16.01.06, 16:45
Lubię wykonywac robótki ręczne, tzn. na drutach i szydełku, ale moja mama mówi żebym przez ciążę nie robiła bo dzidzia zawinie się pępowiną. Ja oczywiście uważam to za zabobon i robię dalej, ale zastanawian się jakie są powody tego że dziecko owija się pępowiną i jakie są skutki? A czy któraś z mam robiła na drutach i rzeczywiście dzidzia owinęła się pępowiną?
Obserwuj wątek
    • wejda Re: pępowina 16.01.06, 16:51
      może sie zawija od tych głupich zabobonów!!!bo słuchac tych głupstw nie może i
      najwyraźniej chcialoby sie powiesictongue_out
      A tak na serio.. nie ma na to reguły!!! Nic na to nie poradzisz!!!Wizyty z usg
      pozwalaja kontrolowac czy cos dzieje sie nie tak - i tyle
    • moreno500 Re: pępowina 16.01.06, 16:59
      jak się owinie, to robią cesarkę i z głowy....ale tych zabobonów jest od groma
      i statystycznie na pewno jest jakaś mama, która robiła na drutach i dziecko się
      owinęło pępowiną. pewnie tez przeszła pod słupem telegraficznym itd. tylko co
      ma piernik do wiatraka?
    • mayesia Re: pępowina 16.01.06, 17:30
      ja sie bardzo glosno śmieje, jak słysze te teksty, nie nosic nic pod szyją, nie
      robić na drutach, nie prać pieluch po zmroku, przypiąc czerwoną wstążeczke,
      najlepiej splunąc cztery razy przez lewe ramię. To są jakieś totalne bzdury!!
      Podstawa to miec własny rozum i postępować wg intuicji. Ja wszystko robiłam na
      przekór głupim gadkom starych babek, urodziła zdrwoe dziecko i śmieszy mnie,
      gdy w te rzeczy wierzą młode dziewczyny. jakie jeszcze ciekawe rzeczy
      słyszałyście, bo chętnie sie pośmieję?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka