Dodaj do ulubionych

Ból brzucha

23.12.05, 18:59
Wczoraj skończyłam 27 tydzień jednak już od jakiedoś półtorej tygodnia boli
mnie podbrzusze, dokładniej w tym miejscu co jajniki się znajdują aż do
pachwin, do tego kość łonowa daje mi popalić, krzyż i w ogóle biodra tez mi
dokuczają.W zeszła sobotę wystraszyłam się nie na żarty tymi bólami i
pojechałam na izbę przyjęć, lekarz mnie zbadał i powiedział,że nic się złego
nie dzieje.Wczoraj powiedziałam na wizycie o tych bólach mojemu ginekologowi,
zbadał mnie dokładnie i stwierdził,że on nic nie pokojącego nie widzi(macica
miękka, szyjka długa , zamknięta) i uważa,że są to bóle związane z
rozciąganiem się macicy.Sama już nie wiem co o tym myśleć(badanie mocz u też
zrobiłam , ale wyszło ok, a więc to nie pęcherz).Czy w tak "zaawansowanej" w
ciąży moga boleć jajniki? Bo ten ból jest właśnie na wysokości jajników i
sięga aż do biodra.Podzielcie się swoimi doświadczeniami.Pozdrawiam.Mia
Obserwuj wątek
    • azija1 Re: Ból brzucha 23.12.05, 20:55
      Hej! Ja właśnie zaczynam 24 tydzień i mam dokładnie tak samo, wczoraj nie spałam pół nocy tak mnie bolała jedna strona właśnie w okolicy pachwiny, jakby jajnik? Poza tym jak wstałam to miałam wrażenie, że mnie wszystko ciągnie. Ten ból też mi przechodzi na biodra i spojenie łonowe. Nie wiem co to może być. Byłam w poniedziałek u lekarza, nic tam złego nie widział. Może ktoś się odezwie kto coś też takiego miał. Pozdrawiam!
    • lenka_style Re: Ból brzucha 23.12.05, 21:44
      ja mam taki ból, tylko bardziej jakby w pachwinie, nieżej
      jestem w 32 t.c. i ten ból mam tak od ok. tygodnia, przedwczoraj byłam na
      wizycie u gina i gin potwierdził to, co podejrzewałam, że to jest taki ból
      podobny jak rwa kulszowa, tylko przemieszczony, bo często się tak umiejscawia
      • mia79 Re: Ból brzucha 24.12.05, 13:02
        Dziękuje dziewczyny za odpowiedź.U mnie ginekolog też nie zauważył nic złego, a
        kazałam sie dokładnie przebadać smile.Uznał,że są to bóle z rozciągania się
        więzadeł i mogą być naprawde nieprzyjemne.Trzeba przeczekać-dodał.Dzisiaj znów
        mi dokucza bardziej prawa strona.....ehhh ciąża!!
      • kaczucha24 Re: Ból brzucha 25.12.05, 21:48
        Ja też miałam takie bóle w 24tc. Strasznie mnie bolało, myślałam, że zaraz
        urodzę. Na szczęście przeszło mi po nospie. Wiem, że powinno się brać jak
        najmniej tabletek, najlepiej wcale ale uwierzcie mi, ból był nie do zniesienia.
        Oczywiście lekarz powiedział, że ciąża przebiega prawidłowo i nie ma powodów do
        obaw.
    • eewaa3 Re: Ból brzucha 25.12.05, 15:19
      Hej,mnie brzuch zaczął boleć od ok.23 tc do prawie do samego rozwiązania.Lekarz
      kazał mi brac no-spę(czasami brałam 3 x dziennie).Bałam się,że po takiej ilości
      no-spy bedzie coś nie tak z moim maluszkiem,ale jak sie okazało 11.12 -
      urodziłam zdrowego ślicznego synka.Miałam tez problemy ze spojeniem (przez
      kilka leżałam,bo nie mogłam chodzic,a każdy najmniejszy ruch to był potężny
      ból).Zreszta w czasie całej ciązy ciagle coś sie działosadAle trzeba byc dobrej
      mysli!Będzie dobrze!Pozdrawiam
      • azija1 Re: Ból brzucha 27.12.05, 17:54
        Hej! Nie wytrzymałam i poszłam dziś do lekarza. Okazało się, że wszystko w
        porządku. A bóle mogą być od więzadeł, siedzenia długo w jednej pozycji i innych
        takich niegroźnych rzeczy. Uspokoiłam się przynajmniej na razie smile Pozdrawiam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka