Dodaj do ulubionych

Kolczyk w pępku?????

20.02.06, 12:49
Witam!!!! Drobne pytanko, czy któraś z Was ma może kolczyk w pępku, jeśli tak
to czy należy go zdjąć na pewnym etapie ciąży (np. pod koniec, czy
wcześniej), czy może nie jest to konieczne, tak się zastanawiam?????
Obserwuj wątek
    • kalinaaa1 Re: Kolczyk w pępku????? 20.02.06, 12:58
      im wczesniej tym lepiej- ale to tylko moje zdanie, ja sciagnelam od razu jak
      sie dowiedzialam o ciazy a i tak mam paskudna blizne, bo wiadomo ze ten pret od
      kolczyka jest dosyc gruby a jak skora mi sie nacignela to ta blizna tez i jest
      taka jakby siwa....denerwuje mnie to
      • renatata Re: Kolczyk w pępku????? 20.02.06, 13:05
        A ja jestem w 29 tc i nie mam zamiaru wyjmować kolczyka z pępka, to mi w niczym
        nie przeszkadza.
        • k.wita Re: Kolczyk w pępku????? 20.02.06, 13:49
          Ja mam 23 tc, i nosze kolczyk. slicznie wyglada na ciazowym brzuszku, albo
          odwrotnie ciazowy brzuszek slicznie wyglada z taka ozdoba. Nic mi sie nie
          dzieje, wiec narazie nosze.
          pozdr
    • lusia79 Re: Kolczyk w pępku????? 20.02.06, 13:56
      Plecam wyszukiwarkę także:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=35479161&a=35479161
      szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html?VE_szukaj_a=kolczyk+w+p%EApku&ile=15&sort=data_desc&spojnik=and&forum=585&poz=0&A_szukaj=tresc&zywe=2
    • babsee Re: Kolczyk w pępku????? 20.02.06, 14:01
      Ja zdjęłam w 32 tc.Po porstu tak mi nagle wywaliło pępęk na wierzch( zrobił sie
      taki brzydki- wypukły) że kolczyk wyglądał tragicznie.i mies. po urodzeniu
      córeczki założyłam z powrotem smile
    • neonatus51 Re: Kolczyk w pępku????? 20.02.06, 15:26
      Nie ma przeciwskazań żeby nosić kolczyk w ciąży,nie wiem tylko czy on tak
      fajnie wygląda na dużym brzuszku?Do porodu i tak będziesz musiała pozbyć się
      całej biżuterii.
      tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20726;28/st/20060523/dt/6/k/26a5/preg.png
    • indra2 Re: Kolczyk w pępku????? 20.02.06, 15:50
      Ja też zdjęłam, bo pępek wyszedł mi cały na wierzch, chyba gdzieś w połowie
      ciąży. Niestety jak po porodzie próbowałam włożyc to dziurka już zarosła,
      miałam sobie przebić na nowo ale znów jestem w ciąży więc poczekam i zrobię to
      po porodzie.
      aga
      • avana21 Re: Kolczyk w pępku????? 25.02.06, 18:51
        Hej ja mialam kolczyka zrobilam sobie go w sierpniu 2005 roku a dowiedzialam
        sie ze jestem w ciazy 12 pazdziernika smile no wiec kolczyka dlugo nie ponosilam
        bo tylko do 31 grudnia do sylwka dokladnie kolczykiem nacieszylam sie niecale 5
        miesiacy ale zdrowie jest wazniejsze niz kolczyk ktory mozna zalozyc po
        porodzie smile teraz jestem w 27 tygodniu i napewno ladnie by ten kolczyk nie
        wygladal bo wywalilo mi pepek i pewnie by odstawal niezle i brzydko
        wygladal.Szczerze tez mam blizne ale jak przebije pepek poporodzie to juz jej
        nie bedzie widacsmile wiec odrazu mowie wszystkim przyszlym mama lepiej wyciagnac
        kolczyk wcale to nie wyglada ladnie na takim brzuchu na plaskim najlepiej sie
        prezentuje >smile to wszystko pozdrawiam smile
    • po_ziom_ka Re: Kolczyk w pępku????? 26.02.06, 19:51
      wyciąg go jak najwcześniej. jeśli tego nie zrobisz, dziura z kolczyka strasznie
      się rozciągnie i później zamiast mieć malutką bliznę będziesz miała wielką
      brzydką dziurę... pozdrawiam wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka