Dodaj do ulubionych

Nie mogę zajś w ciążę - pomóżcie

26.01.06, 22:27
Witajcie, od sierpnia ubiegłego roku staramy się o dziecko. Ja jestem już po
trzydzuestce. Trochę mam już czarne myśli co się dzieje. Czy macie jakieś
porady - czym sie kierowac aby zajśc w ciążę? Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • burlone Re: Nie mogę zajś w ciążę - pomóżcie 26.01.06, 22:36
      Jakiej pomocy oczekujecie ?
    • alicyjka11 Re: Nie mogę zajś w ciążę - pomóżcie 27.01.06, 00:32
      Wy nie róbcie dzieci...Wy się kochajcie.Tak mi poradziła jedna kobita,która jest
      bioenergoterapeutka.Twierdzi ona,ze istnieje bezpłodnosć duchowa czyli coś w
      kobiecie zamyka sie i nie pozwala jej zajsc w ciąże dopóki nie ma swobody i
      równowagi w związku.Na pewno coś w tym jest.Może nadmiar stresu,spięcie.Nie wiem
      oczywiscie jak jest miedzy Wami i zyczę Wam wszystkiego najlepszego i spełnienia
      marzeń.Pozdrawiam.
    • bejzja Re: Nie mogę zajś w ciążę - pomóżcie 27.01.06, 00:40
      Kochana, u mnie było podobnie. Już się zamartwiałam. I chyba za dużo o tym
      myślałam. W końcu postanowiłam. Dość rozpaczania. Co ma być to będzie. Trudno.
      Przestaliśmy o tym kompletnie myśleć. Całkowita beztroska. Wymazane z głowy.
      Wyjazdy, zabawasmile I nagle...pewnego pięknego dnia okazało się...ZDARZYŁ się
      CUD. Nie mogłam uwierzyć. Brak miesiączki. Dwie kreski. No a teraz jestem w 6
      miesiącu ciąży i czekam na córeczkęsmile) A Ty trzymaj się cieplutko, przestań się
      starać, czerp przyjemność z życia i sexu z ukochanym, a wszystko będzie ok.
      Zacznij się martwić dopiero po roku, póltora. Do tego czasu to norma. Nie ma
      nic na zawołanie...niestety. Pozdrawiam i trzymam kciukismile))
      • maga202 Re: Nie mogę zajś w ciążę - pomóżcie 27.01.06, 09:51
        U mnie było podobnie przez rok próbowalismy i nic. Potem ja wróciłam do pracy i uznałam że na razie trzeba poczekac i trochę popracowac i pewnego razu zdarzyło nam się kochac bez zabezpieczenia akurat w połowie okresu i stało się dwie krechy. I jestem teraz bardzo szczęśliwa, to 6 miesiąc.
        Pozdrawiam Magda
      • sliwka3 Re: Nie mogę zajś w ciążę - pomóżcie 27.01.06, 13:00
        Cóż troche beztroski nie zawadzi-ale po 6mcach starań szukałabym konkretnej
        przyczyny-tj.u nas-musisz obserwować z 3 cykle-niestety-mierz.temp.o stałej
        porze-da ci obraz czy jest owulacja,i kiedy-(u mnie była za mała-dlatego po
        clostilbegecie-mam wspaniałego malca)-i skontaktować sie po obserwacjach z gin-
        a dalej ona juz pokieruje jakie badania-i niestety wysyłaja też męza na
        bad,nasienia-ale warto-bo latka lecą-a przycxzynę da sie wyleczyć.pa
    • komika Re: Nie mogę zajś w ciążę - pomóżcie 27.01.06, 00:54
      Hejka!Ja z autopsji wiem że bardzo trudną rzeczą jest "nie myśleć o tym że chce
      się zajść w ciążę,wyluzować sie i po prostu kochać"- nastawienie psychiczne
      jest bardzo ważne, ale bardzo trudno w tym przypadku je zmienić-bardzo chce się
      mieć dziecko i wszystko dookoła przypomina o tym pragnieniu!. Ja próbowałam
      zajść w ciążę przez ok rok i dostawałam juz schizy co miesiąc, jak pojawiała
      sie @!Jeden ginekolog kazał próbować,czekać,wyluzować sie, nie myśleć-zawsze
      łatwo mówić... Ale ja poszłam do innego gina i ten zapytał sie najpierw o
      technikę naszego "przytulania się". Powiedział mi, że trzeba najpierw spróbować
      testów owulacujnych i w danym dniu "przytulania się" zadziałać tak,żeby kobieta
      miała orgazm tuż po wytrysku partnera-wtedy robi sie jakieś podciśnienie i
      szyjka macicy "wsysa" spermę do środka i to zwiększa szanse na zapłodnienie. Po
      wszystkim trzeba leżeć spokojnie ok pół godzinysmileTak mi tłumaczyłsmileU mnie
      zadziałało w 1 miesiącu stosowaniasmileLekarz powiedział że jeżeli ta metoda nie
      zadziała, to będziemy badać dalej i szukać przyczynsmileNa szczęście udało się i
      obyło bez dalszych badańsmilePozdrawiam serdecznie i zyczę powodzenia!!!
    • asiek1975 Re: Nie mogę zajś w ciążę - pomóżcie 27.01.06, 01:20
      Ja natomiast po 7 dniach od pierwszego dnia okresu kochalam sie z mezem co
