Dodaj do ulubionych

pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!

26.01.06, 18:06
Mam problrm!Pomóżcie!6 miesięcy temu odstawiłam tabletki antykoncepcyjne
teraz zabezpieczamy sie prezerwatywa nie zdażyło sie żeby prezerwatywa się
ssuneła albo pękła,jednak niepokoi mnie to,że nie mam okresu!Po odstawieniu
tabletek,które brałam przeszło 2 lata okresł pojawił mi się po 34
dniach,następnie po 31,następnie po 31,następnie po 30.nastepmie po 31 i
nastepnie po 32. Powinnam dostać okres nie wiem dokładnie kiedy ale już 38
dzień kiedy nie mam.Nie wiem co jest niby czuję sie jak bym miała dostać ale
nadal nie mam moje obiawy to:ow 2 dni powiększone piersi i przy dotyku
odczówam ból i jak dotykam pod pachą to też odczówam ból,mam spuchnięty
brzuch i uda , boli mnie równiez brzuch ,ból jest taki promieniujący od
brzucha do ud!Dziś boli mnie kregosłup.Wogóle czuję się jak bym miała okres!W
srodku...mam wszystko jakby spuchnięte.Nie wiem sama co mam o tym mysleć bo
takie objawy zdarzały mi sie często przed okresem ale teraz to już nie wiem
czekam na ten okres 38 dzień.Nie byłam w ciąży jeszcze więc sie nie
znam.Proszę o pomoc. Co o tym sądzicie?Czekam z niecierpliwoscia na wasze
odpowiedzi,tylko nie piszcie,że mam zrobić test!Piszcie co o tym sądzicie!
Dziękuje z góry!
Obserwuj wątek
    • utunia Re: pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! 26.01.06, 18:07
      zrób test. Bedziesz wiedziała
      • dori19851 Re: pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! 26.01.06, 18:09
        a czy mogę zrobić go teraz czy jednak lepiej bedzie jak zrobię rano?
        • tysiag1 Re: pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! 26.01.06, 18:18
          najlepiej rano robic test ale mi nieraz pomagal sex z mezem zawsze po nim dzien
          dwa dostawalam miesiaczke sproboj moze pomoze wink
          • dori19851 Re: pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! 26.01.06, 18:22
            wiesz seź uprawiałam w niedziele to brzuch spuchł mi.kurcze tak się boje zrobić
            test.
        • sjur Re: pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! 26.01.06, 18:21
          moim zdaniem test mozesz zrobic dzisiaj, bo skoro jest to 38 dzien to powinien
          dac wiarygodny wynik, kup test ktory daje wynik juz po 8 dniach od czasu
          zaplodnienia,ja mialam okres od 30.04 do 05.05 i robiac test 01.06 wyszedl mi
          pozytywny, chociaz druga kreska byla bardzo slabo widoczna to ciaze wychwycil,
          powodzenia
        • monikaa28 Re: pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! 26.01.06, 18:26
          Spokojnie możesz zrobić popołudniu czy wiecorem. Ja zrobiłam w dniu
          spodziewanej @ ok. 17.00 i wyszły dwie piękne krechy!
          Pozdrawiam
          Monika
    • kukii81 Re: pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! 26.01.06, 18:22
      Przede wszystkim nie stresuj sie tak.Im bardziej sie stresujesz tym bardziej
      mozesz opozniec swoj okres.Poza tym skoro piszesz ze prezerwatywa nie pekla ani
      sie nie zsunela to wydaje mi sie nie nie powinnas byc w ciazy (ale mi sie tak
      tylko wydaje, prezerwatywa nie daje 100% gwarancji).Test mozna zrobic o kazdej
      godzinie ten z dzidziusiem.Spokojnie i glowa do gorysmile
      • dori19851 Re: pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! 26.01.06, 18:24
        Wiecie dziewczyny(kobiety) nie na rękie byłaby mi ta ciąza!I dlatego boje sie
        zrobić test!
        • kukii81 Re: pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! 26.01.06, 18:26
          Rozumiem ze nie na reke i wolalabys nie byc w ciazy ale pamietaj jak bedziesz
          odwlekac to Ci nic nie da a zrobienie testu to stres chwilowy a w innym wypadku
          bedziesz sie stresoqwac do momentu az dostaniesz okresu a nuie iwadomo kuiedy
          to bedzie.Zaufaj mi mialam podobne sytuacje.Ja nie mialam okresu ponad 3 miechy.
        • sjur Re: pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! 26.01.06, 18:33
          moja pierwsza ciaza byla totalnym zaskoczeniem, ja sie wciaz uczylam, a moj
          obecny maz nie polak byl za granica w pewnym sensie byl to problem, ale z
          czasem doroslam do tego i dzisiaj jestem w 38 tc razem oczekujemy drugiego
          dziecka na ktore bardzo czekamy, maciezynstwo choc czasem trudne to bardzo
          wspaniale i nie ma nic wspanialszego od slow twojego dziecka:"kocham cie mamo"
      • dori19851 Re: pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! 26.01.06, 18:26
        W niedziele piłam alkochol ale nie wduzych ilosciach! Tak wogóle nie pije
        alkocholu wogóle!!!!!!!!!!Czy mała ilośc może opóżnić okres jeżeli ktoś wogóle
        nie pije?
