Dodaj do ulubionych

16 tydzien-- bole brzucha??

09.02.06, 13:58
witajcie dziewczyny jestem na przelomie 15-16 tyg i od paru dni mam bole
brzucha ale tuz nad spojeniem lonowym lekarz powiedzial ze to dlatego ze
dzidzia rosnie dal mi no-spe magnez i kazal duzo lezec.Zapwnial ze wszystko
jest dobrze macica miekka.Czy wy tez macie bole brzucha?z gory dziekuje za
zainteresowanie pozdrawiam
tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;0;116/st/20060730/k/b5b7/preg.png
Obserwuj wątek
    • goosiaa3 Re: 16 tydzien-- bole brzucha?? 09.02.06, 14:03
      Moim zdaniem jesli te bole utrzymuja sie dluzej niz kilka godzin i nie pomaga lezenie to na Twoim miejscu powinnas zglosisc sie do szpitala na izbe przyjec. Wiem ze bole brzucha w ciazy sa normalne ale tylko gdy:
      -NIE sa dlugotrwale
      -zazwyczaj mijaja gdy lezysz i odpoczywasz
      Na wrazie czego skonsultuj sie z innym lekarzem,bo moja bratowa byla u lekarza w piatek (tez ja bolal brzuch)i powiedzial ze wszystko w porzadku a w niedziele stracila dziecko a byla w 16 tyg
      • martunia24 Re: 16 tydzien-- bole brzucha?? 09.02.06, 14:18
        te bole nietrwaja dlugo i az tak mocno nieboli tylko to ze przeszkadza mi i mnie
        martwi
      • e_23 Re: 16 tydzien-- bole brzucha?? 09.02.06, 14:49
        Witam. Mnie brzuch bolał często w 15 tygodniu. Dziś zaczynam 16 i od 3 dni nic
        mnie nie boli. Najczęściej bolał mnie brzuch w pracy(siedzę 8 godz. przed
        komputerem). W domu przehodziło. Czasami bolał też wieczorem. Lekarz twierdzi,
        że to normalne, ale teraz goosiaa3 naprawdę mnie przestraszyła. Kolejną wizytę
        mam za 2 tyg. muszę jakoś wytrzymać. Nigdy nie dopuszczałam mysli, że z
        dzieckiem może być coś nie tak. Pozdrawiam
    • jatakajestem Re: 16 tydzien-- bole brzucha?? 09.02.06, 14:41
      a nie twardnieje Ci brzuch? nie masz uczucia jakbyś kamień nosiła?
      • geliza79 Re: 16 tydzien-- bole brzucha?? 09.02.06, 14:46
        Ja tez miałąm i mam do tej pory takie bóle (jestem w 17-tym tc.), ale mój
        lekarz tez zapewniał mnie, że to normalne, zwłaszcza przy pierwszym dziecku. To
        wynik rozciagania się macicy i rozwijania sie dzidziusia.
        • martunia24 Re: 16 tydzien-- bole brzucha?? 09.02.06, 15:13
          kurde ja tez sie wystraszylam to jest moja 4 ciaza z 1ej mam synka potem dwie
          martwe jutro ide do innego lekarza mieszkam w malej miejscowosci i lekarze do
          ktorych bym mogla isc dzis prywatnie to juz sie na nich zawiodlam jutro ide do
          lekarza ktory jest z innego miasta zeby zrobil usg A co jak jest uczucie ze sie
          nosi kamien?
          • jatakajestem Re: 16 tydzien-- bole brzucha?? 09.02.06, 15:19
            to nie dobrze, bo macica sę napina, to są takie przedwczesne skurcze, które
            mogą doprowadzić do poronienia lub przedwczesnego porodu;
            nie martw się na zapas-są na to lekarstwa
            • martunia24 Re: 16 tydzien-- bole brzucha?? 09.02.06, 15:26
              brzuch mam miekki wieczorami jest twardy ale to chyba po calodziennym objadaniu
              sie a czy jak mam no spe zapisana 2 razy dziennie czy nic sie niestanie jak
              wezme ja np teraz czyli 3 razy mam no spe forte Dziekuuje Ci bardzo ze mi
              odpisujesz
              • jatakajestem Re: 16 tydzien-- bole brzucha?? 09.02.06, 16:06
                pilnuj tego-jeżeli brzuch zacznie twardnieć częściej i będziesz czuła takie
                powtarzające się napięcie to trzeba do lekarza biec; jeżeli to napięcie
                ustępuje po krótkim odpoczynku to w porządku, jeśli nie, to trzeba lekarstw,
                albo nawet do szpitala będzie trzeba się położyć; co do nospy, ponoć można ją
                brać w zależności od potrzeby nawet w ciąży, ale różni ginekolodzy różnie się
                na ten temat wypowiadają; nie jestem lekarzem, więc tu Ci nie pomogę;
                mnie brzuch zaczął twardnieć właśnie w 16 tc,a już w 18 leżałam na kroplówkach
                w szpitalu, a później to tak co 3-4 tyg. trafiałam tam na parę dni;
                na szczęście dziś śpi koło mnie moja 4 miesięczna córeczka, urodzona w terminie
                • ar1011 Re: 16 tydzien-- bole brzucha?? 09.02.06, 21:50
                  jestem w 16tc.w pracy czesto podnosze ciezkie rzeczy wtedy lapie mnie ostry bol
                  po lewej stronie brzucha ale nawet jak jestem w domu tez mam takie sytuacje.po
                  poludniu lub na wieczor mam twardy brzuch.dodam ze skurcze sa tak silne ze nie
                  moge zlapac powietrza.czy wy tez tak macie.prosze o odpowiedz.wizyte mam
                  dopiero za 2 tyg.
                  • martunia24 do ar1011 10.02.06, 21:27
                    wiesz ja bole tez mialam i wizyta tez przypadala za 2 tyg ale za porada
                    dziewczyny ktorej bardzo dziekuje poszlam do innego lekarza te bole to inc
                    innego jak skurcze a one moga spowodowac wydalenie plodu idz dolekarza i
                    nieczekaj ja pewnie tez bym czekala bo moj lekarz twierdzil ze wszystko jest ok
                    a okazalo sie ze nie i juz niepojde do niego trzymam kciuki i pozdrawiam
                • martunia24 do jatakajestem 10.02.06, 21:31
                  dziekuje ci ze wyjasnilas mi jak wygladaja skurcze bo te moje bole to wlasnie
                  skurcze lekarz dal mi leki mam nadzieje ze pomoga i ze donosze szczesliwie
                  buziaczki dla coreczki
                  • jatakajestem Re: do martunia 11.02.06, 07:16
                    proszę bardzo-polecam się na przyszłość jeśli tylko będę mogła pomóc
                • gizianna Re: 16 tydzien-- bole brzucha?? 11.02.06, 15:14
                  jestem w 16 tc i od kilku dni też zauważyłam, że moje podbrzusze wyraźnie się
                  powiększyło i stwardniało. czy to tak normalnie, że brzuch staje się twardszy,
                  czy to jakiś niepokojący objaw? bóli żadnych nie odczuwam w związku z
                  twardnieniem. bo mi się wydawało, że skoro dzidzia rośnie to brzuszek też
                  rośnie i twardnieje w wyniku naciągania się skóry no i ucisku dzidzi. pozdrawiam
                  • goosiaa3 Re: 16 tydzien-- bole brzucha?? 11.02.06, 16:15
                    Kurcze dziewczyny jesli macie jakies niepokojace was objawy zmykajcie do lekarza natychmiast!! Nikt na tym forum nie pomoze waz tak jak pomoc moze wam lekarz gdyby cos sie dzialo.. Nawet gdybyscie mialy isc z bzura na ostry dyzur to dlaczego nie skoro cos was niepokoi???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka