko 3kg. Jak dotąd nie ograniczam się w jedzeniu tzn.jem to na co mam ochotę nawet słodkości to u mnie chleb powszedni Tak więc drogie przyszłe mamy nie przejmujcie się aż tak wagą bo jak widać każda z nas ma inną przemianę materii. Najważniejsze aby nasze pociechy były zdrowe Odpowiedz Link Zgłoś