swallow 11.11.05, 10:13 Jestem w 15tc dzidek 13-tygodniowy i mam ochote popływać.Zamierzam skoczyć do aqaparku.Czy koraś z Was chodzi?Obawiam się jedynie czy nie złapię jakiejś grzybicy.Co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sianula Re: czy iść na basen? 11.11.05, 10:20 Ja chodzę. Jestem w 7tc, a pływam od półtora roku dość regularnie. Ponieważ nic nie złapałam w tym czasie, to chodzę dalej Odpowiedz Link Zgłoś
swallow Re: czy iść na basen? 11.11.05, 10:24 no to super, a chodzisz na "zwykły" basen, to znaczy z chlorowaną wodą??? Odpowiedz Link Zgłoś
konefka29 Re: czy iść na basen? 11.11.05, 11:48 ja przed ciaza b. czesto chodzilam na basen, ale w ciazy odradzil mi to ginekolog. Powiedzial, ze w tym czasie jestesmy duzo bardziej podatne na wszelkiego rodzaju bakterie i grzybice, ktorych niestety nie mozna leczyc w ciazy. Grzybica jest nie tylko uzazliwa dla kobiety, ale moze stanowic pewnego rodzaju zagrozenie dla dziecka np. przy porodzie. Jednak basen to najbardziej wskazany sport dla kobiet w ciazy. Dlatego najlepszym wyjsciem jest znalezc taki specjalnie oczyszczany dla kobiet w ciazy i niemowlat. Slyszalam, ze jest taki na Warszawiance, ale niestety tam nie bylam. Uwazajcie na saune, masaze, solarium czy jaccuzi. Tych przyjemnosci trzeba sie wystrzegac w ciazy. Odpowiedz Link Zgłoś