vgv 26.01.06, 22:27 Witajcie, od sierpnia ubiegłego roku staramy się o dziecko. Ja jestem już po trzydzuestce. Trochę mam już czarne myśli co się dzieje. Czy macie jakieś porady - czym sie kierowac aby zajśc w ciążę? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
burlone Re: Nie mogę zajś w ciążę - pomóżcie 26.01.06, 22:36 Jakiej pomocy oczekujecie ? Odpowiedz Link Zgłoś
alicyjka11 Re: Nie mogę zajś w ciążę - pomóżcie 27.01.06, 00:32 Wy nie róbcie dzieci...Wy się kochajcie.Tak mi poradziła jedna kobita,która jest bioenergoterapeutka.Twierdzi ona,ze istnieje bezpłodnosć duchowa czyli coś w kobiecie zamyka sie i nie pozwala jej zajsc w ciąże dopóki nie ma swobody i równowagi w związku.Na pewno coś w tym jest.Może nadmiar stresu,spięcie.Nie wiem oczywiscie jak jest miedzy Wami i zyczę Wam wszystkiego najlepszego i spełnienia marzeń.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
bejzja Re: Nie mogę zajś w ciążę - pomóżcie 27.01.06, 00:40 Kochana, u mnie było podobnie. Już się zamartwiałam. I chyba za dużo o tym myślałam. W końcu postanowiłam. Dość rozpaczania. Co ma być to będzie. Trudno. Przestaliśmy o tym kompletnie myśleć. Całkowita beztroska. Wymazane z głowy. Wyjazdy, zabawa I nagle...pewnego pięknego dnia okazało się...ZDARZYŁ się CUD. Nie mogłam uwierzyć. Brak miesiączki. Dwie kreski. No a teraz jestem w 6 miesiącu ciąży i czekam na córeczkę) A Ty trzymaj się cieplutko, przestań się starać, czerp przyjemność z życia i sexu z ukochanym, a wszystko będzie ok. Zacznij się martwić dopiero po roku, póltora. Do tego czasu to norma. Nie ma nic na zawołanie...niestety. Pozdrawiam i trzymam kciuki)) Odpowiedz Link Zgłoś
maga202 Re: Nie mogę zajś w ciążę - pomóżcie 27.01.06, 09:51 U mnie było podobnie przez rok próbowalismy i nic. Potem ja wróciłam do pracy i uznałam że na razie trzeba poczekac i trochę popracowac i pewnego razu zdarzyło nam się kochac bez zabezpieczenia akurat w połowie okresu i stało się dwie krechy. I jestem teraz bardzo szczęśliwa, to 6 miesiąc. Pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś
sliwka3 Re: Nie mogę zajś w ciążę - pomóżcie 27.01.06, 13:00 Cóż troche beztroski nie zawadzi-ale po 6mcach starań szukałabym konkretnej przyczyny-tj.u nas-musisz obserwować z 3 cykle-niestety-mierz.temp.o stałej porze-da ci obraz czy jest owulacja,i kiedy-(u mnie była za mała-dlatego po clostilbegecie-mam wspaniałego malca)-i skontaktować sie po obserwacjach z gin- a dalej ona juz pokieruje jakie badania-i niestety wysyłaja też męza na bad,nasienia-ale warto-bo latka lecą-a przycxzynę da sie wyleczyć.pa Odpowiedz Link Zgłoś
komika Re: Nie mogę zajś w ciążę - pomóżcie 27.01.06, 00:54 Hejka!Ja z autopsji wiem że bardzo trudną rzeczą jest "nie myśleć o tym że chce się zajść w ciążę,wyluzować sie i po prostu kochać"- nastawienie psychiczne jest bardzo ważne, ale bardzo trudno w tym przypadku je zmienić-bardzo chce się mieć dziecko i wszystko dookoła przypomina o tym pragnieniu!. Ja próbowałam zajść w ciążę przez ok rok i dostawałam juz schizy co miesiąc, jak pojawiała sie @!Jeden ginekolog kazał próbować,czekać,wyluzować sie, nie myśleć-zawsze łatwo mówić... Ale ja poszłam do innego gina i ten zapytał sie najpierw o technikę naszego "przytulania się". Powiedział mi, że trzeba najpierw spróbować testów owulacujnych i w danym dniu "przytulania się" zadziałać tak,żeby kobieta miała orgazm tuż po wytrysku partnera-wtedy robi sie jakieś podciśnienie i szyjka macicy "wsysa" spermę do środka i to zwiększa szanse na zapłodnienie. Po wszystkim trzeba leżeć spokojnie ok pół godzinyTak mi tłumaczyłU mnie zadziałało w 1 miesiącu stosowaniaLekarz powiedział że jeżeli ta metoda nie zadziała, to będziemy badać dalej i szukać przyczynNa szczęście udało się i obyło bez dalszych badańPozdrawiam serdecznie i zyczę powodzenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
asiek1975 Re: Nie mogę zajś w ciążę - pomóżcie 27.01.06, 01:20 Ja natomiast po 7 dniach od pierwszego dnia okresu kochalam sie z mezem co drugi dzien i potem lezalam przez jakis czas znogami do gory! I tak do nastepnego okresu, ktorego juz nie dostalam, bo zaslam w ciaze! To prawda, ze najlepiej o "tym" nie myslec ale nie jest to - jak same wiecie- proste. Moja kolezanka miala niesamowite klopoty z zajsciem w ciaze- miala endometrioze i przeszla wiele zabiegow aby w koncu miec dzidziusia; i nic. Lekarze powiedzieli Jej, ze juz nic nie moga dla Niej zrobic...No i zrezygnowana przyjechala do mnioe do Londynu z mezem, zeby o tym zapomniec i skupic sie na zaabianiu pieniedzy. I wiecie co? Po miesiacu pobytu w Anglii byla juz w ciazy! Do tej pory mowi mi, ze ma Kamilka dzieki mnie... Po trochu to i prawda. Tak wiec psychika duzo pomaga ale my same musimy tez sie o to postarac. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
w_ania Re: Nie mogę zajś w ciążę - pomóżcie 27.01.06, 09:22 Podaję nr telefonu do lekarza 061 8480778 Centrum Medyczne Wola ul. Pilotów 22 Poznań. Lekarz nazywa się Sławoj Maciejewski i jest w Poznaniu jednym z najsławniejszych lekarzy jeśli chodzi o trudne przypadki - nawet położne do niego chodzą i cała północna polska przyjeżdża. Pomógł mi również. Prowadzi oprócz tego prywatną klinikę Vital Medica w Poznaniu. Wbij ten adresik www.vitalmedica.pl Chodziłam do niego 2 lata i mam 2 córeczki jedną 1 rok drugą 3 latka. Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
joanna29 Re: Nie mogę zajś w ciążę - pomóżcie 27.01.06, 09:42 Przejdz na formum niepłodność, tam są dziewczyny z doświadczeniem. Poradzą Ci do jakiego lekarza sie udać. Musicie przejść z partnerem badania zalecane przez lekarza prowadzącego. Sama porzeszłam przez to wszystko więc nie bedę Ci wmawiać ze masz się nie martwić i jak się wyluzujesz to bedzia ok, bo wiem że to nic nie daje. Idz do specjalisty i rozpocznij badania, a jak bedzie trzeba to i leczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
mw144 Re: Nie mogę zajś w ciążę - pomóżcie 27.01.06, 10:11 1. Podstawa to dobry lekarz, który pomoże znleźć przyczynę. 2. Od sierpnia - to za krótki okres, żeby się zamartwiać, poczekaj przynajmniej rok. Mnie się udało po 8 miesiącach. Jest wiele przyczyn przejściowej niepłodności jak stres, choroby, nawet drobne zakażenia przebiegające bezobjawowo (tak było w moim przypadku) a po paru miesiacach wszystko wraca do normy. Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia86 Re: niech sie maz przebada 27.01.06, 10:35 Jak nie masz żadnych przesłanek ze z toba może być coś nie tak, to niech mąż się idzie przebadać- mężczyznę łatwiej. To jest proste: 5 dni wstrzemięźliwości, znaleść laboratorium które prowadzi badania spermy, ale nie posiew tylko badania ilościowe (nie każde to robi) i potem jak najszybciej do 15 min dowieść materiał. Potem wyniki pokażcie andrologowi. U nas tak było: dwa miesiące mąż brał leki i ciąża. za drugim razem to samo: chociaż powód małej ilości plemników był inny. Odpowiedz Link Zgłoś
mamuskap Re: niech sie maz przebada 27.01.06, 11:15 Hej! My z mężem staraliśmy się o dzidzie od maja do kwietnia następnego roku. Zaszłam w ciąże dopiero wówczas gdy sobie odpuściłam, nie miałam już siły na kolejne negatywne testy i płacz w toalecie. Zapomniałam o tym, ze robimy dzidziusia i natychmiast poskutkowało. Byliśmy u lekarza, ale on kazał czekać rok, półtora. Teraz jestem w ciązy z drugim dzieckiem i tu w ogóle było błyskawicznie, w pół roku po pierwszyym pozdrawiam i życzę powodzenia! mamuskaP Odpowiedz Link Zgłoś
kaska175 Re: Nie mogę zajś w ciążę - pomóżcie 27.01.06, 13:08 kup test owulacyjny, przynajmniej bedziesz wiedziała kiedy dokładnie masz jajeczkowanie . no i oczywiscie witaminki , dużo wit. E , bo jest na płodnośc, duzo wypoczynku. I nie myśl o tym będzie oki pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
justynaciaza Re: Nie mogę zajś w ciążę - pomóżcie 27.01.06, 13:37 kochajcie sie 1 na 3 dni to pomoże ja nie mogłam zajść w ciąze przez rok z 1 i z 2 dzieckiem też. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Nie mogę zajś w ciążę - pomóżcie 27.01.06, 15:52 > Witajcie, od sierpnia ubiegłego roku staramy się o dziecko. Ja jestem już po > trzydzuestce. Ja byłam przed 30-tką jak się zaczęliśmy starać o dziecko. Kiedy po 6 mies. (jak u was) nic nie było, postanowiliśmy udać się do lekarza. Żałuję tylko, że nie od razu do najlepszych, czyli do kliniki leczenia niepłodności, bo w sumie straciliśmy kilka lat i pierwsze dziecko urodziłam w wieku 31 lat. Warto zacząć nawet od badania nasienia, bo jeśli z tym są problemy, to żebyś nie wiem jakie cuda wyczyniała, to nie pomoże. Teksty o wyluzowaniu, szczerze mówiąc, (jak nie wiadomo, czy któreś z Was nie ma problemów z płodnością,), moim zdaniem niespecjalnie mogą pomóc, szczególnie, że jesteś już po 30-tce. aga PS. Nie chcę straszyć. Po prostu, ja wolałam wiedzieć, czy wszystko jest OK (okazało si, że nie), a nie próbować na darmo przez rok-półtora... Odpowiedz Link Zgłoś
kika53 Re: Nie mogę zajś w ciążę - pomóżcie 27.01.06, 19:03 I NOGI DO GORY!!! to dziala Odpowiedz Link Zgłoś
martina.15 Re: Nie mogę zajś w ciążę - pomóżcie 27.01.06, 19:59 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=28869 i szukaj innych for dla starajacych sie Odpowiedz Link Zgłoś