        • kukii81 Re: pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! 26.01.06, 18:29
          Alkohol moze opoznic okres.Najlepiej idz po test.Nie boj sie.strach ma tylko
          wielkie oczy
          • tysiag1 Re: pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! 26.01.06, 18:33
            zgadzam sie z kukii81 idz i rob ten test i napisz co wyszlo
            bedzie dobrze smile
            • dori19851 Re: pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! 26.01.06, 18:42
              Ja mam JUZ TEST KUPIONY TYLKO TAK MNIE ZŻERA STRACH,ŻE sOBIE NIE WYOBRAŻACIE!
              JESZCZE SIE ZASTANAWIAM CZY ZROBIĆ GO TERAZ CZY RANO BO PODOBNO RANO JEST
              BARDZIEJ WIARYGODNY JAK SĄDZICIE TERAZ CZY RANO?
              • tysiag1 Re: pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! 26.01.06, 18:46
                zrob teraz jak bedzie cos nie dokladnego kup drugi i zrobisz go rano i tak
                mysle ze wytrzymasz do rana majac test w reku smile
              • kukii81 Re: pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! 26.01.06, 18:47
                jaki test kupilas? Przeczytaj na ulotce czy mozna robic o kazdej porze
              • kukii81 Re: pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! 26.01.06, 18:48
                koniecznie zrob teraz jak juz kupilas.Pomysl ze jak wyjdzie negatywny bedziesz
                spokojniejsza.I koniecznie poinformuj co tam wyszlo.
                • dori19851 Re: pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! 26.01.06, 18:56
                  CZYTAŁAM ŻE MOGE ZROBIĆ O KAZDEJ PORZE ALE RANO JEST WIARYGODNIEJSZY
              • amwaw Re: pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! 26.01.06, 18:57
                boszzze
                RANO
                rano jest największe stężenie bety(która daje reakcje barwną w teście, KAŻDYM
                teście)
                jeżeli zrobisz teraz i wyjdzie neg to nadal będziesz się zastanawiać czy aby nie
                jesteś w ciąży
                rano po całej nocy
                • kukii81 Re: pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! 26.01.06, 19:03
                  Nawet jesli zrobi rano i wyjdzie negatywny wynik a okresu nie bedzie to i tak
                  bedzie myslala ze wynik byl nieprawidlowy.A jesli zrobi teraz i wynik bedzie
                  negatywny opadnie troche cisnienie i 9okres moze przyjsc.Sama tak mialam tak
                  sie stresowalam ze jestem w ciazy ze zrobilam test jakos po poludniu, wyszedl
                  neg odetchnelam z ulga i nastepnego dnia dostalam okresu.Teraz testy sa
                  nowoczesne i wykazuja ciaze juz w 8 dniu.
                  • amwaw Re: pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! 26.01.06, 19:13
                    nie wykrywają
                    to bardzo optymistyczne założenie, które spełnia jakieś 10%kobiet
                    325mIU/ml bardzo rzadko kiedy jest zaraz po implantacji
                    • dori19851 Re: pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! 26.01.06, 19:16
                      Zrobiłam!!Nie jestem!Troche się uspokoiłam!Boże jak mi się reka trzęsła!Tak to
                      jest jak ktoś nie planuje ciąży!
                      • dori19851 Re: pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! 26.01.06, 19:19
                        Musze się wybrac do ginia!Już dzis byłam ale jakies limity jakies punkty i nie
                        dostałam sie!mUSZĘ JUTRO SIĘ WYBRAĆ I CHYBA JUŻ OD 6 CZEKAĆ ZEBY DLA MNIE
                        MIEJSCE BYŁO HEHE
                        • dori19851 Re: pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! 26.01.06, 19:22
                          Moja siostra robiła kiedys test póżnym wieczorem wykazał że nie jest w ciąży no
                          i do tej pory nie jest .Ja juz sama nie wiem...
                      • tysiag1 Re: pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! 26.01.06, 19:19
                        no no to teraz usiac i sie wyluzuj obejrzyj dobry film a zobaczysz ze
                        miesiaczka sie pojawi wczesniej czy pozniej smile a jak nie to idz do lekarza moze
                        masz jakies zaburzenia hormonalne pozdrawiam smile
    • tysiag1 Re: pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! 26.01.06, 19:00
      ja bym zrobiala teraz jak jestes w ciazy to wyjdzie i tyle a jak nie to nie
      ja bym nie wytrzymala majac test w reku i tak sie denerwowac smile
    • sjur Re: pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! 26.01.06, 19:00
      tylko, ze teraz powinien tak czy tak wyjsc
      • amwaw Re: pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! 26.01.06, 19:01
        niekoniecznie
        zależy od organizmu
        zależy kiedy miała owulację
        wcale nie musi teraz z popołudniowego wyjść mimo hipotetycznej ciąży
        • sjur Re: pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! 26.01.06, 19:07
          jezeli stezenie hcg w organizmie jest powyzej stezenia, ktore test wykrywa to
          rano czy wieczorem nie ma wiekszego znaczenia test ktore sie dzisiaj kupuje sa
          bardzo czule
          • kukii81 Re: pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! 26.01.06, 19:09
            Zgadzam sie a hormon ciazowy wytwarzany jest od 6 do 9 dnia po
            zaplodnieniu.Wiec test powinien wykryc czy jestes w ciazy.
            • amwaw Re: pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! 26.01.06, 19:14
              gonadotropina kosmówkowa występuje w organiźmie kobiety bez ciąży(do 5 mIU/ml)
              najczulsze testy wykrywają od 325 mIU/ml
              radze doczytać
          • amwaw Re: pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! 26.01.06, 19:11
            bzdura
            przez całą noc filtruje się beta do moczu- śpisz ok 8-10 godzin,
            w ciągu dnia filtruje się ok 3h
            stężenie bety test wykrywa w moczu a nie we krwi
            zatem w rozwodnionym moczu(popołudniowym) stężenie będzie poniżej wartości
            wykrywania
            w nocnym będzie 3 krotnie wyższe- i już na granicy wykrywania
            • kukii81 Re: pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! 26.01.06, 19:20
              ulotke z testu mam przed soba i czytam ze czulosc 25mlU/ml (testv
              quikVueBLUETEST).Tak pisze
              • amwaw Re: pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! 26.01.06, 19:23
                w moczu 25ml(porannego czyli zagęszczonego)=325 we krwi
              • dori19851 Re: pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! 26.01.06, 19:25
                Co to znaczy ta czułośc...
              • dori19851 Re: pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! 26.01.06, 19:30
                też mam na moim teście 25...ale jaka jest dobra większa czy mniejsza
            • kukii81 Re: pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! 26.01.06, 19:23
              A moze wiesz czy te testy moga wykazac ze jest sie w ciazy jak sie nie jest?
              Robilam dwa, jeden w poludnie drugi rano.oba wyszly pozytywne.Ale nadal nie
              wiem czy jestem w ciazy bo dostalam jakiegos krwawienia i tak mysle ze moze
              jednak nie jestem i ze to okres nadszedl.
              • amwaw Re: pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! 26.01.06, 19:25
                nie
                test wykazuje ciąże
                ale ciąza może być biochemiczna-wychodzi tylko w testach, nie dochodzi do
                implantacji i nie widać na usg(samoistne poronienie)-
            • sjur Re: pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! 26.01.06, 19:30
              do amwaw, nie wiem skad masz takie wiadomosci na temat testow ciazowych, ale na
              stronie internetowej: vena-vita.pl/product_info.php?products_id=1059
              pisze,ze test BLUETEST moze wykryc hCG nawet trzy dni przed miesiaczka a
              czulosc testu to 25mlU/ml wiec moze sama doczytasz?
              • amwaw Re: pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! 26.01.06, 19:45
                czytaj CAŁY wątek to nie będę musiała 2 razy tego samego tłumaczyć...
    • tysiag1 Re: pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! 26.01.06, 19:09
      zrob teraz i napisz jaki wynik!
      • guderianka Re: pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! 26.01.06, 19:33
        w obu ciążach test pokazał że nie jestem w ciązy-za pierszym razem w 6 tc był
        robiony za drugim w 4tc.Pierwsza córk jest z prezerwatywywink
        • amwaw Re: pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! 26.01.06, 19:53
          mi nie pokazał 2 dni po terminie(4.5 tydz ciązy)-ale znam lepszy przypadek-
          dziewczynie nie wyszedł test i beta z krwi w 6 tyg, dopiero usg wykazało
          ale dziewczyna była po IUI, może to ma jakiś wpływ ?
    • martina.15 Re: pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! 26.01.06, 19:50
      zrob sobie test, juz powinien wyjsc o kazdej porze dnia
      • rrosemary dori jaki wynik? a nie lepiej pojsc do lekarza? 26.01.06, 22:41
        • dori19851 Re: dori jaki wynik? a nie lepiej pojsc do lekarz 27.01.06, 13:19
          Rrosemary robiłam test wczoraj wieczorem wyszedł negatywny,ale nadal nie mam
          @,już wczoraj chciałam iśc do lekarza,ale jakieś limity są i jest ich bardzo
          mało i na dodatek lekarze wymyślili u nas żeby rejestrować się telefonicznie
          (może to i lepiej),ale zdziwiło mnie to bo kiedyś nie było u nas rejestrscji u
          telefonicznej!Tak mnmie dziś głowa boli...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka