abyss20 08.02.06, 18:33 przepraszam jesli ten watek byl juz poruszany ale nie moge znalesc.chodzi mi o cos na zgage z ktora nie moge juz wytrzymac najlepiej jakby byly jakies naturalne "metody" a nie jakies tabletki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marynia144 Re: zgaga 08.02.06, 18:35 co prawda to nie naturalne metody, ale skuteczne - Rennie. Odpowiedz Link Zgłoś
kamilka2 Re: zgaga 08.02.06, 18:37 niby mleko, dobrze pogryzione migdaly a mi pomaga nawet pomarańcz Odpowiedz Link Zgłoś
lenka_style Re: zgaga 08.02.06, 18:57 u mnie pomarańcza to właśnie powoduje zgagę ( Odpowiedz Link Zgłoś
ewazak3 Re: zgaga 08.02.06, 19:03 mi aptekarka doradzila (z wlasnego doswiadczenia) zeby jesc lyzke zmielonej suchej bulki krakowskiej. osobiscie nie wiem czy pomaga. w jakiejs ksiazce pisalo zeby za pozno nie jesc, a po jedzeniu nie lezec. Odpowiedz Link Zgłoś
marsuch2 Re: zgaga 09.02.06, 17:45 mnie pomagały migdały, słyszałam też o mielonym kminku - raz dziennie łyżaczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
alicyjka11 Re: zgaga 08.02.06, 19:19 Moj ginekolog poradził mi kupic Aluminium(Gelatum Aluminii Phosphorici).W sprzedazy bez recepty po ok.5zł za buteleczkę.Jeden mały łyczek i przechodzi.To taka mietowa substancja ziołowa,ktora mozna stosowac bedac w ciazy. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiako6 Re: zgaga 08.02.06, 19:53 Ja pochłaniam stertę rennie i popijam litrami soku jabłkowego. Słyszałam też, że jedzenie kaszy gryczanej pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
zolesia Re: zgaga 08.02.06, 20:03 Mi pomaga picie mleka (ja pije zimne) lub kefiru. Przechodzi od razu, ale moze po kilku godzinach wrocic - i znowu mleko. Przy okazji nie zabraknie Ci wapnia Doradzam tez spanie z glowa na wysokiej poduszce i nie lezenie na prawym boku (kwas sie latwiej wylewa z zoladka). Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
pataya Re: zgaga 08.02.06, 20:12 ja pije wode z wycisnietym sokiem z cytryny, poki co dziala Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk4 Re: zgaga 08.02.06, 22:25 Swietnei dziala zimne mleko i rennie - mozna brac w ciazy tak pisze producent Odpowiedz Link Zgłoś
zabkamala1 Re: zgaga 08.02.06, 22:27 mleko mleko i jeszcze raz mleko ))) powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
adaska1 Re: zgaga 08.02.06, 22:55 Mieszanka ziołowa: zmieszane w równych ilościach kminek z majerankiem trzeba toto żuć( nie połykac od razu) średnio pół łyżeczki przeżuć zeby ustąpiła..az do następnego razu czyli za jakąś godzinę gdy zgaga od nowa zaatakuje.takie to życie.Pozdrawiam Ada Odpowiedz Link Zgłoś