dziubekl 25.02.06, 12:21 czy idac na usg przez brzuch pecherz musi byc pelny? pamietam kilkanascie lat temu mialam usg przez brzuch to musialam miec pelny pecherz. teraz bede miala pierwszy raz w ciazy i nie wiem. dzieki za odpowiedzi. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lenka_style Re: USG przez brzuch 25.02.06, 12:29 ja słyszałam, że lepiej jak jest pełny, ale jak akurat nie będzie, to też nic wielkiego się nie stanie, tak powiedział mi gin - po prostu obraz będzie trochę marniejszy Odpowiedz Link Zgłoś
ola261 Re: USG przez brzuch 25.02.06, 14:14 Przy pierwszym usg pęcherz moczowy powinien być pełny. Przy kolejnym badaniu ok 20 tc pęcherz może być pusty bo dziecko jest znacznie większe. Odpowiedz Link Zgłoś
ajla1 Re: USG przez brzuch 25.02.06, 16:01 Witam!!! To prwade szczególnie we wczesnej ciąży. Mój gin powiedział przed pierwszysz usg że szkoda że opróżniłam pęcherz. Poza tym słyszałam że dobrze jest napić się dużo wody niegazow. przed badaniem wtedy dużo lepiej widać płód. Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kaszka13 Re: USG przez brzuch 25.02.06, 16:37 Ja bylam na USG w zeszla srode. Nie mialam nawet grama plynu w pecherzu, bo przed samym badaniem kazali mi oddac mocz do badania. Nie wiem czy to co napisze ma sens, ale duzo zalezy chyba od zaawansowania ciazy. Ja myslalam, ze to 10 tydzien, a po zmierzeniu dzidziusia okazalo sie, ze tydzien jest 13. Pozdrawiam i zycze udanego badania Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia86 Re: USG przez brzuch 25.02.06, 18:49 Ja we wczesnej ciąży miałam USg dopochwowe i nikt mi nie kazał mieć pełnego pęcherza. Myślę że to może być kwestia jakości sprzętu. Może zadzwoń do lekarza przed wizytą i zapytaj? Odpowiedz Link Zgłoś
dziubekl Re: USG przez brzuch 25.02.06, 23:28 Karolcia86, ja pisalam ze bede miala pierwszy raz przez brzuch, dopochwowe juz mialam kilka razy i w tym wypadku jest odwrotnie - pecherz jak najbardziej pusty. dzieki za zainteresowanie. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
dziubekl Re: USG przez brzuch 25.02.06, 23:26 dziekuje wszystkim za odpowiedzi. tak jak myslalam - lepiej pelny pecherz. pozdrawiam!!! maleństwo Odpowiedz Link Zgłoś
zuzaeb Re: USG przez brzuch 26.02.06, 12:02 jeśli jest pełny pęcherz to lekarz lepiej widzi szyjkę macicy, czyli wiadomo czy jest długa i zamknięta czy się skraca..... pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
moreno500 Re: USG przez brzuch 26.02.06, 13:24 ja na pierwszym USG w 8 tc zostałam poproszona o wypicie 1,5 l płynu - lekarz po prostu słabo widział, wyekspediowal mnie na korytarz, kazał się przyssać do daru natury i pić....myślałam, że pęknę. potem to już nie jest tak potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
donata72 Re: USG przez brzuch 26.02.06, 13:52 ja bylam wczoraj na usg a mamy 14tc i mialam dopochwowe ale dzieci sa tak duze ze niedalo sie ich znalez wiec ginek zrobil przez brzuch i niemialam ani grama plynu w sobie i cudaczki pieknie wygladaly Odpowiedz Link Zgłoś