kangurek20 17.11.05, 13:24 Hej mam pytanie czy położna w szpitalu pokazuje jak kąpać maleństwo i jak przewijac Prosze odpiszcie Z Góry dziękuję i Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama_kotula Re: ODPISZCIE WAŻNE!!!!!!!!!!!!!!!!! 17.11.05, 13:25 Zależy w którym szpitalu. U nas kąpały same, w przewijanie się nie bawiły. Myślę, że jak poprosisz, to pokażą. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek25 Re: ODPISZCIE WAŻNE!!!!!!!!!!!!!!!!! 17.11.05, 13:27 mysle ze napewno,chyba ze trafisz na jakas zolze! Najlepiej pytac.pytac i jeszcze raz pytac,podgladac jak to robia inne mamusie i polozne.Ja tez jestem w tych sprawach zielona,ale wogole sie tym nie stresuje i tobie tez to radze.Damy rade!! 34 tc Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_p Re: ODPISZCIE WAŻNE!!!!!!!!!!!!!!!!! 17.11.05, 13:40 tak, mnie uczyli. Ale i tak potam nie moglam małej kapac w wanience, jakoś mi nie wychodzilo i kapiemy sie razem w duzej wannie. A przewijanie - proste, nauczysz sie Odpowiedz Link Zgłoś
amwaw Re: ODPISZCIE WAŻNE!!!!!!!!!!!!!!!!! 17.11.05, 13:55 Pokazuje, ale na wszelki wypadek polecam: www.wczesniak.pl/publikacje/Poradnik-srodek.pdf pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
joaska26 Re: ODPISZCIE WAŻNE!!!!!!!!!!!!!!!!! 17.11.05, 14:18 To bardzo wazne pytanie.mnie kąpać nie nauczyly ale za to przestraszyly dziecko i do 3 miesiaca byl potworny płacz przy kąpieli.dziecko dostało urazu psychicznego od kąpieli szpitalnych.ja mialam okazje sama to widziec.najbardziej bała sie zamoczenia głowy i mycia szyi.teraz ma prawie 5 miesiecy i kapiel sprawia jej ogromna radość.ale uraz do szyi pozostał.zwróćcie uwage na ta kapiel szpitalna.pozdrawiam joaSKa Odpowiedz Link Zgłoś
judyta2000 Re: ODPISZCIE WAŻNE!!!!!!!!!!!!!!!!! 17.11.05, 16:58 Do mnie po porodzie przyjechała położna środowiskowa i ona pokazała wszystko mężowi na temat kąpieli Małej, tzn. jak ma trzymać i kolejne czynności. Od tego dnia tylko mój mąż zajmował się kąpielami córeczki i robił dokładnie, pokolei, punkt po punkcie tak jak mu pokazała położna. Czasami śmiałam się, iż można zrobić to szybciej,"lepiej", ale dla niego nauka położnej była wykładnią i całe szczęście przynajmniej miała trochę czasu dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
kmiecin Re: ODPISZCIE WAŻNE!!!!!!!!!!!!!!!!! 17.11.05, 17:04 mam córkę i w szpitalu pokazali mi wszystko: Kapanie, przewijanie itd. Rodziłam w Elblągu polecam Odpowiedz Link Zgłoś