Dodaj do ulubionych

Brzuszki...

28.10.05, 15:44
Witam
Jestem w 14/15tc i brzuszka prawie nie widać. Proszę napiszcie jakie macie
duże brzucholki i kiedy się pojawiły. Całuski i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • zizi1978 Re: Brzuszki... 28.10.05, 15:53
      Olcia1006 jeszcze wszystko przed Tobąsmile U mnie "wywaliło" brzusio praktycznie z
      dnia na dzień. Jeszcze w 20 tc miesciłam sie w normalne spodniesmile a potem juz
      szybko pojawił sie brzusio. Teraz jestm w 27 tc i uważam, ze brzuszek mam
      spory, choć moi znajomi i rodzina tak nie sadząwinkOstatnio fryzjerka nazwała go
      bardzo małym i zgrabnym brzuszkiemwink
      Pozdrwaiam, Marta
    • simonkapl Re: Brzuszki... 28.10.05, 16:08
      Ja koncze 19 tc.Brzuszek prawie niewidoczny, moj maz widzi ze pod pempkiem nieco
      sie zaokraglil.Poza tym nosze dokladnie te same ciuchy co przed ciaza.Pozdrawiam
    • magda_23 Re: Brzuszki... 28.10.05, 16:10
      Hej.
      Ja jestem w 27 tygodniu ciąży i dopiero od 2 tygodni coś widać (ale w dalszym
      ciągu niewiele). W tali mam 80 cm (o 21 więcej niż na początku).
      Myślę, że wymiarami i kilogramami nie warto sobie zawracać głowy, warto
      natomiast obserwować wymiary i wagę dziecka przez badania USG, bo to jest
      naprawdę istotne. Ja mam mały brzuszek i mało przytyłam, ale dzidziuś rozwija
      się prawidłowo.
      • april_75 Re: Brzuszki... 28.10.05, 17:18
        Jestem w 15 tyg i właściwie też za bardzo nie widać żebym była w ciąży. Noszę
        już luźniejsze ciuch, ale to tylko dla wygody. Brzucha prawie nie mam, ale na
        usg wszystko wygląda ok. Z jednej strony troche mnie niepokoi fakt, że jestem
        taka "płaska", ale z drugiej strony to mam nadzieję, że nie bedę wyglądała jak
        balon smile
    • maryy1 Re: Brzuszki... 28.10.05, 17:22
      Obecnie jestem w 25 tc 4d - i mój brzusio jest już widoczny - choć zdecydowanie
      mały. Do 23 tc nic nie przytyłam, brzusio był malutki - ktoś kto nie wiedział,
      że jestem w ciąży po prostu by stwierdził, że się trochę zaokrągliłam - maluch
      jednak róśł (i rośnie nadal smile ) jak trzeba. Od 23 tc mój brzusio podjął
      decyzję "Naprzód" i obecnie to zdecydowanie widać - choć wszyscy twierdzą, że
      jak na końcówkę 6 miesiąc to jest mały.
      • ania278 Re: Brzuszki... 28.10.05, 17:50
        u mnie tez 14/15 tydz i tez nic nie widac i sie z tego powodu ciesze a nie
        martwie smile nosze wszystkie stare moje ubrania i mam nadzieje ze jeszcze troche
        tak "pociagne"
        na usg wymiary dzidzi jak najbardziej w porządku a nawet podgonil o tydzien do
        przodu jak twierdzi gin.
        takze nie martwic sie bo to chyba byloby nienormalne zeby od pierwszych
        tygodni ciazy rosly nam brzuchy smile
        pozdrawiam
        • dorro1 Re: Brzuszki... 28.10.05, 18:01
          Nie martw sie że brzuszka nie ma. Jak piszą dziewczyny, często brzuszek
          wyskakuje z dnia na dzień, u mnie tak było gdzieś na przełomie 3 i 4 m-ca.
          Teraz jestem u progu 7 mca i na plusie jakieś 6 kg, brzuszek jak piłeczka z
          przodu i to dosć pokaźny. Chociaz rzeczywiscie, dla innych nie jest taki duzy,
          jak dla mnie. Na siedząco, jak wybiorę złą pozycje, to juz nawet ciężej
          oddychać. Tak wiec nie martw sie, ze brzuszka nie ma, zobaczysz jak to zleci i
          bedzie wielki i dokuczliwy...
    • hanka45 Re: Brzuszki... 28.10.05, 18:13
      Moj brzuszek pojawil sie gdzieś na początku 5 miesiąca. Teraz-koniec 7 miesiąca-
      w miejscu gdzie kiedys była talia mam 92 cm! Nie martw sie, niedługo sie
      pojawismile
    • anet24 Re: Brzuszki... 28.10.05, 18:23
      U mnie zaczęlo być widać dopiero 24-25 tydzień.Na początku tyłam mało, dopiero
      od 6 miesiąca wszystko działo sie błyskawicznie. Teraz jestem w 36tc i z 72cm w
      talii zrobiło sie 103 więc brzusio mam pokaźny!
      • eps Re: Brzuszki... 28.10.05, 19:31
        jestem pod koniec 17tc i zaczęłam nosić ciążowe spodnie tak od tygodnia, jest
        mi w nich dużo wygodniej bo nie naciskaja na rosnący brzuch. Jesli chodzi o
        widocznośc dla osób postronnych to tak śrenio. Jak zaloze lużniejszy swetr to
        nie widać prawie nic.
    • gonia28b No ta się dopisuję :-) 29.10.05, 09:12
      U mnie brzusio tak naprawdę zaczęło być widoczne ok. 22 tc. Ale w ciuszki
      sprzed ciąży to ja od dawna nie chodziłam. Były spódniczki i spodenki na gumce -
      wygodnie i całkiem fajnie. Teraz u mnie 24 tc i mam 83 cm w pasie - to 13 cm
      więcej niż przed ciążą. Wg USG w moim brzuchu - chłop jak dąb!
      Pozdrówka.
    • izaskun Re: Brzuszki... 29.10.05, 11:26
      Mojego niby nie widać ale już od ponad tyg chodzę w spodniach ciążowych a po
      domu w dresie bo guzika nie dopinam w innych. Koleżanki powiedziały,że się
      kapusty najadłam wink)) Zaczęłam 15 tc
    • oliwka114 Re: Brzuszki... 29.10.05, 12:26
      Mój stał się widoczny pod koniec 15 teraz jest coraz większy
    • aranxa Re: Brzuszki... 29.10.05, 14:47
      Mój zaczął szybko rosnąć dopiero na przełomie piątego i szóstego miesiąca i
      dopiero wtedy zaczęłam nosić ubrania ciążowe. Ale nawet teraz nie jest
      szczególnie duży (początek ośmego miesiąca) według męża i znajomych, chociaż dla
      mnie jest ogromny!!
    • julienx Re: Brzuszki... 03.11.05, 16:55
      jestem w 14 tc i brzuszek zaczyna być widoczny. Znacznie zwiększył rozmiar z 65
      cm na 80 cm, mieszczę się jeszcze w ciuchy zwykłe, choć mam już spodnie
      ciążowe, bo w nich luźniej i wygodniej.
      • kokons Re: Brzuszki... 03.11.05, 18:01
        U mnie zaczal rosnac po 18 tc a po 22 zaczal byc widoczny a teraz w 28 tc jest
        juz b. widoczny no i przyozdobil sie w krechorozstepy( no i nadal w
        gigantycznym tepie rosnie...
        Ale dziecko zdrowe i ponoc wieksze jak na swoj wiek ....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka