Dodaj do ulubionych

UŁOŻENIE MIEDNICOWE I CC

30.11.05, 09:16
Wczoraj podczas badania USG dowiedziałam się, że nasza córeczka ułożona jest
miednicowo, czyli główka wysoko pupa na dole. Jestem w 34tc. Czy jest szansa,
że dziecko się jeszcze obróci???? Grozi mi cesarka jak pozostanie w takim
położeniusad((...To moja pierwsza ciąża i trochę się boję, że jak teraz mnie
pokroją to w drugiej ciąży może być to samo. Chcę rodzić normalnie.
Obserwuj wątek
    • owianka Re: UŁOŻENIE MIEDNICOWE I CC 30.11.05, 09:20
      Przeczytaj koniecznie ten wątek:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=31026914&v=2&s=0
      i bądź dobrej myśli!
      • catya11 Re: UŁOŻENIE MIEDNICOWE I CC 30.11.05, 11:45
        O! Dziękuję Ci bardzo. Jest szansasmile Będzie dobrze.
    • earl.grey Re: UŁOŻENIE MIEDNICOWE I CC 30.11.05, 19:55
      no zobacz. ludzie to są różni. A ja sie modlę, żeby moje dziecko ułożyło sie
      miednicowo, bo chcę cesarkę... Jedną miałam, więc wiem, co mówię. Ale sn nie
      rodziłam, wiec sie nie martw. Pisze ci to po to, żebyś wiedziała, że w razie
      czego (choć nie życzę, jeśli ty sobie tego nie życzysz) nie ma sie czego bać. A
      nawet mozna dobrze wspominać!
      • aaanulka Re: UŁOŻENIE MIEDNICOWE I CC 30.11.05, 20:04
        A moje maleństwo cały czas jest położone miednicowo i jutro już idę na cesarkę.
        Mam nadzieję że wspomnienia będą w miarę do przyjęcia
        POZDRAWIAM ANKA
        • earl.grey Re: UŁOŻENIE MIEDNICOWE I CC 30.11.05, 20:14
          tego ci zyczę.
    • banano3 Re: UŁOŻENIE MIEDNICOWE I CC 30.11.05, 20:15
      byłam w takiej samej sytuacji, moj synek nie obrócił się i była cc!!! i nie ma
      czego sie obawiać cc, a teraz nie wyobrażam sobie innego porodu i juz na
      1000000% wiem ze jesli bede w ciązy równiez zdecyduje sie na cc. A co do ciecia
      to jest 10-15 cm nacięcie tuz nad wzgórkiem wiec nic nie wiadac , nawet bedac w
      kostiumie nikt nic nie zuwazy, a co najwazniejsze w CC to dzidzius bedzię w
      stanie idealnym , nie wymeczony !!!!! skórka sliczniutka, głowka kształtna!!!!
      pozdrawiam
      jak chcesz dowiedziec sie szczegółow pisz e-mail na jolkaban@op.pl
      • catya11 Dzieki banano3 :) 01.12.05, 12:41
        Chetnie dowiem się czegos więcej. Napiszę wieczorkiem. Moja mama miała cc jak
        rodziła mojego brata ale to było 30 lat temu a wtedy chlastali tymi skalpelami
        na oślep. Fakt, że uratowali obojgu życie. Teraz to usg, ktg monitoring...
        Trochę mnie kusi ta cesarka ale też...taki naturalny to wiesz, nie bedę miała
        poczucia, że cos straciłam. Dobrze, że to ja sama nie musze wybierać. Pewnie
        jak się zaczną bóle to bedę błagać o skalpelsmile
        Ważne, żeby córeczka była calutka i zdrowa.
    • visenna2 Re: UŁOŻENIE MIEDNICOWE I CC 30.11.05, 20:28
      Moja córa przekręciła się dopiero na początku 36 tc.
    • elza78 Re: UŁOŻENIE MIEDNICOWE I CC 30.11.05, 22:51
      do 36tc jak sie nie obroci to potem moj lekarz powiedzial na moje pytanie czy
      jest szansa ze "cuda sie zdarzaja" ale ja mialam takze malo wod smile cc nie jest
      takie straszne smile
      bedzie dobrze, nie martw sie przynajmniej ominie cie naciecie kroczawink
      • a_pynia Re: UŁOŻENIE MIEDNICOWE I CC 01.12.05, 09:50
        Bądź dobrej myśli! Moja córa się obróciła w 37 tygodniu, choć już miałam
        zaplanowaną cesarkę, bo lekarz mówił, ze już się nie obróci. W szpitalu przed
        porodem byłam świadkiem, ze dziecko się obróciło i urodziło naturalnie w nocy
        przed planowaną cesarką! Wszystko jest możliwe, ale przygotuj się psychicznie i
        na cesarkę i na psn.
        • catya11 Re: UŁOŻENIE MIEDNICOWE I CC 01.12.05, 12:27
          Dzieki za pocieszające wieścismile CC to wiem, że są plusy, dziecko nie wymeczone
          i ja też. No zobaczymy, będzie co ma być i nie ma tego złego... Może się
          maleńka jescze obróci ale swoją drogą ma charakterek...smile Robi sobie co chcesmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka