21.12.05, 17:45
byłam dziś u lekarza - dr. Siekierski w LIM Wawa i szczerze odradzam -
paskudny antypatyczny typ z absolutnym brakiem umiejętności podejścia do
ludzi, a przynajmniej młodych kobiet w ciąży.

Ostatną @ miałam 14 list, wszystkie wyniki hcg i progesteronu pozytywne. Dzis
natomiast lekarz zrobil mi usg dopochwowe i mowi ze widzi tylko pecherzyk ale
nie ma zarodka - poniewaz byl tak antypatyczny i nie powiedzial zadnego
pozytywnego komentarza, mocno mnie tym nastraszyl. Powiedzcie proszę, czy
istnieje możliwość zeby zarodek sie wogole nie rozwinął, czy tez jedyne co
sie moze ew zdarzyc to poronienie? wielkie dzieki smile
Obserwuj wątek
    • madzialenasi Re: Pomocy 21.12.05, 18:02
      Hej kobietko nie przejmuj sie bo pewnie wszystko bedzie ok. Ja na pierwszym usg
      tez widziałam sam czysty pęcherzyk bez tzw.tętna płodu. wniosek z tego że ciąża
      jest maleńka, ale jest. Po 10 dniach poszłam i już było widac maleńkie bijące
      serduszko. Więc nie martw sie. a teraz już prawie 19 tydzień. Nie martw się musi
      być dobrze. I koniecznie zmień lekarza. Jesteś w wyjątkowym stanie i należy Ci
      sie spokój i chociaż miłe traktowanie. Powodzonka
    • sara.kaley Re: Pomocy 21.12.05, 18:25
      Nic się nie martw. Ja jak poszłam na pierwsze USG to nawet nie było widać pęcherzyka tylko pogrubioną śluzówkę macicy smile bo mam długie cykle i owulacja nie była w żadnym 14 dniu tylko dwudziestym którymś. Na kolejne lekarz kazał mi przyjść za tydzień i dopiero było widać sam pęcherzyk, dopiero w kolejnym tygodniu było widać zarodek smile ale już na podstawie wielkości pęcherzyka lekarz "spekulował" co do tygodnia ciąży i jego spekulacje okazały się jak najbardziej prawidłowe smile Zobacz czy nie masz na papierku, który dostałaś z USG. Napisu GSD (i tu cyfra z milimetrami) - to jest rozmiar pęcherzyka, a potem np. "co odpowiada 5+2 hbd" - czyli temu tygodniowi ciąży - 5 tygodni i dwa dni. Ja sprawdziłam swoje USG i to jak był sam pęcherzyk to było właśnie w szóstym tygodniu - tak jak by mogło być u Ciebie jeśli masz okresy o standardowej długości. Także cierpliwości smile a za jakiś tydzień-10 dni kolejne USG i powinna być już i fasoleczka smile Czego życzę przeserdecznie smile

aha - ten lekarz też był mało kontaktowy i raczej straszący, więc poszłam do innego i ten mi bardziej odpowiada - jest spokojny, uważny, ma dla mnie czas, odpowiada na moje pytania - bardo sobie to cenię. Po co dodatkowy stres w ciąży w postaci antypatycznego lekarza?
      • mysza_myszynska Re: Pomocy 21.12.05, 21:40
        wielkie dzieki za slowa otuchy. Faktycznie moglo byc tak ze owulacje mialam
        pozniej bo cykle miewalam raczej dluzsze niz przecietnie. Najbardziej boli to,
        ze wszystko mozna powiedziec, tylko zalezy jak sie to zrobi a wspomniany lekarz
        nie mogl zrobic tego w bardziej odpychajacy sposob. Za ok 2 tyg kolejne usg i
        teraz jestem juz spokojna, ze wszystko bedzie ok - moc pozdrowien!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka