bluebeata 03.11.05, 12:06 w którym tygodniu po raz pierwszy na wizycie u lekarza, ginekolog słuchał tętno dzidziusia? i czy na kazdej wizycie jest badanie ginekologiczne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hanka45 Re: W którym tygodniu lekarz słucha tętno dzidziu 03.11.05, 12:23 W 30 tyg. Lekarz nie słuchał-sama sobie siedziałam w pokoiku i słuchałam. On tylko przeczytał wykres KTG. Badanie ginekologiczne szyjki-niestety na każdej wizycie. Odpowiedz Link Zgłoś
smutna_ja Re: W którym tygodniu lekarz słucha tętno dzidziu 03.11.05, 15:09 ja mam następną wizytę w 17/18 tygodniu i lekarz mi zapowiedział, że będziemy słuchać tętna Odpowiedz Link Zgłoś
beata761 Re: W którym tygodniu lekarz słucha tętno dzidziu 03.11.05, 15:54 Ja słuchałam tętna mojej Niuni w 18 tyg Badanie ginekologiczne obowiązkowo przy każdej wizycie. Odpowiedz Link Zgłoś
meggi_05 Re: W którym tygodniu lekarz słucha tętno dzidziu 03.11.05, 16:00 tetno tak po 18 tyg.a badanie szyjki u mnie było na kazdej wizycie,ale z jednej strony to nawet dobrze bo przynajmniej wiedziałam ze wszystko okey i nic sie za wczesnie nie otwiera pozdrawiam,moze niedługo znowu tu dołacze Odpowiedz Link Zgłoś
arsz Re: W którym tygodniu lekarz słucha tętno dzidziu 03.11.05, 17:13 U mnie pierwszy raz usłyszałam ostatniego dnia 13 t.c. Lekarka powiedziała: spróbujemy, ale nie obiecuję I się udało. Badanie mam na każdej wizycie, na razie co 4 tyg. Odpowiedz Link Zgłoś
nikasob Re: W którym tygodniu lekarz słucha tętno dzidziu 03.11.05, 17:45 Ja jestem w 12 tygodniu, do tej pory byłam 3 razy u lekarza i miałam 3 USG, nie było żadengo innego badania. Ale ja jestem po poronieniu i lekarz twierdzi, że takie badania na razie nic nie da, a jest ryzykowne. Na USG wszystko ładnie widać. Odpowiedz Link Zgłoś
marcysia801 Nikasob! 03.11.05, 18:42 Nikasob,jak może być ryzkowne jak to po prostu przykładanie do brzuszka(tak jak na usg) urządzenia,które się nazywa bodajże detektor tętna płodu i wysłuchiwanie tętna.Ja pierwszy raz usłyszałam ten" galop koników" w 12 czy 13tyg.Podczas zwykłej wizyty ,po badaniu gdy jeszcze leżałam na fotelu gin przyłożył urządzenie do brzuszka i świetnie było słychać! Odpowiedz Link Zgłoś
annam21 Re: Nikasob! 03.11.05, 19:31 ja mam szczescie bos lucham codziennie w domu) bo mam doppelr,a u lekarza sluchalam na ostatniej wyizycie to byl 25tc.Pierwszy raz, badnie ginekologiczne mam na kazdej wizycie.A skolei moj lekarz w polsce (do niego chodze jak jestem w kraju)badal mnie ginekologicznie tylko na poczatku ciazy,pozniej samo usg.Powiedzial ze tam wszystko widac,no i teraz tez tak mowil...co lekarz to obyczaj,niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
nikasob Re: Nikasob! 04.11.05, 21:40 Miałam na myśli badanie na fotelu, nie słuchanie tętna, na to u mnie jeszcze za wcześnie Odpowiedz Link Zgłoś
mika_007 Re: W którym tygodniu lekarz słucha tętno dzidziu 03.11.05, 19:31 od 13 tygodnia ----- pozdrawiam -Mika Odpowiedz Link Zgłoś
o_l_a3 Re: W którym tygodniu lekarz słucha tętno dzidziu 03.11.05, 19:36 ja dziś podczas wizyty słuchałam po raz pierwszy- jestem w 16 tygodniu )) Odpowiedz Link Zgłoś
marychna31 Re: W którym tygodniu lekarz słucha tętno dzidziu 03.11.05, 20:13 Mi, na wizycie wczoraj -czyli w zaczętym 17 tygodniu Odpowiedz Link Zgłoś