Dodaj do ulubionych

Czy komuś zdarzyła sie taka sytuacjia?test ciążowy

12.12.05, 12:23
Czy komuś zdarzyło sie by robił test ciążowy i by wyszedł on negatywny i po
kilku dniach powtórzył ten test i wyszedł pozytywny?
Obserwuj wątek
    • nchyb Re: Czy komuś zdarzyła sie taka sytuacjia?test ci 12.12.05, 12:26
      u mnie w 2 ciąży tak było...
      • arras-k Re: Czy komuś zdarzyła sie taka sytuacjia?test ci 12.12.05, 12:31
        I po ilu niach robiłaś następny?Ja też być mozę jestem w drugiej ciaży, ale do
        zapłodnienia mogło dojśc ok. 1 grudnia i dziś robiłam test, miałam poczekać do
        jutra do porannego moczu, ale z cierpliwością u mnie cienko...
        Mam objawy takie jak przy pierwszej ciąży, robi mi sie strasznei nie dobrze z
        rana, mam ochotę wymiotować, byłam pewna ze wynik bedzei pozytywny ...a tu brak
        krestki...Kiedy mam zrobic test kolejny?Czy możliwe ze wyszedł negatywny, bo
        brałam mocz "z dnia" i tak szczerze mówiac to wcale mi się siku nie chciało za
        bardzo tylko musiałam "wydusić" troszkę na potrzeby testu wink
        • bastet7 Re: Czy komuś zdarzyła sie taka sytuacjia?test ci 12.12.05, 13:01
          Po 10 dniach to nie są objwawy ciąży, za wcześnie. POdobnie jak na test. Może
          to po prostu kłopoty żołądkowe.
          • arras-k Re: Czy komuś zdarzyła sie taka sytuacjia?test ci 12.12.05, 13:03
            Też mi sie wydaje, ze na objawy troche za wcześnie.W pierwszej ciaży miałam ok.
            5 tyg. ciaży mdłości, a teraz...Juz sama nie wiem co mam myśleć. Cyba poczekam
            do soboty i zrobie test rano smile
          • nchyb Re: Czy komuś zdarzyła sie taka sytuacjia?test ci 12.12.05, 13:39
            co do wczesnych objawów - u mnie pierwsze reagowały piersi - robiły się
            potwornie duże i było to bardzo szybko po zapłodnieniu. Drugiobjaw potworne
            zmęczenie już 2-3 tygodnie po zapłodnieniu gotowa byłam o 17-18 iść spać.
        • nchyb arras-k 12.12.05, 13:37
          dokładnie 7 dni później robiłam następny test i wyszedł pozytywnie. A było to
          dokładnie po 14 dniach od zapłodnienia (pierwszy test był po tygodniu i nie
          wyszedł, a przy pierwszej ciąży już wyszedł).
          W pierwszej ciąży tak się cieszyłam, że co kilka dni robiłam testy i za każdym
          razem te dwie kreseczki mnie cieszyły. W drugiej ciąży też byłam niecierpliwa i
          ta jedna kreseczka po tygodniu bardzo mnie zmartwiła. ALe tydzień później już
          było dobrze smile

> krestki...Kiedy mam zrobic test kolejny?Czy możliwe ze wyszedł negatywny, bo
          > brałam mocz "z dnia" i tak szczerze mówiac to wcale mi się siku nie chciało
          za
          > bardzo tylko musiałam "wydusić" troszkę na potrzeby testu wink
          Jest to jak najbardziej możliwe. im mniejsza ciąża tym mniej stosownego hormonu
          i tym bardziej ranny, "skondensowany" winien być mocz. Powtórz za kilka dni
          test, moze za tydzień. Trzymam kciuki i pozdrawiam
          • arras-k Re: arras-k 12.12.05, 13:43
            Dziękuje za odpowiedz i pozdrawiam
    • nina78 Re: Czy komuś zdarzyła sie taka sytuacjia?test ci 12.12.05, 12:28
      U mnie tez tak bylo, ale to nie musi byc zadna regula smile
      Jesli nadal nie dostaniesz @ test mozesz powtorzyc, albo najlepiej zrobic sobie
      test beta HcG z krwi. Jest on najbardziej miarodajny.
      Pozdrawiam i zycze oczekiwanego wyniku smile
      • arras-k Re: Czy komuś zdarzyła sie taka sytuacjia?test ci 12.12.05, 12:33
        A gdzie sie robi ten test z krwi ile kosztuje i czy trzeba być nadczo, kiedy są
        wyniki?
    • kamila822 Re: Czy komuś zdarzyła sie taka sytuacjia?test ci 12.12.05, 12:31
      u mnie też tak było, dopiero 3 test tokazał 2 kreski smile
      • arras-k Re: Czy komuś zdarzyła sie taka sytuacjia?test ci 12.12.05, 12:32
        To dlaczego jest napiane, ze daje 99% pewnosci, a ty musiałaś aż trzy testy
        zrobic.
        • karolcia86 Re: Czy komuś zdarzyła sie taka sytuacjia?test ci 12.12.05, 12:37
          Bo był zrobiony na pewno za wcześnie. Trzeba go robić w dniu spodziewanej
          miesiączki. Ja swój zrobiłam kilka dni wcześniej i nic, a potem 28 dnia cyklu i
          ciąża.
          • anula_c Re: Czy komuś zdarzyła sie taka sytuacjia?test ci 12.12.05, 12:42
            ja robilam test tydzien po tym jak mialam dostac okres. Robilam go po poludniu i
            wyszedl pozytywny. teraz sa takie testy ze nie trzeba go robic z samego rana,
            Pozdrawiam smile
            • nataliamackowiak Re: Czy komuś zdarzyła sie taka sytuacjia?test ci 12.12.05, 12:48
              Najlepiej zrób test około końca cyklu, jak masz cykl 28 dniowy, to tak 27-28
              dzień zrób sobie test. Wt4edy już Ci pokaże, jak jesteś w ciąży.
              Ja robiłam kiedyś w 22 dniu cyklu i wyszło"nie", a w 27 dniu "tak".
              Natalia
        • kamila822 Re: Czy komuś zdarzyła sie taka sytuacjia?test ci 12.12.05, 12:58
          pierwszy tesr zrobiłam w dniu spodziewanej miesiaczki i nic, na drugim ( 3 dni
          pozniej) pojawiła sie słabo widoczna druga kreska i dopiero trzeci (ok 10 dni po
          spodziewanej miesiaczce) pokazał dwie grube kreski.......
    • amwaw Re: Czy komuś zdarzyła sie taka sytuacjia?test ci 12.12.05, 12:50
      Podejrzewam, że całej masie z nas- mi w terminie spodziewanej miesiączki
      negatywny, tydzień później już 2 kreseczki, które teraz mają 1.5 miesiącasmile
      Pozdrawiam
    • chubus Re: Czy komuś zdarzyła sie taka sytuacjia?test ci 12.12.05, 13:02
      we wtorek 6 grudnia negatywny, a w sobotę 10 pozytywny!I na 100% jesteśmy w
      ciązy!
      Asia
      • arras-k Re: Czy komuś zdarzyła sie taka sytuacjia?test ci 12.12.05, 13:04
        Jak robiłaś pierwszy 6grudnia to ile mniej wiecej było dni od owulacji?
        • chubus Re: Czy komuś zdarzyła sie taka sytuacjia?test ci 12.12.05, 13:50
          Nie mam pojęcia.Nigdy nie liczyłam, przy pierwszej ciązy nie pamietałam, kiedy
          miałam ostatnia miesiączkęsmile))).Po prostu na luzaka.
          asia
    • atenaza Re: Czy komuś zdarzyła sie taka sytuacjia?test ci 12.12.05, 15:04
      dwukrotnie!!! brak @, test negatywny, po 3 tygodniach znowu test i znowu
      negatywny, badanie u gina nie stwierdzające ciązy (a był już 5 tc), po
      kolejnych trzech tygodniach test - wynik pozytywny CIĄŻA!!!
    • ares1976 Re: Czy komuś zdarzyła sie taka sytuacjia?test ci 12.12.05, 15:14
      U mnie tak było. Tydzień przed spodziewaną miesiączką wyszedł negatywny, a w
      dzień spodziewanej miesiączki pozytywny - przy czym zrobiłam 2 testy w ten
      dzień, najpierw pozytywny i potem dla potrzeb drugiego testu szybko napiłam się
      wody - i wtedy wyszedł negatywny (czyli siku musi być jednak trochę
      przenoszone)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka