Dodaj do ulubionych

miotanie się dziecka

05.01.06, 11:22
czytałam,że przez takie ruchy dziecko sygnalizuje niebezpieczeństwo.Czułam
kilka razy bardzo szybkie ruchy dziecko,jestem w siódmym miesiącu ciąży.Czy
któraś z przyszłych odczuwała takie ruchy i czy jest to niebezpieczne dla
dziecka?
Obserwuj wątek
    • aneczka-85 Re: miotanie się dziecka 05.01.06, 11:30
      ja tez tak czasami mam i jestem w 28 tc,sma tez nie wiem czy to cos
      groznego,mysle ze raczej nie ale ide dzisiaj do ginia to dam ci znac pozniej co
      powiedziala na ten tmat.pozdrawiam.A na kiedy masz termin?
      • mania3 Re: miotanie się dziecka 05.01.06, 11:37
        Jeżeli tak sie zachowuję raz na jakiś czas to spokojnie.No chyba,że czujesz
        go tak przez cały dzień lub dwa to wtedy lepiej sprawdzić .Ja tak miałam pod
        koniec ciąży i pojechałam sprawdzić .Zostawili mnie tam na wszelki wypadek, bo
        tętno "skakało", ale okazało się ,że wszystko w porządku
      • elka791 Re: miotanie się dziecka 05.01.06, 11:39
        termin mam na 22 marca
    • mania3 Re: miotanie się dziecka 05.01.06, 11:45
      jak bedziesz czuła,że dziecko zachowuje się zdecydowanie inaczej to lepiej
      idx sprawdzić.Po co sie denerwować
    • ggosiek Re: miotanie się dziecka 05.01.06, 12:32
      Moja mała w brzuchu wykonywała zwłaszcza od 30 tygodnia czasami gwałtowne ruchy
      w brzuchu (czasami ruchy były bolesne dla mnie), taka sytuacja zdarzała się raz
      dziennie. W czasie wywoływania porodu, byłam podłączona pod KTG, i gdy zaczęła
      mi się rozwierać szyjka macicy, mała zaczęła wykonywać gwałtowne ruchy i
      jednocześnie zaczęło spadać jej tętno. I było tak prze ok. 1,5 godziny na
      porodówce. Dla dobra dziecka zdecydowali się na cesarkę (nie wiedzieli dlaczego
      mała traci puls). Okazało się że Martusia była owinięta cała pępowiną od szyi
      po nóżki. W moim przypadku dlatego w brzuchu była taka niespokoina. Ale nie
      jest to regułą, ponieważ niektóre dzieci w brzuchu tak poprostu się zachowują
      są strasznie żywe lub reagują tak na glosy pochodzące z zewnątrz. Dla dobra
      dzecka w ostatnich dniach ciąży wartowykonywać KTG i zwracać szczególną uwagę
      na liczenie ruchów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka