lodziazero 06.11.05, 13:28 Witam, Chcialabym zapisać sie na masaż ale zastanawiam sie czy masowanie jest wskazane da kobiet w ciązy. ktoś może wie i konsultowal sie z lekarzem w tej sprawie? Lodzia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edytais Re: ciaża a masaż 06.11.05, 18:48 Hmmmm, luksus! Jesli idziesz na masaz to do kogos kto sie zna na masazu kobiet ciezarnych. Taka osoba musi wiedziec co robic, zeby nie zaszkodzic. Niektorzy maja tez specjalne stoly do masazu ciezarnych. W drugiej ciazy mialam okropne bole nogi i posladka, bo dzidzia gdzies mi uciskala nerw, ciagle tez kopala po zebrach, myslalam, ze mam polamane. Masaz rozluznil mi napiete miesnie, na dodatek odwrocil troche corcie, czulam sie po tym jak w niebie! Juz nie naciskany byl nerw i zebra odpoczely. Potem mialam jeszcze 2 takie masaze pod koniec ciazy i za kazdym razem bardzo mi pomagaly, spalam lepiej. Bardzo bardzo polecam, jesli oczywiscie lekarz nie ma przeciwskazan. Odpowiedz Link Zgłoś
pempek_sadelko Re: ciaża a masaż 06.11.05, 20:03 to zalezy o jaki masaz bys chciala??? Odpowiedz Link Zgłoś
lodziazero Re: ciaża a masaż 06.11.05, 20:12 Tak w pierwszej chwili myślałam o plecach.... ale nogi rzeczywiscie to dobry pomysł, tymbardziej ze bedą musiały coraz więcej dzwigać. Jutro przejde sie na rozmowe z pania od masażu i zorietuje sie czy ma pojecie o masowaniu kobiet w ciazy. Lekarz twierdzi ze mam ciaze wzorową, wiec szczególnych przeciwskazań nie mam l Odpowiedz Link Zgłoś