      drugi dzien i potem lezalam przez jakis czas znogami do gory! I tak do
      nastepnego okresu, ktorego juz nie dostalam, bo zaslam w ciaze! To prawda, ze
      najlepiej o "tym" nie myslec ale nie jest to - jak same wiecie- proste.
      Moja kolezanka miala niesamowite klopoty z zajsciem w ciaze- miala endometrioze
      i przeszla wiele zabiegow aby w koncu miec dzidziusia; i nic. Lekarze
      powiedzieli Jej, ze juz nic nie moga dla Niej zrobic...No i zrezygnowana
      przyjechala do mnioe do Londynu z mezem, zeby o tym zapomniec i skupic sie na
      zaabianiu pieniedzy. I wiecie co? Po miesiacu pobytu w Anglii byla juz w ciazy!
      Do tej pory mowi mi, ze ma Kamilka dzieki mnie... Po trochu to i prawda.
      Tak wiec psychika duzo pomaga ale my same musimy tez sie o to postarac.
      Powodzenia!
    • w_ania Re: Nie mogę zajś w ciążę - pomóżcie 27.01.06, 09:22
      Podaję nr telefonu do lekarza 061 8480778 Centrum Medyczne Wola ul. Pilotów 22
      Poznań.
      Lekarz nazywa się Sławoj Maciejewski i jest w Poznaniu jednym z najsławniejszych
      lekarzy jeśli chodzi o trudne przypadki - nawet położne do niego chodzą i cała
      północna polska przyjeżdża. Pomógł mi również. Prowadzi oprócz tego prywatną
      klinikę Vital Medica w Poznaniu. Wbij ten adresik www.vitalmedica.pl
      Chodziłam do niego 2 lata i mam 2 córeczki jedną 1 rok drugą 3 latka.
      Pozdrawiam
      Ania
    • joanna29 Re: Nie mogę zajś w ciążę - pomóżcie 27.01.06, 09:42
      Przejdz na formum niepłodność, tam są dziewczyny z doświadczeniem. Poradzą Ci
      do jakiego lekarza sie udać. Musicie przejść z partnerem badania zalecane przez
      lekarza prowadzącego. Sama porzeszłam przez to wszystko więc nie bedę Ci
      wmawiać ze masz się nie martwić i jak się wyluzujesz to bedzia ok, bo wiem że
      to nic nie daje. Idz do specjalisty i rozpocznij badania, a jak bedzie trzeba
      to i leczenie.
    • mw144 Re: Nie mogę zajś w ciążę - pomóżcie 27.01.06, 10:11
      1. Podstawa to dobry lekarz, który pomoże znleźć przyczynę.
      2. Od sierpnia - to za krótki okres, żeby się zamartwiać, poczekaj przynajmniej
      rok. Mnie się udało po 8 miesiącach. Jest wiele przyczyn przejściowej
      niepłodności jak stres, choroby, nawet drobne zakażenia przebiegające
      bezobjawowo (tak było w moim przypadku) a po paru miesiacach wszystko wraca do
      normy.
    • karolcia86 Re: niech sie maz przebada 27.01.06, 10:35
      Jak nie masz żadnych przesłanek ze z toba może być coś nie tak, to niech mąż
      się idzie przebadać- mężczyznę łatwiej. To jest proste: 5 dni
      wstrzemięźliwości, znaleść laboratorium które prowadzi badania spermy, ale nie
      posiew tylko badania ilościowe (nie każde to robi) i potem jak najszybciej do
      15 min dowieść materiał.
      Potem wyniki pokażcie andrologowi. U nas tak było: dwa miesiące mąż brał leki i
      ciąża. za drugim razem to samo: chociaż powód małej ilości plemników był inny.
      • mamuskap Re: niech sie maz przebada 27.01.06, 11:15
        Hej!
        My z mężem staraliśmy się o dzidzie od maja do kwietnia następnego roku.
        Zaszłam w ciąże dopiero wówczas gdy sobie odpuściłam, nie miałam już siły na
        kolejne negatywne testy i płacz w toalecie. Zapomniałam o tym, ze robimy
        dzidziusia i natychmiast poskutkowało. Byliśmy u lekarza, ale on kazał czekać
        rok, półtora. Teraz jestem w ciązy z drugim dzieckiem i tu w ogóle było
        błyskawicznie, w pół roku po pierwszyym smile
        pozdrawiam i życzę powodzenia!
        mamuskaP
    • kaska175 Re: Nie mogę zajś w ciążę - pomóżcie 27.01.06, 13:08
      kup test owulacyjny, przynajmniej bedziesz wiedziała kiedy dokładnie masz
      jajeczkowanie . no i oczywiscie witaminki , dużo wit. E , bo jest na płodnośc,
      duzo wypoczynku. I nie myśl o tym będzie oki pozdrowionka
      • justynaciaza Re: Nie mogę zajś w ciążę - pomóżcie 27.01.06, 13:37
        kochajcie sie 1 na 3 dni to pomoże ja nie mogłam zajść w ciąze przez rok z 1 i
        z 2 dzieckiem też.
    • agni71 Re: Nie mogę zajś w ciążę - pomóżcie 27.01.06, 15:52
      > Witajcie, od sierpnia ubiegłego roku staramy się o dziecko. Ja jestem już po
      > trzydzuestce.

Ja byłam przed 30-tką jak się zaczęliśmy starać o dziecko. Kiedy po 6 mies.
      (jak u was) nic nie było, postanowiliśmy udać się do lekarza. Żałuję tylko, że
      nie od razu do najlepszych, czyli do kliniki leczenia niepłodności, bo w sumie
      straciliśmy kilka lat i pierwsze dziecko urodziłam w wieku 31 lat.
      Warto zacząć nawet od badania nasienia, bo jeśli z tym są problemy, to żebyś
      nie wiem jakie cuda wyczyniała, to nie pomoże. Teksty o wyluzowaniu, szczerze
      mówiąc, (jak nie wiadomo, czy któreś z Was nie ma problemów z płodnością,),
      moim zdaniem niespecjalnie mogą pomóc, szczególnie, że jesteś już po 30-tce.

aga

PS. Nie chcę straszyć. Po prostu, ja wolałam wiedzieć, czy wszystko jest OK
      (okazało si, że nie), a nie próbować na darmo przez rok-półtora...
      • kika53 Re: Nie mogę zajś w ciążę - pomóżcie 27.01.06, 19:03
        I NOGI DO GORY!!! to dziala
    • martina.15 Re: Nie mogę zajś w ciążę - pomóżcie 27.01.06, 19:59
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=28869
      i szukaj innych for dla starajacych sie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka