kasiolino 17.11.05, 11:56 moja malenka córeczka (5 DNI)ma straszne czkawki, długie i wyczerpujace oraz prawie non stop zimne rączki.Czy to normalne, bardzo sie martwie Ktos cos poradzi w tej kwestii? Prosze o rady!!!!.pozdrawiam,K. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mika_007 Re: CZKAWKA U NOWORODKA 17.11.05, 12:03 czkawka może być od zimna,od mokrej pieluchy lub po prostu od niedojżałości przepony zimnymi rączkami nie można się sugerować -lepiej sprawdzić kark-jeśli jest chłodny znaczy,że maluchowi jest za zimno Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: CZKAWKA U NOWORODKA 17.11.05, 12:48 Popieram: zimne rączki to nie jest wskaźnik ciepłoty ciała, najwyżej możesz jej założyć łapki albo skarpetki na rączki. A czkawkę może również mieć z przejedzenia. Moja córka - 2,5 tygodnia często ma czkawkę, miała już w życiu płodowym ) (pierwsza córa tak samo), bo je łapczywie i potem się zapowietrza. Wtedy przystawiam ją jeszcze raz na krótko, popije mleka i czkawka przechodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
a_cha1 Re: CZKAWKA U NOWORODKA 17.11.05, 21:36 mój synek miał czkawkę w życiu płodowym (aż mi brzuch podskakiwał...), a jak się urodził kontynuował swoje przyzwyczajenie. W zasadzie próbowałam wszystkiego, a on sobie czkał, aż po prostu mu przeszło... na dobrą sprawę trzeba się po prostu przyzwyczaić i przestać martwić. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzaeb Re: CZKAWKA U NOWORODKA 18.11.05, 13:52 zgadzam się, mój synio czkał i czkał jeszcze w ciązy, ale to było śmieszne.... Odpowiedz Link Zgłoś