Dodaj do ulubionych

W którym tygodniu lekarz słucha tętno dzidziusia?

03.11.05, 12:06
w którym tygodniu po raz pierwszy na wizycie u lekarza, ginekolog słuchał
tętno dzidziusia? i czy na kazdej wizycie jest badanie ginekologiczne?
Obserwuj wątek
    • hanka45 Re: W którym tygodniu lekarz słucha tętno dzidziu 03.11.05, 12:23
      W 30 tyg. Lekarz nie słuchał-sama sobie siedziałam w pokoiku i słuchałam. On
      tylko przeczytał wykres KTG. Badanie ginekologiczne szyjki-niestety na każdej
      wizycie.
      • smutna_ja Re: W którym tygodniu lekarz słucha tętno dzidziu 03.11.05, 15:09
        ja mam następną wizytę w 17/18 tygodniu i lekarz mi zapowiedział, że będziemy
        słuchać tętnasmile
        • beata761 Re: W którym tygodniu lekarz słucha tętno dzidziu 03.11.05, 15:54
          Ja słuchałam tętna mojej Niuni w 18 tyg smile Badanie ginekologiczne obowiązkowo
          przy każdej wizycie.
    • meggi_05 Re: W którym tygodniu lekarz słucha tętno dzidziu 03.11.05, 16:00
      tetno tak po 18 tyg.a badanie szyjki u mnie było na kazdej wizycie,ale z jednej
      strony to nawet dobrze bo przynajmniej wiedziałam ze wszystko okey i nic sie za
      wczesnie nie otwierasmile
      pozdrawiam,moze niedługo znowu tu dołaczewink
    • arsz Re: W którym tygodniu lekarz słucha tętno dzidziu 03.11.05, 17:13
      U mnie pierwszy raz usłyszałam ostatniego dnia 13 t.c. Lekarka powiedziała: spróbujemy, ale nie obiecuję smile I się udało.
      Badanie mam na każdej wizycie, na razie co 4 tyg.
    • nikasob Re: W którym tygodniu lekarz słucha tętno dzidziu 03.11.05, 17:45
      Ja jestem w 12 tygodniu, do tej pory byłam 3 razy u lekarza i miałam 3 USG, nie
      było żadengo innego badania. Ale ja jestem po poronieniu i lekarz twierdzi, że
      takie badania na razie nic nie da, a jest ryzykowne. Na USG wszystko ładnie
      widać.
    • marcysia801 Nikasob! 03.11.05, 18:42
      Nikasob,jak może być ryzkowne jak to po prostu przykładanie do brzuszka(tak jak
      na usg) urządzenia,które się nazywa bodajże detektor tętna płodu i wysłuchiwanie
      tętna.Ja pierwszy raz usłyszałam ten" galop koników"smile w 12 czy 13tyg.Podczas
      zwykłej wizyty ,po badaniu gdy jeszcze leżałam na fotelu gin przyłożył
      urządzenie do brzuszka i świetnie było słychać!
      • annam21 Re: Nikasob! 03.11.05, 19:31
        ja mam szczescie bos lucham codziennie w domusmile) bo mam doppelr,a u lekarza
        sluchalam na ostatniej wyizycie to byl 25tc.Pierwszy raz, badnie ginekologiczne
        mam na kazdej wizycie.A skolei moj lekarz w polsce (do niego chodze jak jestem
        w kraju)badal mnie ginekologicznie tylko na poczatku ciazy,pozniej samo
        usg.Powiedzial ze tam wszystko widac,no i teraz tez tak mowil...co lekarz to
        obyczaj,niestety.
      • nikasob Re: Nikasob! 04.11.05, 21:40
        Miałam na myśli badanie na fotelu, nie słuchanie tętna, na to u mnie jeszcze za
        wcześniesmile
    • mika_007 Re: W którym tygodniu lekarz słucha tętno dzidziu 03.11.05, 19:31
      od 13 tygodnia

-----
      pozdrawiam -Mika smile
      • o_l_a3 Re: W którym tygodniu lekarz słucha tętno dzidziu 03.11.05, 19:36
        ja dziś podczas wizyty słuchałam po raz pierwszy- jestem w 16 tygodniu smile))

• marychna31 Re: W którym tygodniu lekarz słucha tętno dzidziu 03.11.05, 20:13
      Mi, na wizycie wczoraj -czyli w zaczętym 17 tygodniusmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka