Dodaj do ulubionych

CC-chetnie podziele sie doswiadczeniem

09.01.06, 15:26
hej od razu mowie ze nie stawiam diagnoz chce tylko podzielic sie
doswiadczeniem pytajcie co was ciekawi mama po 2cc (jedno nieplanowane drugie
opłacone pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • ala261 Re: CC-chetnie podziele sie doswiadczeniem 09.01.06, 16:18
      ja mam pytanie?jakie znieczulenie mialas?jak dlugo trzymalo?czy bolalo
      zakladanie cewnika i zdejmowanie{czy to wogole,ten cewnik jest obowiązkowy}?Czy
      nie czulas nic od pasa w dol czy więcej?To chyba bardzo nieprzyjemne uczucie
      jest!!!
      • kropka1005 Re: CC-chetnie podziele sie doswiadczeniem 09.01.06, 16:30
        ja też mam pytanko.jak się miały Twoje dzieciaczki, czy lekarze nie próbowali -
        przy tym opłacinym przekonac Cię do normalnego porodu? pytam bo nie wiem jak
        rozmawiać z moim lekarzem o cc
        • kas2 kropka1005 09.01.06, 17:15
          witaj 1cc bylo z koniecznosci po 14godz naturalnego porodu mialam tak niedobre
          doswiadczenie z tych 14godz ze przy 2 ciazy wiedzialam ze to bedzie cc na
          zyczenie znalazlam lekarza i prosto z mostu zapytalam za ile i czy wogole bo
          jak nie to szukam kogo innego bylam stanowcza i zdeterminowana NIKT MNIE NIE
          PRZEKONYWAŁ I NIE NAMAWIAŁ Pozdrawiam
      • kas2 Re: CC-chetnie podziele sie doswiadczeniem 09.01.06, 17:01
        witaj juz odpowiadam
        1-miałam podpajeczykowe trzymało zasadniczo ok 1,5-2godz a potem stopniowo
        puszczało najpierw jedna strona potem druga w sumie ok 5 godz
        2pytasz o cewnik do cewki moczowej???-uczucie nieprzyjemne-pieczenie plus
        wrazenie ze ciagle chce ci sie siusi i podswiadoma blokada do rozluznienia
        mesni-cewnik jest obowiazkowy ale to jest dla twojej wygody bo nie wstaniesz po
        2 godz do wc a jestes ciagle-ok 12 godz pod kroplowka wiec płynow sporo
        3 nie czulam nic od pasa w dól-dziwne uczucie(np masz swiadomosc ze ruszasz
        palcami a tego nie czuujesz
        i tu dodam przy samym zabiegu nie czuc nic ale moment wyciaganbia dzidzi z
        brzucha okreslila bym jako delikatne ciagniecie i lekkie szrpanie-niebolesne
        absolutnie POZDRAWIAM
        • kas2 do ala261 09.01.06, 17:03
          to bylo oczywiscie do ali261
        • anita.anita80 Re: CC-chetnie podziele sie doswiadczeniem 09.01.06, 17:04
          a czy boli wkłucie w kręgosłup i ile godz leżałas zupełnie płasko?
          • kas2 anita.anita80 09.01.06, 17:17
            Witaj
            To lekkie ukłucie niewiele czuć lezałam płasko(niekoniecznie)ok 6godz az
            znieczulenie nie puscilo poczym poszlam do wc. przy znieczuleniu zew opon
            musisz lezec 12godzi ze wgledu na mozliwe wystapienie bolow głowy przy
            podpajeczykowym nie musisz-Pozdrawiam
            • yonkaa Re: anita.anita80 10.01.06, 21:46
              Jest odwrotnie. Ja mialam znieczulenie pp (wiem na pewno bo pytalam) i kazano mi lezec zupelnie
              plasko cala dobe. Nie wolno bylo nawet unosic glowy.
              • anita.anita80 DO YONKI 11.01.06, 10:26
                dzięki za odpowiedz ja też słyszałam ,że trzeba płasko leżeć ok. doby bo jak
                się nie leży to pózniej bardzo boli głowa( i nie wiem jak to wytrzymam)
                pozdrawiam
                tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20722;19/st/20060201/dt/6/k/98b8/preg.png
    • setia Re: CC-chetnie podziele sie doswiadczeniem 09.01.06, 16:41
      opłacone, tj. bez zadnych wskazan ?
      • ala261 Re: CC-chetnie podziele sie doswiadczeniem 09.01.06, 17:16
        ok.dzięki!
      • kas2 setia 09.01.06, 17:19
        pierwsze cc było po probier naturalnego porodu ale byly komplikacje a ja mialam
        tak potworne doswiadczenia ze wiedzialam ze drugie dziecko urodzi sie przez cc
        wskazanie była moja determinacja i uraz z 1 porodu pozdrawiam
        • maja305 Re: setia 09.01.06, 17:29
          ile koszuje takie cc na zyczenie?
          • kas2 maja 305 09.01.06, 17:33
            Witaj mnie to kosztowalao 1500zl ale 0 oplat w trakcie calek\j ciazy wszystkie
            badania i wizyty na kase chorych
            a to 1500zl to naprawde idzie do podzialu bo oczywiscie wiekszosc dla twojego
            umowionego lekarza ale z tego on muso\i odpalic anestezjologowi połoznej
            2ginowi i niejednoktrotnie neantologowi
            • ariella ja w spr cewnika 09.01.06, 17:47
              mi cewnik zakladali juz po znieczuleniu wiec nic nie czulam
              • kas2 Re: ja w spr cewnika 09.01.06, 17:48
                a mi przed na sali przedoperacyjnej a na operacyjnej dopiero znieczulenie fakt
                robila to studentka bez wprawy
                • kas2 do jutra 09.01.06, 17:51
                  piszcie smialo jutro z rana odpowiem na wasze pytania trzymajcie sie cieplutko
                  do jutra kasia
                  • mamstasia z jakiego miasta jesteś ? 09.01.06, 18:21
                    Witam,

a w jakim mieście rodziłaś ?

pzdr
                    • kas2 mamstasia 10.01.06, 08:55
                      Witaj jestem z Krakowa
    • silacz_wielki Re: CC-chetnie podziele sie doswiadczeniem 10.01.06, 07:51
      razem z zoną jesteśmy zdecydowani na cc planowane to nasze 1 dziecko ceny w
      Wawie rozpoczynają sie od 5 tys do 6,5 w Damianie.
      • gogo2 Re: CC-chetnie podziele sie doswiadczeniem 10.01.06, 08:12
        O Boże jakie ceny?? Serio? 6 tysięcy?
        • zolza78 Re: CC-chetnie podziele sie doswiadczeniem 10.01.06, 08:16
          serio serio
      • kas2 Re: CC-chetnie podziele sie doswiadczeniem 10.01.06, 08:56
        Witaj być może ale ja miałam robione w Szpitalu Państwowym a pozatym chyba w
        tej cenie 5tys bedziecie miec potem jakis fajny jednoosobowy pokoj itp
        • maliniaq Re: CC-chetnie podziele sie doswiadczeniem 10.01.06, 09:28
          Witajcie, przepraszam, że się wtrącam, ale tak podczytuję ten wątek i ceny mnie
          faktycznie paraliżują. Sama rodziłam cc na życzenie w Łodzi w Matce Polce i
          płaciłam 1000zł. Dodam, że było REWELACYJNIE, miałam zzo, nic nie bolało, poród
          i połóg pamiętam jako najpiękniejsze momenty z naszego wspólnego życia. No ale
          to było 1000zł., a nie 5 tyś. Brrr.Pozdrawiam. Agnieszka.
          • earl.grey Re: CC-chetnie podziele sie doswiadczeniem 11.01.06, 11:21
            czy twój szpital oficjalnie uznaje cc na życzenie (cennik), czy dogadałaś się z
            lekarzem?
      • halszkabronstein Re: CC-chetnie podziele sie doswiadczeniem 11.01.06, 00:56
        Co za bdura... www.iatros.pl/ nie każdy musi rodzić zaraz w Damianie..
    • kas2 Re: CC-chetnie podziele sie doswiadczeniem 10.01.06, 12:25
      up...
