pati261 17.11.05, 14:27 Witam! Jestem w 18 tygodniu ciąży i od pewnego czasu zauwazyłam że trochę gorzej widzę, nie wiem czy to jest normalne w ciąży , czy to mi przejdzie. Napiszcie jeżeli ktoś miał podobne problemy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
patysiak Re: wzrok w ciąży 17.11.05, 14:27 a mialas kiedys problemy z oczami? nosisz okulary albo soczewki? Odpowiedz Link Zgłoś
anulaaa Re: wzrok w ciąży 17.11.05, 14:31 mi w czasie ciąży wzrok pogorszył się z -3 do -6 i nie wiem czy tak zostanie...mam nadzieję,że nie pozdrawiam ***zaczęliśmy 38tc*** Odpowiedz Link Zgłoś
milla1 Re: wzrok w ciąży 17.11.05, 14:58 Mnie się pogorszył z -2 do -4,5 i nic się nie poprawiło Odpowiedz Link Zgłoś
pati261 Re: wzrok w ciąży 17.11.05, 15:12 Nigdy nie miałam żadnych problemów ze wzrokiem, nie noszę okularów, dzięki za wszystkie informacje mam nadzieję że to przejdzie Odpowiedz Link Zgłoś
visenna2 Re: wzrok w ciąży 17.11.05, 15:01 Pytałam o to okulistkę jak mnie kwalifikowała do porodu. Powiedziała że czasem się tak zdarza (hormony powodują poluzowanie mięśni gałki ocznej czy jakoś tak. To podobno potem mija, niekoniecznie zaraz po porodzie, ale w ciągu kilku tygodni. Odpowiedz Link Zgłoś
ankekon Re: wzrok w ciąży 17.11.05, 15:17 ja przed ciążą miałam już -2,5 i -3, a w czasie ciązy (obecnie 31 tydzień) czuję że wzrok mi się jeszcze bardziej popsuł. Nie wiem, czy jest to wina właśnie tego stanu, czy pracy non stop przy kompie (informatyk). Konsultację okulistyczną mam 30 listopada - wtedy się dowiem o ile jest gorzej i czy ta zmiana jest już na stałę Odpowiedz Link Zgłoś
gusia29 Re: wzrok w ciąży 17.11.05, 15:44 Tez nie nosze okularow i jak do tej pory nie mialam problemow ze wzrokiem, ale przy okolo 18 tyg. tez mi sie pogorszyl. Bardziej mi lzawia oczy, nie moge zbyt dlugo na ekran patrzec czy czytac. Nie mialam tego przy pierwszej ciazy, wiec spanikowalam ale moj gin mowi, ze to moze wystapic i przechodzi po ciazy. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_007 Re: wzrok w ciąży 17.11.05, 16:13 noszę okulary -teraz już bardziej z przyzwyczajenia niż z wady wzroku ale zauważyłam,że w każdej ciąży wzrok mi się pogarsza -wraca do normy jakiś czas po porodzie Odpowiedz Link Zgłoś
siciliana78 Re: wzrok w ciąży 17.11.05, 16:15 ponoć ma tak być, ja z wady -4 do -5 skoczyłam. Zauwazyłyście, ze dotyczy to krótkowzrocznosci? Nikt z "plusami" nie ma problemów... Odpowiedz Link Zgłoś