mallenstwo 19.01.06, 12:22 Witam, Szanowne Mamusie proszę o informację czy uzywałyście podkładów poporodowych i majtek poporodowych (siateczkowych wielorazowych lub jednorazowych). Jakie ilości kupić? Dziekuje i pozdrawiam, M Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maretina Re: Podkłady poporodowe 19.01.06, 12:36 mialam to wszystko i stwierdzm, ze to bylo bez sensu. majtki z siatki sa tragiczne, niewygodne. lepiej kupic najtansze bawelniane w hipermarkecie. podklady byly zapewnione w szpitalu w ilosci nieograniczonej. Odpowiedz Link Zgłoś
aniuta75 Re: Podkłady poporodowe 19.01.06, 12:42 Jeżeli chodzi o podkłady to musisz zadzwonić do szpitala, w którym będziesz rodziła i tam się zapytać, czy musisz mieć swoje. W każdym szpitalu jest inaczej. Koleżanka rodziła w innym szpitalu niż ja będę i miała podkłady bez ograniczeń, a ja dostanę tylko zaraz po porodzie a potem to już swoje muszę mieć. Majtki poporodowe też nie są tolerowane w każdym szpitalu - w jednym ich wymagają, czy tolerują, a w drugim wręcz jest zakaz ich używania. Wszystkiego musisz się dowiedzieć w szpitalu, w którym zamierzasz rodzić. Ania i Kubek vel Pyzaty (39tc) Odpowiedz Link Zgłoś
phantomka Re: Podkłady poporodowe 19.01.06, 12:48 U nas w szpitalu podklady byly, a majtki w przypadku cesarki byly bezuzyteczne, bo draznily mi tylko rane, takze chodzilam bez, drobilam jak japoneczka z podkladem miedzy nogami Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: Podkłady poporodowe 19.01.06, 13:38 U mnie wręcz przeciwnie - po cesarce majtki się super sprawdziły, wysokie, obciskające brzuch (oczywiście nie z gumy ))) Niektóre szpitale zapewniają podkłady, w innych musisz kupić sama. Mnie wystarczyło 1 opakowanie pieluch Bella, ale ponoć po cc krwawienie jest mniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_007 Re: Podkłady poporodowe 19.01.06, 13:06 aniuta75 napisała: > Majtki poporodowe też nie są tolerowane w każdym szpitalu - w jednym ich > wymagają, czy tolerują, a w drugim wręcz jest zakaz ich używania. zakazać to oni sobie mogą nie mają prawa czegoś nakazywać bądź zakazywać jeśli nie chodzi o zdrowie i życie,a kobieta nie jest ubezwłasnowolniona to tylko my takie uległe jesteśmy,że dajemy sobą pomiatać -to oni są dla nas,a nie my dla nich podkłady albo daje szpital albo trzeba mieć swoje-trzeba zapytać majtki nosi się jakie się chce,trzeba tylko gołym tyłkiem świecić w czasie obchodu Odpowiedz Link Zgłoś
joanna29 Re: Podkłady poporodowe 19.01.06, 13:35 a powiedzcie mi czy używałyście podkładów ginekologicznych z firmy z Torunia czy pieluszek higenicznych jednorazowch Bella ? Odpowiedz Link Zgłoś
purple_haze Re: Podkłady poporodowe 19.01.06, 13:40 pieluchy bella (wyglądają jak wieeeelkie podpaski) - zapytaj panią w aptece, będzie wiedziała Odpowiedz Link Zgłoś
indra2 Re: Podkłady poporodowe 19.01.06, 13:58 Ja używałam pieluch Bella a majtki siateczkowe hartmana (chyba tak to się pisze). Super przewiewne i wygodne, nie wyobrażam sobie chodzić bez. U nas kazali ściągać majty jedynie do obchodu. Do wietrzenia rany przydają się też takie nieprzemakalne podkłady na łóżko do kupienia w hipermarketach i aptekach. aga Odpowiedz Link Zgłoś
an_ni Re: Podkłady poporodowe 19.01.06, 14:02 majtki tylko i wylacznie siateczkowe Hartmanna, kilka sztuk; te z fizeliny sa okropne - tylek sie poci nieslychanie ja osobiscie nie polecam pieluch Bella - bo kleja sie do rany, tylko podklady z ligniny ktore daja w szpitalu na najwieksze krawienie a potem np podklady Tena Lady lub Seni Lady a na kolejne dni juz zwykle podpaski czy wkladki Odpowiedz Link Zgłoś
agi2507 Re: Podkłady poporodowe 21.05.15, 18:06 Majtek poporodowych nie używałam, miałam normalne bawełniane (miałam cc), zaraz po pierwszym prysznicu po pionizacji założyłam. Podkłady miałam (szpital nie zapewniał) ale użyłam chyba 3 góra 4, z czego dwa jak jeszcze nie mogłam wstać. Potem używałam podpasek najpierw przez 2 dni bella a potem always na noc Odpowiedz Link Zgłoś
agi2507 Re: Podkłady poporodowe 21.05.15, 18:09 Lekarze nie robili żadnych problemów, ze mam zwykłe majtki a nie te siateczkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
straggly Re: Podkłady poporodowe 21.05.15, 18:43 Potwierdzam majtki Hartmana-sa super wygodne, ns tyle ze nosilam je do konca krwawienia po domu. Podklady tez mialam od nich, bo maja skrzydelka i sie nie przesuwaja. Nie wyobrazam sobie chodzic w szpitalu bez majtek! Ktos mnie odwiedza i co ja tylko z tym podkladem leze? a co jak musze nagle wstac do dziecka? bez przesady... Odpowiedz Link Zgłoś
akzi Re: Podkłady poporodowe 20.09.15, 21:03 ja używałam tych z Canpolu i bella mamma, i te i te rolowały mi się miedzy nogami jednak Canpol lepszy na noc, długi szeroki i wygodny bo przylepia się do majtek Odpowiedz Link Zgłoś