Dodaj do ulubionych

Szkoły rodzenia Kraków

21.11.05, 14:25
Mieszkam na Prokocimiu, chciałabym rodzić na Ujastku. Uczestniczenie w
zajęciach szkoly rodzenia na Nowej Hucie byłoby dla mnie dość uciążliwe z
racji odległości. Czy możecie mi poradzić jakąś szkołę bliżej Południa?
Obserwuj wątek
    • joanka-k Re: Szkoły rodzenia Kraków 21.11.05, 14:33
      Jeśli chcesz rodzić na Ujastku, to może jednak przemyśl Gemelli na Nowej Hucie.
      To jest szkoła współpracująca z Ujastkiem. wykłady prowadzą lekarze z Ujastka,
      a poza tym koszt szkoły (200zł) jest odliczany od kosztu porodu. Tzn.masz prawo
      do bezpłatnego porodu rodzinnego, bezpłatnego znieczulenia zewnątrzoponowego,
      lub do zniżki w kwocie 200 zł za poród w wodzie.

---
      Mateusz
      • yasmeen Re: Szkoły rodzenia Kraków 21.11.05, 19:52
        porod rodzinny na Ujastku i tak jest bezplatny, niezaleznie od szkoly rodzenia. Natomiast Gemelli ma znaczeni np. przy koszcie zzo

yas
    • kokons Re: Szkoły rodzenia Kraków 21.11.05, 21:15
      Najblizej jesli jesli nie w Hucie masz szkole rodzenia na Siemiradzkiego;
      platna chyba 250 zl; opinie na jej temat kraza w sieci;

Rowniez zamierzam rodzic na Ujastek ale niestety godziny szkoly rodzenia
      Gemelli nie odpowiadaly mezowi wiec wyladowalismy (cudem, bo zapisy sa mozliwe
      chyba na poczatku ciazy... taka kolejka chetnych) na darmowej szkole rodzenia w
      Szpitalu Zeromskiego i moge ta szkole polecic. Swietna polozna prowadzi zajecia
      i pomogly mi one usystematyzowac moja wiedze i uzupelnic niewiedze... Dopowiada
      jej pani doktor i tez wysoko cenie jej uwagi. Na piec zajec sa jedne z
      neonatologiem o opiece nad nowordkiem i mam nadzieje,ze bede rownie sensowne.
      Dodatkowo chodzi sie na cwicenia, ktore zapewne ulatwiaja a juz na pewno
      uswiadaja elementy porodu i maja nauczyc jak sobie z nimi radzic...
      Calosc polecam i ciesze sie, ze moge skorzystac z takich zajec.

A jeszcze a propos Gemelli to tez slyszalam pochlebne opinie i wiem, ze kiedys
      ta kwote 200 zl mozna bylo odliczyc, niemniej jednak teraz wiekszosc rzeczy w
      Ujastku jest refundowana (rowniez zzo) wiec to akurat nie jest argumentem by
      tam uczestniczyc. Niemniej jednak na pewno kontakt z wykladowcami z danego
      szpitala oswaja i z tego powodu zaluje, ze nie chodze akurat do Gemelli.

Powodzenia i nie zwlekaj z zapisami choc do szkoly rodzenia przyjmuja po 28
      tc...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka