mag.koch 07.02.06, 10:04 to moja 4 ciąża,z tego miałam 2 poronienia.moje pierwsze dziecko urodziło sie z rh(+)obecnie jestem w 18tc.lekarz przepisał mi duphaston,ale on chyba nie ma wpływu na konflikt... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dziubekl Re: rh(-) 07.02.06, 10:21 nie ma zadnego zwiazku. Duphaston to syntetynie otrzymywany progesteron czyli hormon, ktory kobieta naturalnie produkuje w ciazy. podaje sie go czesto profilaktycznie (w celu podtrzymania ciazy), kiedy niewydolne jest cialko zolte albo (tak jak w moim przypadku) gdy macica jest twarda i ma tendencje do kurczenia sie. jezeli u Ciebie mialy miejsce 2 poronienia to calkiem wskazany jest Duphaston (przeczytaj ulotke). z kolnfliktem serologicznym nie ma najmniejszego powiazania. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
mikimat Re: rh(-) 07.02.06, 10:25 Ja mam rh(-) i konflikt,ale bez problemu przeszłam dwie ciąże i urodziłam dwójkę zdrowych dzieci.Powodenia Odpowiedz Link Zgłoś
mirabelkas24 Re: rh(-) 07.02.06, 17:02 u rodziców mojego męża również jest konflikt rh(-) moja teściowa bez problemu przeszła 4 ciąże i urodziła 4 dzieci. Myslę ze dużo zalezy również od nastawienia i nie denerwuj się wszystko będzie dobrze? Odpowiedz Link Zgłoś