Dodaj do ulubionych

niska temperatura ciala

14.12.05, 11:44
dziewczyny prosze napiszcie czy zanizona temperatura ciala jest powodem do
niepokoju, niska tzn okolo 35- 35,5 stopni. nie mam zadnych innych
niepokojacych objawow, no moze poza niskim cisnieniem (97/60)
Obserwuj wątek
    • nice_she Re: niska temperatura ciala 14.12.05, 12:01
      witaj,
      ja tez niemal przez cala ciaze mam taka niska temperature. teraz jestem w 36
      tygodniu. niedawno sie bardzo przeziebilam i nawet wtedy moja temperatura nie
      wzrosla. na pytania do lekarzy o powod tego stanu, uslyszalam, ze martwic by
      sie mozna, gdyby ta temperatura byla podwyzszona. powodem jest
      najprawdopodobniej oslabienie organizmu, ale (jak twierdza lekarze( nie jest to
      czyms nietypowym w ciazy...
      ufac im, czy nie? sama nie wiem. chetnie poznam tez inne opinie
      • kalinaaa1 Re: niska temperatura ciala 14.12.05, 12:16
        dziekuje bardzo za odpowiedz, oczywiscie czekamy na kolejne. przed chwila
        zadzwonilam do mojej przychodni i tam pani w rejestracji poszla do lekarki
        zapytac czy mam przyjsc na wizyte i podobno nie...bo to nie jest zly objaw,hmmm
        jakos nie do konca mnie to przekonalo ale coz...
        • nikusia79 Re: niska temperatura ciala 14.12.05, 12:22
          Kolo 13 tc bardzo sie zaziebilam. Lezalam kilka dni w lozku, straszny katar,
          bol glowy, bole miesniowe itp. Mialam wtedy 37. Lekarz stwierdzil, ze nie mam
          podwyzszonej, bo w ciazy zawsze mam kolo 37 (wg. niego 37). Ale po chorobie
          mialam kolo 36,2. Nie wiecej. Teraz (24tc) znow chorowalam, mialam 37,6. I
          znow, kiedy doszlam do siebie mam nie wiecej niz 36,4. Juz sie zastanawialam,
          czy to nie wina termometru, bo wiekszosc kobiet w ciazy ma podwyzszona - wiecej
          niz 36,6.
        • nchyb Re: niska temperatura ciala 14.12.05, 12:26
          Kalinaaaa, a czy przed ciąża mierzyłaś często na codzień temperaturę, czy
          jedynie w przypadku choroby? Bo mże niska temperatura to jest dla Ciebie
          normalna sprawa?
          Wiele osób wie o książkowej temp. 36,6 i są bardzo zaskoczone, gdy odkryją z
          jakiegoś tam powodu, że mają temp. poniżej 36 stopni.

U mnie norma to temp. w granicach właśnie ok. 35 stopni. Nad ranem zdarza się
          często, że mam ok. 34, wieczorem troszkę wzrasta.
          Niska temperatura jest dość częsta u osób z niskim ciśnieniem, a to właśnie
          zdaje się Ciebie dotyczy. Specjalnie się nie przejmuj, lekarzowi oczywiście
          przy wizycie o tym wspomnij, ale pomierz sobie co jakiś czas temperaturę o
          różnych porach. Pomierz innym członkom rodziny (bo to bywa rodzinne), może Wy
          własnie tak macie?
          Dużo zdrowia życzę i nie zamartwiaj suię, bo to szkodzi.

Aha, obnizona temperatura może być też przy osłabieniu, nie byłaś chora
          ostatnio? Osłabiona?
          Pozdrawiam
          • kalinaaa1 Re: niska temperatura ciala 14.12.05, 12:30
            dziewczyny jestescie zlote! naprawde!nchyb rzeczywiscie tak moze byc bo ja mam
            nisie cisnienie i moja Mama tez, wiec cos tym moze byc, przed ciaza nie
            mierzylam cisnienia no bo wadomo kto mysli o takich pierdolkach jak nie ma
            czasu) a teraz co zaboli albo zakluje to sie inaczej to juz
            odbiera...oczywiscie wspomne o tym na najblizszej wizycie ginekologowi, a
            ostatnie faktycznie bylam lekko przeziebiona i leczylam sie domowymi sposobami,
            wielkie dzieki dziewczyny, pozdrawiam .
            • kalinaaa1 Re: niska temperatura ciala 14.12.05, 12:36
              nie mierzylam temperatury - chcialam to napisacsmile
              • nchyb Re: niska temperatura ciala 14.12.05, 12:38
                zrozumiałam, zrozumiałam.
                Dużo zdrowia dla Ciebie i dziecka smile
        • ade1 Re: niska temperatura ciala 14.12.05, 13:27
          ja tez przez cala ciaze nie mialam nawet 36 stopni i bylo wszystko ok
    • 1979ju Re: niska temperatura ciala 14.12.05, 12:23
      Ja też mam tak niska temperaturę ciała - tzn. odkąd ją zaczełam czasem mierzyć w
      2, 3 miesiącu kiedy miałam najwieksze mdłości, wymioty i fatalne samopoczucie.
      Teraz jestem w 19 t.c. i nadal jest niska raz 35, 5, raz 36,0... i mój dr mówi,
      ze to właśnie osłabienie organizmu i nie ma powodu do niepokoju. Po prostu nasze
      organizmy tak przechodza ciążę, w końcu mamy w sobie dzieci, które czerpia z nas
      energię.

Pozdr, Asia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka