Dodaj do ulubionych

opryszczka w 1 miesiącu

01.11.05, 15:48
cześć, mam problem - jestem w 24tc, no i mam opryszczke, dowiedziałam sie ze
nie mozna stosowac zadnych kremow ani masci. No a jak byłam w 1 miesiącu to
też miałam opryszczke i stosowałam Vratizolin, czy to mogło zaszkodzić
Maluszkowi????
Obserwuj wątek
    • anja.t Re: opryszczka w 1 miesiącu 01.11.05, 16:03
      ja w ciągu 6 pierwszych tygodni ciąży miałam 3 razy opryszczkę. Na początku
      smarowałam Vratizolinem - nie wiedziałm że jestem w ciąży. Ale mam nadzieję, że
      to nie zaszkodziło dzidzi. W pierwszej ciąży miałam to samo i wszystko było ok.
      A ta opryszczka to coś okropnego! Jestem teraz w 13 tygodniu i znów mnie
      dopadła - aż w miejscach. Wyglądam okropnie. Dobrz, że mam teraz wolne to nie
      musze się w tym stanie w pracy pokazywaćsad
      • betunia80 Re: opryszczka w 1 miesiącu 01.11.05, 19:03
        Dzieki bardzo, uspokoilas mnie bardzo.Ja już wiedzialam ze jestem w ciąży, ale
        nie spodziewałam sie że smarowanie buzi maścią może zaszkodzić. Doperio teraz
        jak mnie dopadła i spuchnęła mi polowa twazrzy natknęłam sie na artykuł
        m.ówiący że to szkodzi.Dziękuje bardzo, pozdrawiam
        • luna333 Re: opryszczka w 1 miesiącu 02.11.05, 05:08
          opryszczka jest groźna ale narządów płciowych - na buzi robi się często bo również organizm jest osłabiony - też miałam na początku ciąży i synek zdrowy - a smarowałam takim ruskim specyfikiem - mumio - on szybko zasusza i lkwiduje opryszczkę (trzeba poszukać w niektórych sklepach zielarskich tudzież na bazarach u rosjan)
          • agawa22 Re: opryszczka w 1 miesiącu 02.11.05, 09:50
            Ja Wam poradzę co jest skuteczne i całkowicie bezpieczne na opryszczkę w ciąży.
            Najlepiej smarować to miejsce własnym ...moczem . Wiem, ze niektóre teraz
            poczują obrzydzenie, ale mi poleciła to koleżanka bo też męczyły mnie w ciąży.
            Jak robiłam siusiu to miałam przygotowane płatki kosmetyczne, namaczałam je i
            przykładałm do opryszczki. Schodziła po jednym lub dwóch dniach. A potem jak
            tylko czułam ze mi wychodzi to od razu przprowadzałam kurację i zdusiłam ją ze
            nawet nie wychodziła. Teraz też to stosuję i już zapomniałam co to opryszczka.
            Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka