Dodaj do ulubionych

czy przed @ spada temperatura????

19.11.05, 19:13
Pisalam juz wczesniej ze spoźnia mi się miesiączka... dzis 46dc w 33 dniu
robilam teścik wyszedł negatywny, potem wityta u gina, który kazał przyjśc za
2 tyg. Wiec czekam... od jakichś 2 tygodni mierze temperature i non stop
utrzymuje sie na tej samej wysokosci 37,3 W zwiazku z powyzszym mam pytanko
czy w dniu miesiaczki czy w nawet przeddzień (nie wiem razem czy osobno)
temperaturka spada?? Czy to jest jakiś sygnał ze bedzie @????
Obserwuj wątek
    • asiulka1976 Re: czy przed @ spada temperatura???? 19.11.05, 19:18
      owszem powinna spasc ale czasem spada w 2 dniu @, nie lepiej zrobic bete-
      upewnisz sie co do ciazy
    • xsenna Re: czy przed @ spada temperatura???? 19.11.05, 19:18
      temperaturka spada na kilka dni przed @,taka wysoka jak u Ciebie to ciazowa.Ale
      jesli robilas tescik i nic,to powinna spasc.Mnie w dwoch ciazach sie
      sprawdzilo,jak tylko mi sie spoznial to mierzylam temp,i potem test wychodzil
      pozytywnie.Moze zrob drugi.
      • lu-lu-zzzz 37,3 mierzone w jaki sposob??? z gory dzieki 19.11.05, 19:52
        • bycszczesliwa Re: 37,3 mierzone w jaki sposob??? z gory dzieki 19.11.05, 22:10
          no ja mierze pod pachą, termometrem rtęciowym wink
          • mruwa9 Re: 37,3 mierzone w jaki sposob??? z gory dzieki 20.11.05, 00:00
            Pomiar pod pacha sie nie liczy. Przed miesiaczka- i to w dniu rozpoczecia
            krwawienia- temperatura spada wyraznie, co najmniej o pol stopnia. W ten
            sposob, stosujac NPR i majac baardzo nieregularne cykle, co do dnia wiedzialam,
            kiedy dostane okresu: po porannym pomiarze temperatury wiedzialam- i wiem-, ze
            dzis musze sie uzbroic w podpaske wink Ale do tego potrzeba wiarygodnych
            pomiarow zawsze tym samym terometrem i w tym samym miejscu ( w ustach, w
            odbytnicy lub w pochwie), bezposrednio po obudzeniu, przed wstaniem z lozka i o
            tej samej porze (dopuszczalna bodajze godzina spoznienia). Na nieprawidlowy
            wynik moze wplynac zbyt pozne pojscie spac, obudki w nocy, infekcje, alkohol
            przed snem,.Jesli temperatura utrzymuje sie przez caly czas wysoko w
            codziennych pomiarach i po 16 dniach od skoku temperatury (owulacji) nie obniza
            sie, to nawet jesli pojawi sie krwawienie, mozna ze sporym prawdopodobienstwem
            podejrzewac ciaze.
            • bycszczesliwa dlaczego pod pacha NIE?? 20.11.05, 09:24
              Powiem tak - mierze temp. od jakiegos czasu - właściwie od momentu kiedy
              spóżnia mi sie miesiaczka, więc rozumiem, że pomiar nie jest wiarygodny, ale
              temp. od tego czasu a to już ponad 2 tygodnie temp. utrzymuje się na tym samym
              poziomie 37,3. Dodam jeszcze, że mierze czasem kilka razy za dnia by sprwadzić
              czy aby nie spada i okazuje sie że całymi dniami mam tę samą! AA własnie cały
              czas mierzyłam pod pacha i wczoraj i dziś spróbowałam dodatkowo "dowcipnie' i
              okazuje sie ze różni się zaledwie o 1 stopień - na dole jest niższa czyli 37.2
    • asix78 Re: czy przed @ spada temperatura???? 20.11.05, 06:34
      witaj. ja tez mierzylam temperature - byla taka jak u ciebie... tez robilam
      pierwszy test okolo 30dnia i wyszedl negatywny - nastepny zrobilam po 2
      tygodniach od momentu kiedy miala sie pojawic miesiaczka i dopiero ten drugi
      wyszedl pozytywny... jest szansa ze jestes w ciazy....
      • asix78 Re: czy przed @ spada temperatura???? 20.11.05, 06:36
        aha i jesli jestes w ciazy podwyzszona temp. moze sie utrzymywac nawet do 3 tyg!
        • lu-lu-zzzz Re: czy przed @ spada temperatura???? 20.11.05, 09:58
          Dieki asix78, ranny ptaszku smile) Wzrusza mnie to jak ktos mi odpisuje o 6tej z
          kawalkiem... Chyba musze uzbroic sie w cierpliwosc. A z drugiej stony dziwne by
          bylo, jak by sie @ pojawila, ze schudlam jedzac poootworne tony zarcia... no
          nic zobaczymy, na razie tylko RAZ mi bylo naprawde niedobrze, prawie
          zwymiotowalam w autobusie. Cierpliwosci.
          Jeszcze raz dzieki wielkie wszystkim za pomoc. Pozdrawiam
          lu
          • maruda79 Re: czy przed @ spada temperatura???? 20.11.05, 10:49
            ja tez interesuje sie NPR mierze temp. juz z 1,5 roku i pewnie m-c temu tez
            powiedzialabym Ci ze ta pod pacha nie jest wiarygodna. Pewnie, ze nie jest j
            chodzi o unikanie poczecia. Wtedy trzeba wszystko dokladnie obserwowac.
            natomiast - wyzsze temp. wskazuja na II faze tzw. progesterogenowa. Ostatnio
            zle sie czulam mierzylajm tem i... - mialam II faze wg stricte NPR (mierzonego
            w pochwie)rano przed wstaniem z lozka ale... wyzsza tez byla moja "zwykla
            temp." mierzona pod pacha. Dochodzila do 37,3. Po 2 dniach czulam sie normalnie
            a temp. pod pacha i w pochwie byly wysokie. Oczywiscie spadly obie przed
            okresem. Przedluzenie II fazy i brak spadku temp. swiadczy o ciazy (chyba ze
            suplementujesz sztucznie progesteron np. Duphaston, Luteina - te leki moga
            sztucznie wydluzyc II faze). Wg mnie masz duze szanse na to, ze jestes w
            ciazy smile skoro to juz niemal 40-ty dzien cyklu... W kazdym badz razie ja
            trzymam kciuki
            • bycszczesliwa i dalej nic 21.11.05, 09:37
              nie bralam wcześniej żadnych leków... dziś mija 48 dzień... temp tu i tam
              podwyższona... w środę mykam do lekarza - ciekawa jestem co powie???????
              • maruda79 Re: i dalej nic 21.11.05, 11:16
                Lekarz zapewne Cie zbada (np. powiekszona macica moze wskazywac na ew ciaze) i
                byc moze wysle na badanie krwi albo na USG. Trzymam kciuki - j temp nie spada a
                nie bralas i nei bierzesz lekow to ciaza jest b prawdopodobna. W kazdym badz
                razie ja trzymam mocno kciuki.
                • bycszczesliwa Re: i dalej nic ato juz 48dc 21.11.05, 12:55
                  dzięki wielkie maruda79,
                  chcialam zrobic 2 test ale poczekam... cierpliwa jestem... wink
                  dam znać od razu po wizycie, pozdrawiam!
                  • maruda79 Re: i dalej nic ato juz 48dc 21.11.05, 13:07
                    Gratuluje cierpliwosci smile I zycze Ci aby byla to ciaza. Oczywiscie daj znac!!!
                    Trzymam kciuki i pozdrawiam.
                    • bycszczesliwa ... 21.11.05, 19:12
                      nie dziękuję wink
    • bycszczesliwa chyba klapa :( 22.11.05, 08:10
      mirzyłam dziś rano tempke iiiii albo sie źle pomierzyłam - choc to malo
      prawdopodobne albo idzie @ wielkimi krokami sad bo temka spadała...
      jutro ma byc wisyta u lekarza, moze nie trzeba bedzie...
      • maruda79 Re: chyba klapa :( 22.11.05, 11:34
        A jak duzy to byl spadek?? Dopoki @ niet szanse sa smile
        • bycszczesliwa @ 25.11.05, 07:23
          No i tak w 51dc przyszła @ - objawy byly - jak zawsze smile ale tylko na nich się
          skończyło... Obiecuję sobie, że już sie nigdy tak nie będę nakręcac... wszystko
          w swoim czasie - i na mnie kiedyś przyjdzie czas...
          • lucerka Re: @ 25.11.05, 07:32
            czy ktos mi wyjasni, co takiego okreslacie mianem @? miesiaczke?
            • bycszczesliwa Re: @ 25.11.05, 07:37
              dokładnie - @ to miesiączka
          • lu-lu-zzzz Re: @ 25.11.05, 23:27
            No wlasnie, ja tez sie tak nakrecilam (chociaz mialam @ rowno po 30dniach,
            czyli dokladnie tyle ile ma moj cykl, ale udalo mi sie nakrecic na maxa):
            jadlam 3 tony zarcia dziennie i chudlam, lekki bol jajnikow (od owulacji az do
            @), bylo mi niedobrze od czasu do czasu a co dziwniejsze: napadl mnie NAGLY
            WSTRET do herbaty (z dnia na dzien), wyplukiwaczki zelaza, a wczesniej pilam
            ich 30 dziennie i bylam naprawde uzalezniona... ach... najlepiej nie myslec,
            kochac sie z mezulkiem ile wlezie i zapomniec o wszystkich datach, kiedy byla
            @, kiedy bedzie (prawdopodobnie) owulacja... trzeba sie wyluzowac! ale to nie
            takie latwe...
            pozdrawiam
            lu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka