olcia1006 28.10.05, 15:44 Witam Jestem w 14/15tc i brzuszka prawie nie widać. Proszę napiszcie jakie macie duże brzucholki i kiedy się pojawiły. Całuski i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zizi1978 Re: Brzuszki... 28.10.05, 15:53 Olcia1006 jeszcze wszystko przed Tobą U mnie "wywaliło" brzusio praktycznie z dnia na dzień. Jeszcze w 20 tc miesciłam sie w normalne spodnie a potem juz szybko pojawił sie brzusio. Teraz jestm w 27 tc i uważam, ze brzuszek mam spory, choć moi znajomi i rodzina tak nie sadząOstatnio fryzjerka nazwała go bardzo małym i zgrabnym brzuszkiem Pozdrwaiam, Marta Odpowiedz Link Zgłoś
simonkapl Re: Brzuszki... 28.10.05, 16:08 Ja koncze 19 tc.Brzuszek prawie niewidoczny, moj maz widzi ze pod pempkiem nieco sie zaokraglil.Poza tym nosze dokladnie te same ciuchy co przed ciaza.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
magda_23 Re: Brzuszki... 28.10.05, 16:10 Hej. Ja jestem w 27 tygodniu ciąży i dopiero od 2 tygodni coś widać (ale w dalszym ciągu niewiele). W tali mam 80 cm (o 21 więcej niż na początku). Myślę, że wymiarami i kilogramami nie warto sobie zawracać głowy, warto natomiast obserwować wymiary i wagę dziecka przez badania USG, bo to jest naprawdę istotne. Ja mam mały brzuszek i mało przytyłam, ale dzidziuś rozwija się prawidłowo. Odpowiedz Link Zgłoś
april_75 Re: Brzuszki... 28.10.05, 17:18 Jestem w 15 tyg i właściwie też za bardzo nie widać żebym była w ciąży. Noszę już luźniejsze ciuch, ale to tylko dla wygody. Brzucha prawie nie mam, ale na usg wszystko wygląda ok. Z jednej strony troche mnie niepokoi fakt, że jestem taka "płaska", ale z drugiej strony to mam nadzieję, że nie bedę wyglądała jak balon Odpowiedz Link Zgłoś
maryy1 Re: Brzuszki... 28.10.05, 17:22 Obecnie jestem w 25 tc 4d - i mój brzusio jest już widoczny - choć zdecydowanie mały. Do 23 tc nic nie przytyłam, brzusio był malutki - ktoś kto nie wiedział, że jestem w ciąży po prostu by stwierdził, że się trochę zaokrągliłam - maluch jednak róśł (i rośnie nadal ) jak trzeba. Od 23 tc mój brzusio podjął decyzję "Naprzód" i obecnie to zdecydowanie widać - choć wszyscy twierdzą, że jak na końcówkę 6 miesiąc to jest mały. Odpowiedz Link Zgłoś
ania278 Re: Brzuszki... 28.10.05, 17:50 u mnie tez 14/15 tydz i tez nic nie widac i sie z tego powodu ciesze a nie martwie nosze wszystkie stare moje ubrania i mam nadzieje ze jeszcze troche tak "pociagne" na usg wymiary dzidzi jak najbardziej w porządku a nawet podgonil o tydzien do przodu jak twierdzi gin. takze nie martwic sie bo to chyba byloby nienormalne zeby od pierwszych tygodni ciazy rosly nam brzuchy pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dorro1 Re: Brzuszki... 28.10.05, 18:01 Nie martw sie że brzuszka nie ma. Jak piszą dziewczyny, często brzuszek wyskakuje z dnia na dzień, u mnie tak było gdzieś na przełomie 3 i 4 m-ca. Teraz jestem u progu 7 mca i na plusie jakieś 6 kg, brzuszek jak piłeczka z przodu i to dosć pokaźny. Chociaz rzeczywiscie, dla innych nie jest taki duzy, jak dla mnie. Na siedząco, jak wybiorę złą pozycje, to juz nawet ciężej oddychać. Tak wiec nie martw sie, ze brzuszka nie ma, zobaczysz jak to zleci i bedzie wielki i dokuczliwy... Odpowiedz Link Zgłoś
hanka45 Re: Brzuszki... 28.10.05, 18:13 Moj brzuszek pojawil sie gdzieś na początku 5 miesiąca. Teraz-koniec 7 miesiąca- w miejscu gdzie kiedys była talia mam 92 cm! Nie martw sie, niedługo sie pojawi Odpowiedz Link Zgłoś
anet24 Re: Brzuszki... 28.10.05, 18:23 U mnie zaczęlo być widać dopiero 24-25 tydzień.Na początku tyłam mało, dopiero od 6 miesiąca wszystko działo sie błyskawicznie. Teraz jestem w 36tc i z 72cm w talii zrobiło sie 103 więc brzusio mam pokaźny! Odpowiedz Link Zgłoś
eps Re: Brzuszki... 28.10.05, 19:31 jestem pod koniec 17tc i zaczęłam nosić ciążowe spodnie tak od tygodnia, jest mi w nich dużo wygodniej bo nie naciskaja na rosnący brzuch. Jesli chodzi o widocznośc dla osób postronnych to tak śrenio. Jak zaloze lużniejszy swetr to nie widać prawie nic. Odpowiedz Link Zgłoś
gonia28b No ta się dopisuję :-) 29.10.05, 09:12 U mnie brzusio tak naprawdę zaczęło być widoczne ok. 22 tc. Ale w ciuszki sprzed ciąży to ja od dawna nie chodziłam. Były spódniczki i spodenki na gumce - wygodnie i całkiem fajnie. Teraz u mnie 24 tc i mam 83 cm w pasie - to 13 cm więcej niż przed ciążą. Wg USG w moim brzuchu - chłop jak dąb! Pozdrówka. Odpowiedz Link Zgłoś
izaskun Re: Brzuszki... 29.10.05, 11:26 Mojego niby nie widać ale już od ponad tyg chodzę w spodniach ciążowych a po domu w dresie bo guzika nie dopinam w innych. Koleżanki powiedziały,że się kapusty najadłam )) Zaczęłam 15 tc Odpowiedz Link Zgłoś
oliwka114 Re: Brzuszki... 29.10.05, 12:26 Mój stał się widoczny pod koniec 15 teraz jest coraz większy Odpowiedz Link Zgłoś
aranxa Re: Brzuszki... 29.10.05, 14:47 Mój zaczął szybko rosnąć dopiero na przełomie piątego i szóstego miesiąca i dopiero wtedy zaczęłam nosić ubrania ciążowe. Ale nawet teraz nie jest szczególnie duży (początek ośmego miesiąca) według męża i znajomych, chociaż dla mnie jest ogromny!! Odpowiedz Link Zgłoś
julienx Re: Brzuszki... 03.11.05, 16:55 jestem w 14 tc i brzuszek zaczyna być widoczny. Znacznie zwiększył rozmiar z 65 cm na 80 cm, mieszczę się jeszcze w ciuchy zwykłe, choć mam już spodnie ciążowe, bo w nich luźniej i wygodniej. Odpowiedz Link Zgłoś
kokons Re: Brzuszki... 03.11.05, 18:01 U mnie zaczal rosnac po 18 tc a po 22 zaczal byc widoczny a teraz w 28 tc jest juz b. widoczny no i przyozdobil sie w krechorozstepy( no i nadal w gigantycznym tepie rosnie... Ale dziecko zdrowe i ponoc wieksze jak na swoj wiek .... Odpowiedz Link Zgłoś