berenika0 Re: Ile możesz przytyć w ciąży 01.06.09, 07:29 Dodam może jeszcze tyle, że gdy ważyłam i wyglądałam jak mały słonik - czułam się bardzo dobrze - robiłam wszystko, nie czułam zmęczenia, nie musiałam dużo odpoczywać, nie miałam żadnych dolegliwości, na kolanach myłam schody, "biegałam" do samego rozwiązania - natomiast dziś ledwo "dyszę" - wszystko robię 3 razy dłużej, bolą mnie nogi, nie mogę się schylać... Może któraś z Was wie dlaczego tak właśnie jest? Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: Ile możesz przytyć w ciąży 02.06.09, 21:18 To prawdopodobnie nadwaga z poprzedniej ciąży daje o sobie znać. /czytaj otłuszczenie narządów wewnętrznych/ Odpowiedz Link Zgłoś
aldonaokon Re: Ile możesz przytyć w ciąży 01.06.09, 21:16 Ja jestem dopiero w 16 tygodniu ciąży a już przytyłam 7 kilogramów!Dla mnie to jest już bardzo dużo! Słyszałam, że kobieta w ciąży powinna tyć jeden kilogram na miesiąc. W dodatku rzuciłam palenie, mam mdłości i naprawdę nie objadam się żadnymi słodyczami. Jem warzywa i owoce. I skąd te 7 kilogramów!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: Ile możesz przytyć w ciąży 02.06.09, 21:20 Nie wiem gdzie wypisali takie bzdury jak jeden kilogram na miesiąc, nie można przesadzać w żądną stronę, tak 12-15 k g jest ok. I pomimo apetytu i róznych zachcianek dla dobra dziecka trzeba się kontrolować a nie ulegać zabobonom bo po ciązy i tak schudnę, ale w ciązy zaszkodzę dziecku nadwagą Odpowiedz Link Zgłoś
zamszowa Re: Ile możesz przytyć w ciąży 03.06.09, 08:05 Pierwsza ciąża + 12 kilo, po 3 miesiącach o kilogram mniej niz przed ciążą (starowalam z 55kilo). Druga ciąża + 9 kilo, po miesiącu waga wyjściowa, po pól roku 5 kilo mniej niż przed ciążą. ważę 50 , mam 170 cm wzrostu i kombinuje jak koń pod górę zeby przytyć.jak widać kazdy ma inaczej. A, syna karmiłam piersią 2 miesiące, córeczke dwa tygodnie. więc to raczej znaczenia nie mageny, nieobzeranie się w ciąży, generalnie zdrowe odzywianie na codzień i macie z głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
my-alinka Re: Ile możesz przytyć w ciąży 06.06.09, 22:20 27 t.c. i +11kg =) przed ciaza 56kg przy 169cm - teraz juz 67. biust wiekszy o 3 rozmiary i mam dosyc duzy brzuch. musze przyznac, ze duzo sobie nie odmawiam, ale wydaje mi sie, ze do dosc sporego przytycia przyczynil sie fakt, ze przez 5 ostatnich lat nie jadlam miesa, a mniej wiecej w polowie ciazy znowu zaczelam i od tego czasu szybciej przybieram na wadze. oczywiscie zdarzaja sie dni, kiedy czuje sie gruba, ale raczej staram sie na tym za bardzo nie skupiac. najwazniejsze, ze dziecko jest zdrowe, nie mam cukrzycy i dosyc dobrze sie czuje. pozdrawiam wszystkie ciezarowki =) Odpowiedz Link Zgłoś
agata7377 Re: Ile możesz przytyć w ciąży 07.06.09, 23:27 Ja 23 tc i przytyłam 1,5 kg...Nie mam zachcianek wyjatkowych i jem regularnie a brzuszek coraz większy...Martwiłam się ale lakarz powiedział,że wszystko jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
tmonia Ile możesz przytyć w ciąży 08.06.09, 15:28 kurcze dziewczyny chyba powinnyscie sie cieszyc ja jestem w 24 tyg. i przytylam 18kg i z pewnoscia to nie efekt diety "czekoladowej"...pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
zullka Ile możesz przytyć w ciąży 08.06.09, 17:43 A ja jestem w 19 tyg i przytyłam 2 kg, wiec chyba ok Pozdrawiam, Zullka Odpowiedz Link Zgłoś
taimyr Ile możesz przytyć w ciąży 16.06.09, 01:14 Jestem w 27 tyg. Przybrałam niecałe 4kg. Odpowiedz Link Zgłoś
fochmistrz_wg_mezowca Re: Ile możesz przytyć w ciąży 16.06.09, 13:17 cóz , a ja zaliczam sie do tych co i szcześcia nie maja...przytyłam 25 kg ( tak 25 nie pomyliły mi sie cyferki )..i zostało mi 10 z którymi teraz walczę..)) Odpowiedz Link Zgłoś
aguniakow Re: Ile możesz przytyć w ciąży 10.07.09, 10:58 Dziewczyny naprawde nie przejmujcie się wagą. Ja przytyłam 25 kg i w tej chwili po roku nie zostało mi z tego nawet 10 gram, a nawet waże mniej niż przed ciążą i naprawde nie jestem na żadnej diecie, nie ćwiczę, po prostu zajmuję się moim maleństwem a waga sama spadła Odpowiedz Link Zgłoś
agus_sko Waga w ciąży 25.07.09, 13:08 jestem w 17 tygodniu ciąży i schudłam 1 kg badanie usg wykazało że dziecko rozwija sie prawidłowo ale ja mam obawy co gorsza nie mam apetytu Odpowiedz Link Zgłoś
licznik17 Re: Ile możesz przytyć w ciąży 25.07.09, 18:38 Ja tez jestem w 26 tygodniu i mam straszny problem bo przytyłam już równe 20 kilo (( nie wiem co mam robic bo nie chce ważyć 100 kilo ( przed ciązą wazyłam 66 a teraz 86 a zostało jeszcze 3 miesiące( Odpowiedz Link Zgłoś
meusus Re: Ile możesz przytyć w ciąży 25.07.09, 21:20 ja w pierwszej ciązy startowałam z wagą 58 kg skonczyłam z 92 kg jadłam normalnie , to na co miałam ochote nie jadlam w nocy, później nawet nie jadłam słodyczy waga sama rosła, urodziłam chlopca który ważył 4070, po przyjsciu ze szpitala miałam 10kg mniej ,tydzień póżniej kolejne 10 a tak do 4 miesiecy po urodzeniu spadła reszta zostało jakies 4 kg, i to samo leciało zero cwiczeń tylko piers wydaje mi się ze zatrzymał mi sie woda bo błam wielka wszedzie na twarzy na palcach normalnie wszedzie teraz jestem w 22 tyg i przytyłam narazie 7 kg ale oszczedzam sie w jedzeniu i startowałam z wiekszą wagą bo z 64 kg,zobaczymy co bedzie dalej bo w ostatnim czasie tyje coraz szybciej Odpowiedz Link Zgłoś
easy_martolina84 Re: Ile możesz przytyć w ciąży 27.07.09, 11:54 Mnie zostały 2 tyg do porodu i mam 15kg na + To chyba sporo, ale specjalnie sie nie obzeralam, wiec nie mam o co miec do siebie pretensji.. Trudno-samo przyszlo-samo pojdzie Odpowiedz Link Zgłoś
bea802 Waga w ciąży 28.07.09, 13:13 Witam. jestem w 34 tc i przytyłm dopiero 8 kg, jednak na początku ciązy schudłam 3,5kg. Czy te 8 kg to norma?? Odpowiedz Link Zgłoś
margeritka80 Re: Waga w ciąży 07.09.09, 16:41 I ciesz się dziewczyno,że przytyłaś 8 kg,a nie 40 jak tu wcześniej czytałam.Urodzisz maleństwo i masz problem z głowy,nie będziesz musiała sie odchudzać na siłę.Ja w pierwszej ciąży 10,a w drugiej 12 kg.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nextaga Re: Ile możesz przytyć w ciąży 30.07.09, 11:40 Hej jestem już po porodzie 1,5 miesiąca. w czasie ciąży śledziłam takie wątki z ciekawości jak to jest u innych. Teraz mogę podzielić się tym jak było w moim przypadku. Przed ciążą ważyłam 53 kg, na początku zaczęłam przybierać szybko - ok. 4 kg na miesiąc i lekarz kazał mi się pilnować, bo jak na początek to było za dużo. W sumie w 38 tyg przytyłam 15 kg (córa ważyła 3,3 kg). Teraz ważę 54, więc nieznaczie więcej niż przed ciążą i ani się nie odchudzałam ani nie ćwiczyłam. W pierwszysch 2 tyg. po porodzie spadałam z wagi bardzo dużo. Niestety brzuszek został No i nad tym pewnie będzie trzeba popracować Życzę powodzenia i widzę po koleżankach, że zwykle jak jest się szczupłym przed ciążą to nie jest trudno wrócić do wagi, no ale bywa różnie. Odpowiedz Link Zgłoś
alessia27 Re: Ile możesz przytyć w ciąży 30.07.09, 20:33 ja w ciazy przytylam niecale 40 kg bylam przeogromna ♥ Macius 10.05.2002 Odpowiedz Link Zgłoś
alessia27 Re: Ile możesz przytyć w ciąży 30.07.09, 20:34 Przed ciaza wazylam 53 kg 170 cm ♥ Macius 10.05.2002 Odpowiedz Link Zgłoś
paul_ina Re: Ile możesz przytyć w ciąży 17.08.09, 17:29 Jeza, 40 kg to chyba absolutny rekord. Ja jestem w 25 tygodniu i przytyłam jakieś 12 kg, równo wszędzie, nie tylko na brzuchu. Męczy mnie to, a najgorsze jeszcze przede mną. W drugiej ciąży już będę mądrzejsza, przy prawidłowej wadze nie ma potrzeby tyć w pierwszym trymestrze. Odpowiedz Link Zgłoś
nataliaherezo Waga w ciąży 22.08.09, 15:58 No cóż... ja miałam wagę początkową 100 kg przy 175 cm, a teraz jestem w 36 tygodniu i mam 101 kg. A to nie stosowałam żadnej diety. Odpowiedz Link Zgłoś
emma_me Re: Ile możesz przytyć w ciąży 04.09.09, 11:46 w czasie pierwszej ciąży przytyłam ponad 25 kg w drugiej 13. Po obu ciążach zostało mi parę kilo. Odpowiedz Link Zgłoś
mg-27 Re: Ile możesz przytyć w ciąży 04.09.09, 15:02 ja do konca 6 miesiaca przytylam 8 kg i od tamtej pory juz nic a jestem w trakcie 38 tc - chyba juz tak zostanie. Waze 71 kg, na 174 cm wzrostu ale wogle nie widac tych kg... Odpowiedz Link Zgłoś
elske Re: Ile możesz przytyć w ciąży 04.09.09, 23:03 W pierwszej ciazy przytyłam 20 kg .Poł roku po porodzie bylam szczuplejsza niz przed.Obiecałam sobie ,ze przy drugiej ciązy bede bardziej uważać,bardziej o siebie dbać i nie przytyje tyle. 2,5 roku pozniej pewnego dnia obudziłam sie i nie mogłam założyc swoich spodni.Wszystkie były za ciasne w biodrach i w pasie.Wygladałam jak ciezarna.Byłam wtedy w 3 tyg ciązy.W piatym tygodniu miesciłam sie juz tylko w spodnie dresowe męża,od 8 tyg nosiłam juz tylko ubrania ciązowe.I brzuch mi urósł i waga skoczyła, pomimo dbania o siebie.Idąc do porodu byłam cięższa o 24kg i brzuch miałam jak przy trojaczkach .A tam był tylko 1 synek. Pol roku po porodzie bylam lżejsza o 27kg. Teoria to jedno,a praktyka to juz inna bajka.Nigdy nie wiadomo ile sie przytyje i gdzie kilogramy sie odłożą . Ale dbajac o siebie,przynajmniej ma sie swiadomość,ze zrobiło sie wszystko, by wygladac jak najlepiej. A po porodzie robić wszystko, by wrócic do formy.Ciąza trwa tylko 9 miesięcy,wiec wiekszy brzuch, opuchniete nogi, czy szerszy tyłek jest do przelkniecia,bo to stan tymczasowy. Ja po drugiej ciazy wiem jedno:już nigdy w życiu nie bede ważyć 90kg. Odpowiedz Link Zgłoś
szkrab82 [...] 07.09.09, 14:09 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
szkrab82 [...] 07.09.09, 14:11 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
margeritka80 Re: Ile możesz przytyć w ciąży 07.09.09, 16:29 W pierwszej ciąży przytyłam 10 kg,synek 2940,w drugiej, 12 kg synek 2630.Waga za pierwszym razem szybko spadła,nawet poniżej niż przed ciążą.W tej chwili waże tyle co z drugim synkiem przed porodem,czyli 56 kg.Nie ma reguły ile się przytyje,ważne aby dziecko się zdrowe urodziło. Odpowiedz Link Zgłoś
eloradanan Re: Ile możesz przytyć w ciąży 09.09.09, 20:38 ja 30 kg przytylam i po pol roky jz 20 zrzucilam bez dietey!karmiac w nocy a teraz po roku zrzucilam wszystko i laska jestemwiec sie nie martwcie a i dodam ze tez duzo chodze na spacery z wozkiem codzien po okolo godzine do dwoch Odpowiedz Link Zgłoś
anulka322 Re: Ile możesz przytyć w ciąży 09.09.09, 22:23 U mnie było tak:przed ciążą waga 60kg(167cm) a do porodu 95kg czyli 35kg na plusie.Miesiąc po porodzie ważyłam 80kg i przez pierwsze miesiące stała w miejscu pomimo,że karmiłam piersią aż wreszcie postanowiłam coś z tym zrobić tymbardziej,że zbliżało się lato.Ponieważ karmiłam nadal piersią i karmię nadal( synek ma 9,5 mca) na dietę nie mogłam sobie pozwolić, ale: wyeliminowałam zwykłe pieczywo, czasami jem ryżowe, obiad jem normalnie bez przejadania się, kolacja o 18.00 a potem już nic, słodycze jakieś ciacho od czasu do czasu.Oczywiście w przekąskach owoce i warzywa i woda.Wieczorem "kręce" tak średnio godzinę na rowerku stacjonarnym jak mały już śpi i tak doszłam teraz do 65 kg i niewiele zostało mi do zrzucenia.Brzucha też nawet nie mam.W moim przypadku samo karmienie nie wystarczyłoby,żeby zrzucić zbędne kilogramy! Odpowiedz Link Zgłoś
oszira Waga w ciąży 16.09.09, 06:14 nie wiem skąd się bierze przekonanie, że w ciąży należy jeśc za dwoje? trzeba jeśc DLA dwojga. Ja przytyłam w sumie 7 kg a wcale nie miałam porannych nudności innych niemiłych objawów w I trymestrze. Jadłam to, co przed ciążą, zwiększyłam tylko ilośc białka. Jak miałam napad głodu zapychałam się owocami i warzywami- dużo lepsze dla maluszka niż kolejna tabliczka czekolady. Teraz, miesiąc po porodzie, ważę 11 kg mniej. Nie miałam też problemów z powrotem do figury sprzed ciąży- wystarczy tylko 30 minut codziennej gimnastyki ze szczególnym uwzględnieniem brzuszków. Odpowiedz Link Zgłoś
kisi_165 Re: Ile możesz przytyć w ciąży 16.09.09, 23:12 Ja na koniec pierwszej ciąży ważyłam 60kg a przed 46kg. Tydzień po wyjściu ze szpitala ważyłam 47kg. Moja mama Przy mnie ważyła 12 kilo więcej i również po 47kg. w ciąży z moimi siostrami przybyła po 20 kilo. wyglądała troche jak słonik ale równie szybko wróciła do figury. Odpowiedz Link Zgłoś
justyna25s Waga w ciąży 12.10.09, 12:32 Ja jestem w 30tc i jak na razie 9kg na plusie,mam nadzieję że do końca ciązy dojde do max 13kg.Pozdrwiuam wszystkie przyszłe mamuśki. Odpowiedz Link Zgłoś
edi-72 Waga w ciąży 14.10.09, 11:00 hej,hej!gdy w 23tc weszlam na wage i zobaczylam 16kg na plusie myslalam,ze wzrok mi sie pgorszyl!!!!!!!niestet!!!!nawet nie chce myslec co bedzie dalej!najsmieszniejsze,ze nie jem duzo,slodyczy prawe wcale.ale od poczotku ciazy "jade"na hrmonach,wiec to chyba przyczyna.wygladam jak sloniatko(164cm)ale co mi tam!bedziemy sie martwic pozniej.tyle czekalismy na dzidzie,ze teraz wszystko dla niej!hormonow odstawic nie moge!pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
askatyl Waga w ciąży 03.12.09, 22:54 ja w pierwszej ciazy przytylam 32kg!!! teraz jestem w 17tyg i przytylam juz 6kg! mam nadzieje,ze nie dojade dalej niz do 20-tu kg wiecej chociaz po pierwszej ciazy szybko udalo mi sie zrzucic zbedne kg najwazniejsze by dzidzius urodzil sie zdrowy,a reszta to sie da Odpowiedz Link Zgłoś
anetwoj Waga w ciąży 06.12.09, 12:17 A ja w pierwszej ciąży przytyłam 6 kg ale startowałam z wagą 07 kg i miałam spore zapasy tłuszczowe. Teraz zaczynałam od wagi 97,5 kg - też bardzo dużo i w 27 tygodniu przytyłam 1 kg. Wszystko uzależnione jest od wagi startowej. Dla mnie przytycie wiąże się z dużym obciążeniem, które i tak już mam, szczupłe dziewczyny zazwyczaj łapią więcej. Odpowiedz Link Zgłoś