ania_2040 08.01.06, 22:35 dziewczyny, co to tak naprawde oznacza bialko w moczu. Jakie sa tego konsekwencje dla mnie i dla malenstwa. co nalezy robic w takim wypadku? Ania Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olkaaaa Re: białko w moczu! 08.01.06, 22:58 ja miałam białko i liczne bakterie i było to zapalenie pecherza moczowego Odpowiedz Link Zgłoś
ania_2040 Re: białko w moczu! 08.01.06, 23:06 i co wtedy nalezy zrobic, oprocz oczywiscie udac sie do lekarza. co to tak naprawde oznacza i skad sie bierze to bialko w moczu? ma to jakis wplyw dla malucha? Odpowiedz Link Zgłoś
nacia76 Re: białko w moczu! 09.01.06, 10:41 Hej, Aniu, to nie wesole, kolezanka miała identycznie i organizm został cały zaatakowany bakteriami przez to wstrętne białko, pęknął jej pęcherz i w 22 tyg, urodziła martwe dziecko. Wynik; właśnie te bakterie spowodowały przyspiesznie porodu. Gnaj do lek. Najlepiej, niech położy Cię w szpitalu! Trzymam kciuki. pa. Odpowiedz Link Zgłoś
monika19792 Re: białko w moczu! 09.01.06, 09:19 jeżeli masz wysokie ciśnienie, białko w moczu i obrzęki może to też świadczyć o gestozie. Ale jeżeli są to śladowe ilości to nie jest to groźne. Ale zawsze skonsultuj się z lekarzem, nikt z nas nie ma wiedzy medycznej Odpowiedz Link Zgłoś
m_anula Re: białko w moczu! 09.01.06, 09:35 Obecność białka świadczy o stanie zapalnym. W ciązy szczególnie nalezy na to zwracac uwage, ponieważ nieleczony stan zapalny może zagrozić nerką. A gdy nerki zostaną zajęte to pozostaje tylko szpital. Jezeli nie masz bardzo podniesionego poziomu to moze wystarczy Urosept. ale trzeba pójść do lekarza albo zadzwonić do swojego i zapytać. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna9920 Re: białko w moczu! 09.01.06, 09:45 ja miałam wysokie białko,usg nerek wykazało odmiedniczkowe zapalenie nerek,a poza tym nic mi nie było i zostawili mnie w spokoju.umówiona byłam tylko,że w razie co to dzwonie do ordynatora i jade prosto na oddział.w szpitalu mnie nie zostawiali,bo miałam dwoje starszych dzieci.siedzialam sobie w domu jeszcze ponad 2 miesiace,urodzilam w terminie.słyszałam od lekarzy,że w ciąży może być ucisk na nerki i dlatego takie wyniki,ale nie muszą świadczyć o chorobie Odpowiedz Link Zgłoś