      • ariella Re: CC-chetnie podziele sie doswiadczeniem 10.01.06, 15:38
        ja, dzieki Bogu, mialam wskazania (posladki), ale gdyby nie to bylam gotowa
        zaplacic kazde pieniadze, a teraz wiem juz na pewno, ze to jest warte kazde
        pieniadze! Damian to 6 tys, podobno zawsze mozna sie dogadac z lekarzem i to
        kosztuje ok 1000.
    • mamand Re: CC-chetnie podziele sie doswiadczeniem 11.01.06, 12:44
      hej
      ja 1,5tyg temu miałam 2 cc, oba w znieczuleniu ogólnym
      pozdrawiam
      • kas2 Re: CC-chetnie podziele sie doswiadczeniem 12.01.06, 09:02
        chcialam dodacze narkoza powinna byc wykonywana przy zabiegach ewidentnie tego
        wymagajacych jest napewno bardziej szkodliwa dla zdrowia niz
        znieczulenie .Wywołuje tzw sztuczny sen ktory nie jest obojetny dla naszego
        mozgu oczywiscie nie podwarazam tu jej zalet i niekiedy koniecznosci jej
        wykonania ale przy cc generalnie odchodzi sie od narkozy
    • zolza78 Re: CC-chetnie podziele sie doswiadczeniem 12.01.06, 09:22
      ja mam miec planowane cc na poczatku kwietnia, najpewniej w zzo. mozesz
      napisac, po jakim czasie mija dzialanie znieczulenia? domyslam sie, ze dziala
      ono tak, ze nogi sa bezwladne. nie potrafie wyobrazic sobie tego uczucia. dlugo
      to trwa po cc?
      • kas2 Re: CC-chetnie podziele sie doswiadczeniem 24.01.06, 20:50
        witaj znieczulenie trzyma ok 4-5godzin powoli ustepujac(u mnie najpierw jedna
        polowka ciala potem druga uczucie dziwne np wiesz ze ruszsz nogami a nie
        czujesz tego co jeszcze wydawalo mi sie ze jedna moja noiwa wazy ze 100kg wink)
        pozdrawiam
    • blash Re: CC-chetnie podziele sie doswiadczeniem 24.01.06, 21:00
      hej, moglabys powiedziec mi w ktorym szpitalu rodzilas i kto cie prowadzil? Czy
      jestes zadowolona z opieki i warunkow? Kiedy ci przyniesli dziecko do karmienia
      i jak czesto pozniej mialas je u siebie? Czy twoj maz mogl byc przy Tobie? Z
      gory dzieki za informacje
      • kas2 Re: CC-chetnie podziele sie doswiadczeniem 24.01.06, 21:05
        witaj rodzilam w Krakowie pierwsze Na kopernika bez komentarza tragedia drugie
        w Zeromskim dzidzie mialabym od razu ale mielismy preblemy ale zaraz po
        ccmialam go na brzuszku maz byl caly czas obecny warunki bardzo dobre pozdrawiam
        • blash Re: CC-chetnie podziele sie doswiadczeniem 24.01.06, 21:19
          ja tez jestem z Krakowa i mysle nad szpitalem, mam jeszcze duzo czasu ale
          chcialabym chodzic do gina pracujacego w tym szpitalu, w ktorym bede rodzic.
          Wiec musze wybrac wczesniej. Ty tak zrobilas? Mozesz podac kto byl twoim
          lekarzem? Moze poszlabym do niego, jesli ty jestes zadowolona. Ile dni bylas w
          szpitalu? Dziecko bylo w pokoju z toba czy osobno? A maz i rodzina jak czesto
          mogli Cie odwiedzac? Wybacz ta lawine pytan, ale chcialabym wiedziec jak tam jest.
          • kas2 Re: CC-chetnie podziele sie doswiadczeniem 13.02.06, 09:09
            1 porod kopernik nie mialm lekarza ogolnie tragedia 2 porod tzn cc z zeromskim
            milama lekarza chodzilam do przychodni na Teligi do dr jakubowskiego(on
            dyzuruje w zeromskim cala ciaze mialam opieke panstwowa w przychodni bezplatne
            badania oprocz usg a na cc sie umowilam wykonywal w/w dr wqszystko poszlo
            zgodnie z planem pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka