Dodaj do ulubionych

kto nie miał mdłości?

20.02.06, 00:57
Czy jest ktoś z was kto nie był wrażliwy na zapachy i nie miał mdłosci a
jedynym oznakiem ciąży były lekko wrażliwe piersi i dwie kreski na teście.
Zastanawiam się czy coś nie tak jest. Po porostu czuję się świetnie ani nie
jstm senna ani mi nie jest dobrze, ani nie straciłam apetytu no może nie mam
już ochoty na słodycze a byłam nałogowcem ale też nie odtrąca mnie od nich.
Niedobrze tym brardziej mi nie jest. Czy któraś tak miała?
Obserwuj wątek
    • scarletta84 Re: kto nie miał mdłości? 20.02.06, 01:10
      kochana no to witaj wsrod szczesliwcow smile ja przeszlam przez cala ciaze bez wymiotow nudnosci boli i
      innych niespodzianek - po prostu okaz zdrowia, dobrego samopoczucia i pozytywnego nastawienia.
      rodze lada moment i wiem ze dzidzia jest zdrowiutka jak rybka. wiec zamiast sie przejmowac to sie
      ciesz biustem dwa numery wiekszym (ja tak mam - maz jest zachwycony smile)) i nie marudz smile))
    • dorianne.gray Re: kto nie miał mdłości? 20.02.06, 01:17
      16 tygodni i ani razu nie zrobiło mi się niedobrze. To jakaś paranoja z tymi
      mdłościami, wszystkim się wydaje, że TRZEBA rzygać, bo jak nie, to jest coś nie
      w porządku... smile
      W pierwszym trymestrze miałam tylko bardzo niskie ciśnienie (85/55), byłam
      senna i kręciło mi się czasem w głowie, dzisiaj mierzyłam ciśnienie i mam
      książkowe - 120/80 smile
      Aha, na początku przytyłam jakieś 3-4 kilo, bo bardzo chciało mi się słodyczy,
      teraz mi się nie chce i waga ani drgnie, chudnę na twarzy, chociaż brzuch
      zaczyna rosnąć smile
    • magdarr Re: kto nie miał mdłości? 20.02.06, 08:03
      Gratulujemy! Jestem drugi raz w ciąży i nie miałam sensacji sedesowo-
      żołądkowych.Czułam się i czuje dobrze zero nudności, mdłości itp. Pozdrawiamy.
      tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;10048;126/st/20060328/k/f690/preg.png
    • sofia26 Re: kto nie miał mdłości? 20.02.06, 08:23
      Hej Miyokismile ja wprawdzie jestem we wczesnej ciąży 8 tc ale mam dokladnie tak
      jak ty czyli zero mdłości, tylko wrażliwe piersi, i nie mam ochoty na słodycze
      choć nie ukrywam ze przed ciążą lubilam sobie wrzucic cos slodkiego.
      • demarta Re: kto nie miał mdłości? 20.02.06, 08:32
        ja również ani razu nie rzygnęłam, nawet mnie nie zmuliło w stopniu minimalnym,
        no i zachcianek też żadnych nie mam, wszyscy dookoła biegają i pytają "może
        śledzika?, może ogóreczka?" a mnie nic nie rusza
      • miyoki Re: kto nie miał mdłości? 20.02.06, 15:40
        Hej no dokładnie tak jak ja a przed ciążą nie mogłam przejść obok słodyczy
        spokojnie teraz mogą nie istnieć z czego się bardzo cieszęsmile
    • simonkapl Re: kto nie miał mdłości? 20.02.06, 09:17
      Jestem w 36 tc.Ani razu nie mialam mdlosci ani nie wymiotowalam.Wlasciwie
      przeszlam ciaze bezobjawowo.Piersi zaczely bolec kolo 3 miesiaca, ale dalo sie
      wytrzymac.Zachcianki tez mnie nie dopadly, no, moze kilka razy (tak jak i przed
      ciaza).Pozdrawiam
    • dziubekl Re: kto nie miał mdłości? 20.02.06, 09:53
      wszystko w porzadku. ja mialam dokladnie tak samo- zadnych mdlosci, nie
      wzruszaja mnie zadne zapachy (no oprocz zelu do golenia mojego meza), podobnie
      jak Ty nie mam ochoty na slodycze i przechodze obok nich obojetnie. troche
      wiecej spie i mam powiekszone piersi jak przed okresem ale nie bola. to jedyne
      objawy. pozdrawiam wszystkie Szczesciary!!
    • aga2105 Re: kto nie miał mdłości? 20.02.06, 09:56
      Dopisuję się. Nie miałam żadnych męczących dolegliwości.
    • b.bujak Re: kto nie miał mdłości? 20.02.06, 10:12
      ja tez nie mialam zadnych mdlosci ani tym podobnych przykrosci, mimo, ze sporo
      na poczatku podrozowalam samochodem - głownym objawem u mnie bylo to, ze
      wszystko wzruszalo mnie do łez - widok malego dziecka, malego zwierzatka; a juz
      niedaj Bóg byly jakies reportaże o bitych dzieciach czy tym podobne patologie -
      popadalam wtedy w ogromna rozpacz - generalnie emocje nieopanowane i
      zwielokrotnione w swojej mocy
      • kadewu1 Re: kto nie miał mdłości? 20.02.06, 10:46
        Ja też nie miałam problemów żołądkowych, jestem w 38. tygodniu. Zapachy,
        owszem, przeszkadzały niektóre (np. piwa, tytoniu). Podczas jazdy samochodem ze
        względu na stan dróg oczywiście czasem bolał mnie brzuch. Wzruszyłam się raz do
        łez w Muzeum Powstania Warszawskiego, w 2. miesiącu ciąży, ogólnie zrobiłam się
        spokojniejsza, ale i bardziej agresywna w razie konieczności (kontakt z
        niereformowalnymi członkami społeczeństwa, np. kierowcami chcącymi mnie
        przejechać na pasach).
        Wszystkim życzę takiego przebiegu ciąży,
        Ka
    • kosmitka06 Re: kto nie miał mdłości? 20.02.06, 10:45
      Ja od samego początku nie miałam żadnych mdłości ani wymiotów. Może poza
      ospałościa i niechęcia do życia. A... i jeszcze miałam bardzo wrazliwe piersi
      tak jak przed okresem. Po kilku dniach juz sama zgłupialam bo nie wiedzialam co
      jest. Zrobiłam 2 testy i wyszly pozytywnie.
      Pozdrawiam
    • alcarin Re: kto nie miał mdłości? 20.02.06, 10:56
      Ja znalazlam sie w tej grupie smile Nie mialam mdlosci, ani innych sensacji. Bolaly
      mnie jedynie piersi, ktore dosc szybko powiekszaly sie i brzuch (podobny bol do
      menstruacyjnego). Generalnie do 6mca bylam oznaka zdrowia i dobrego samopoczucia
      - niestety, pozniej zaczely sie schody i przyplatywaly sie rozne sprawy - zbyt
      malo wod, czeste bole brzucha, zbyt niskie cisnienie, ktore pozniej stalo sie za
      wysokie, klopoty z kregoslupem, zapalenie korzonkow nerwowych, bakterie w moczu
      i zastoj moczu w nerce - tak bylo przez pol 6 i caly 7 miesiac. Teraz (koniec
      33tc), odpukac, znowu czuje sie dobrze, dolega mi jedynie duzy brzuch i w
      zwiazku z tym ciezko mi wstawac, przewracac sie z boku na bok itp.
    • mmelba Re: kto nie miał mdłości? 20.02.06, 10:58
      Ja - absolutnie żadnych (a jestem w 39 tyg)
      tylko nogi mi puchną od tyg
      hihih
      trzymaj się
    • solveiga1 Re: kto nie miał mdłości? 20.02.06, 12:32
      Ja tez poczatek ciazy przeszlam bez sensacji. Wszyscy mowili, poczkaj, poczekaj
      jeszcze cie dopadna te mdlosci, a tu nie... I bardzo sie z tego powodu ciesze.
      Mialam tylko wrazliwe piersi i przez 3 miesiace bardzo duzo spalam. Na poczatku
      czarteko jednak energia wrocila! Teraz zaczynam 31 tydzien i wszystko w jak
      najlepszym pozadku, czuje sie swietnie, Mala tez. Pozdrawiam
      • zgielk Re: kto nie miał mdłości? 20.02.06, 12:41
        jestem w 4. m-cu i również nic

i na razie trochę mnie to przygnębia
        bo jeszcze młode się nie rusza
        więc nie mam poczucia "bycia w ciąży"
        w ogóle

miałyście podobnie?
    • iwonka232 Re: kto nie miał mdłości? 20.02.06, 12:43
      No ja tez nie cierpie i mysle ze powinnas sie cieszyc z tego powodu
      • luna333 Re: kto nie miał mdłości? 20.02.06, 13:00
        zero mdłości, wrażliwości na zapachy i innych objawów oprócz senności smile ciąża była totalnie bezproblemowa smile super - tylko się cieszyć
      • ps29 Re: kto nie miał mdłości? 20.02.06, 13:01
        Ciaza - marzenie. Kazdemu moglabym ten stan polecic, jesli mialby sie czuc tak
        dobrze jak ja. Jedyny minus to zapuchniete nogi (36 tc) i od jakiegos czasu
        walka z cukrzyca ciazowa. Na poczatku ciazy bylam lekko wyczulona na zapachy,
        np zapach naszego lozka bardzo mi przeszkadzal. Tyle tylko, acha - i mam dziwne
        wrazenie, ze kazdy kto pytal jak sie czuje czekal na odpowiedz marudzaca, jak
        mowilam, ze ze mna wszystko w porzadku to ludzie niedowierzali.
        Powodzenia i ciesz sie swoim blogoslawionym stanem
    • roksi23 Re: kto nie miał mdłości? 20.02.06, 13:12
      Dla mnie ciąża była czymś niesamowitymsmile)Byłam pełna energi,mdłości oczywiście
      nie miałam ,coś pięknego.W ostatnich tygodniach trochę ociężała,ale i tak
      czułam się świetnie,pozdrawiamsmile
    • carrie-anne1 Re: kto nie miał mdłości? 20.02.06, 13:24
      no hej witam przyszłe mamusie ... należymy do tej grupy szczęściar które
      ominęły mdłości!!! trzeba sie z tego powodu cieszyć a nie smucićsmile
      • kate9910 Re: kto nie miał mdłości? 20.02.06, 13:39
        kochani ja również nie wiem co to mdłości a jestem w drugiej ciązy obecnie 36
        tydzień i wcale nie nazekam z tego powodu, bo wiem jak meczą si te mamuśki
        które niestety mają takie problemy. Pozdrawiam.
    • beatrice73 Re: kto nie miał mdłości? 20.02.06, 14:04
      ja nie mialam zadnych mdlosci, nie bolaly mnie piersi bardziej niz przed @,
      apetytu nie stracilam, wrecz mi dopisywal. bylo zupelnie normalnie smile a teraz
      juz brzuszek spory smile
      pozdrawiam
    • mfka Re: kto nie miał mdłości? 20.02.06, 14:16
      Jestem teraz w 32 tyg. Mdłości ani raz nie miałam, zapachy w ogóle mnie nie
      drażnią ani nie drażniły. Zawsze uwielbiałam słodycze, ale do 6 miesiąca mogły
      nie istnieć - teraz znów smakują... Ale ogólnie żadnych smaków nie mam i nie
      miałam, wręcz przeciwnie- muszę się zastanawiać co by tu zjeść żeby głodną nie
      być i nigdy nie miałam takiej sytuacji,że "mam ochotę na to czy na tamto".
      Gdybym nie wiedziała,że jestem w ciązy to bym tego nawet długo długo nie
      odczuła. Brzuszek dopiero teraz jest widać, ale nieznacznie - jest malutki.
      • guderianka Re: kto nie miał mdłości? 20.02.06, 14:20
        mdłości wymiotów nie miałam ani w pierwszej ciazy ani terazsmilewrażliwośc na
        zapachy tak-wrecz mnie odpychalo od lodówki lub od miesjc gdzie jada sie
        fastfoods.poza tym-supersmile
    • adi7903 Re: kto nie miał mdłości? 20.02.06, 14:28
      Myślę, że nie jesteś "jedynym przypadkiem". Ja też nie miałam mdłości ani przy
      pierwszej ciąży, ani teraz przy drugiej. No ale miałam niesamowitą ochotę na
      kiwi , a że w pierwszej ciąży było tak samo-zrobiłam test, który potwierdził
      moje przypuszczenia. Teraz jestem w 20tc i mam trochę więcej zachcianek.
      Pozdrawiam
      • miyoki Re: kto nie miał mdłości? 20.02.06, 15:49
        Dzięki dziewczyny. Cieszę się więc, że nie mam mdłości. Martwi mnie tylko, że
        mam za niski progesteron ale o tym w innym wątkusmile
    • ivy15 Re: kto nie miał mdłości? 20.02.06, 15:53
      W ogóle przez całą ciążę tylko raz zdażyły mi się mdłści i to wcale nie z rana tylko wieczorem ( a już jestem w końcu piątego miesiąca ). To z reszą spowodowało, ze test zrobiłam dopiero w 9 tygodniu ciąży. Tak że różnie bywa.
    • kejti_82 Re: kto nie miał mdłości? 20.02.06, 18:59
      smile)) Ja do dzisiaj nie czuje, ze jestem w ciazy, a to juz 20 tcsmile Nie miałam
      mdłosci, nie byłam senna, nie wymiotowałam, nie wkurzały mnie zapachy. Piersi -
      o tak, były drazliwe, jak nie wiem co, ale potem przeszło, no i oczywiscie brak
      okresusmile Jedynym takim "mniej normalnym" objawem była nadmierna nerwowosc
      (chociaz wcale nie musiała byc spowodowana ciążą, bo akurat miałam tez wtedy
      ostatnia sesje na studiach) buzkakiss
    • katja_79 Re: kto nie miał mdłości? 20.02.06, 19:44
      Ja nie miałam żadnych mdłości...
      • irek0304 Re: kto nie miał mdłości? 20.02.06, 20:00
        ja jestem drugi raz w ciazy i nie mialam ani razu mdlosci mamy szczescie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka