kalinaaa1 14.12.05, 11:44 dziewczyny prosze napiszcie czy zanizona temperatura ciala jest powodem do niepokoju, niska tzn okolo 35- 35,5 stopni. nie mam zadnych innych niepokojacych objawow, no moze poza niskim cisnieniem (97/60) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nice_she Re: niska temperatura ciala 14.12.05, 12:01 witaj, ja tez niemal przez cala ciaze mam taka niska temperature. teraz jestem w 36 tygodniu. niedawno sie bardzo przeziebilam i nawet wtedy moja temperatura nie wzrosla. na pytania do lekarzy o powod tego stanu, uslyszalam, ze martwic by sie mozna, gdyby ta temperatura byla podwyzszona. powodem jest najprawdopodobniej oslabienie organizmu, ale (jak twierdza lekarze( nie jest to czyms nietypowym w ciazy... ufac im, czy nie? sama nie wiem. chetnie poznam tez inne opinie Odpowiedz Link Zgłoś
kalinaaa1 Re: niska temperatura ciala 14.12.05, 12:16 dziekuje bardzo za odpowiedz, oczywiscie czekamy na kolejne. przed chwila zadzwonilam do mojej przychodni i tam pani w rejestracji poszla do lekarki zapytac czy mam przyjsc na wizyte i podobno nie...bo to nie jest zly objaw,hmmm jakos nie do konca mnie to przekonalo ale coz... Odpowiedz Link Zgłoś
nikusia79 Re: niska temperatura ciala 14.12.05, 12:22 Kolo 13 tc bardzo sie zaziebilam. Lezalam kilka dni w lozku, straszny katar, bol glowy, bole miesniowe itp. Mialam wtedy 37. Lekarz stwierdzil, ze nie mam podwyzszonej, bo w ciazy zawsze mam kolo 37 (wg. niego 37). Ale po chorobie mialam kolo 36,2. Nie wiecej. Teraz (24tc) znow chorowalam, mialam 37,6. I znow, kiedy doszlam do siebie mam nie wiecej niz 36,4. Juz sie zastanawialam, czy to nie wina termometru, bo wiekszosc kobiet w ciazy ma podwyzszona - wiecej niz 36,6. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: niska temperatura ciala 14.12.05, 12:26 Kalinaaaa, a czy przed ciąża mierzyłaś często na codzień temperaturę, czy jedynie w przypadku choroby? Bo mże niska temperatura to jest dla Ciebie normalna sprawa? Wiele osób wie o książkowej temp. 36,6 i są bardzo zaskoczone, gdy odkryją z jakiegoś tam powodu, że mają temp. poniżej 36 stopni. U mnie norma to temp. w granicach właśnie ok. 35 stopni. Nad ranem zdarza się często, że mam ok. 34, wieczorem troszkę wzrasta. Niska temperatura jest dość częsta u osób z niskim ciśnieniem, a to właśnie zdaje się Ciebie dotyczy. Specjalnie się nie przejmuj, lekarzowi oczywiście przy wizycie o tym wspomnij, ale pomierz sobie co jakiś czas temperaturę o różnych porach. Pomierz innym członkom rodziny (bo to bywa rodzinne), może Wy własnie tak macie? Dużo zdrowia życzę i nie zamartwiaj suię, bo to szkodzi. Aha, obnizona temperatura może być też przy osłabieniu, nie byłaś chora ostatnio? Osłabiona? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kalinaaa1 Re: niska temperatura ciala 14.12.05, 12:30 dziewczyny jestescie zlote! naprawde!nchyb rzeczywiscie tak moze byc bo ja mam nisie cisnienie i moja Mama tez, wiec cos tym moze byc, przed ciaza nie mierzylam cisnienia no bo wadomo kto mysli o takich pierdolkach jak nie ma czasu) a teraz co zaboli albo zakluje to sie inaczej to juz odbiera...oczywiscie wspomne o tym na najblizszej wizycie ginekologowi, a ostatnie faktycznie bylam lekko przeziebiona i leczylam sie domowymi sposobami, wielkie dzieki dziewczyny, pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
kalinaaa1 Re: niska temperatura ciala 14.12.05, 12:36 nie mierzylam temperatury - chcialam to napisac Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: niska temperatura ciala 14.12.05, 12:38 zrozumiałam, zrozumiałam. Dużo zdrowia dla Ciebie i dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
ade1 Re: niska temperatura ciala 14.12.05, 13:27 ja tez przez cala ciaze nie mialam nawet 36 stopni i bylo wszystko ok Odpowiedz Link Zgłoś
1979ju Re: niska temperatura ciala 14.12.05, 12:23 Ja też mam tak niska temperaturę ciała - tzn. odkąd ją zaczełam czasem mierzyć w 2, 3 miesiącu kiedy miałam najwieksze mdłości, wymioty i fatalne samopoczucie. Teraz jestem w 19 t.c. i nadal jest niska raz 35, 5, raz 36,0... i mój dr mówi, ze to właśnie osłabienie organizmu i nie ma powodu do niepokoju. Po prostu nasze organizmy tak przechodza ciążę, w końcu mamy w sobie dzieci, które czerpia z nas energię. Pozdr, Asia. Odpowiedz Link Zgłoś