Dodaj do ulubionych

USG przez brzuch

25.02.06, 12:21
czy idac na usg przez brzuch pecherz musi byc pelny? pamietam kilkanascie lat
temu mialam usg przez brzuch to musialam miec pelny pecherz. teraz bede miala
pierwszy raz w ciazy i nie wiem. dzieki za odpowiedzi. pozdr
Obserwuj wątek
    • lenka_style Re: USG przez brzuch 25.02.06, 12:29
      ja słyszałam, że lepiej jak jest pełny, ale jak akurat nie będzie, to też nic
      wielkiego się nie stanie, tak powiedział mi gin - po prostu obraz będzie trochę
      marniejszy
      • ola261 Re: USG przez brzuch 25.02.06, 14:14
        Przy pierwszym usg pęcherz moczowy powinien być pełny. Przy kolejnym badaniu ok
        20 tc pęcherz może być pusty bo dziecko jest znacznie większe.
    • ajla1 Re: USG przez brzuch 25.02.06, 16:01
      Witam!!! To prwade szczególnie we wczesnej ciąży. Mój gin powiedział przed
      pierwszysz usg że szkoda że opróżniłam pęcherz. Poza tym słyszałam że dobrze
      jest napić się dużo wody niegazow. przed badaniem wtedy dużo lepiej widać płód.
      Pozdrawiam!!!
    • kaszka13 Re: USG przez brzuch 25.02.06, 16:37
      Ja bylam na USG w zeszla srode. Nie mialam nawet grama plynu w pecherzu, bo
      przed samym badaniem kazali mi oddac mocz do badania. Nie wiem czy to co napisze
      ma sens, ale duzo zalezy chyba od zaawansowania ciazy. Ja myslalam, ze to 10
      tydzien, a po zmierzeniu dzidziusia okazalo sie, ze tydzien jest 13.
      Pozdrawiam i zycze udanego badaniasmile
    • karolcia86 Re: USG przez brzuch 25.02.06, 18:49
      Ja we wczesnej ciąży miałam USg dopochwowe i nikt mi nie kazał mieć pełnego
      pęcherza. Myślę że to może być kwestia jakości sprzętu. Może zadzwoń do lekarza
      przed wizytą i zapytaj?
      • dziubekl Re: USG przez brzuch 25.02.06, 23:28
        Karolcia86, ja pisalam ze bede miala pierwszy raz przez brzuch, dopochwowe juz
        mialam kilka razy i w tym wypadku jest odwrotnie - pecherz jak najbardziej
        pusty. dzieki za zainteresowanie. pozdr
    • dziubekl Re: USG przez brzuch 25.02.06, 23:26

dziekuje wszystkim za odpowiedzi. tak jak myslalam - lepiej pelny pecherz.
      pozdrawiam!!!
      maleństwo
      • zuzaeb Re: USG przez brzuch 26.02.06, 12:02
        jeśli jest pełny pęcherz to lekarz lepiej widzi szyjkę macicy, czyli wiadomo
        czy jest długa i zamknięta czy się skraca..... pozdrawiam,
    • moreno500 Re: USG przez brzuch 26.02.06, 13:24
      ja na pierwszym USG w 8 tc zostałam poproszona o wypicie 1,5 l płynu - lekarz
      po prostu słabo widział, wyekspediowal mnie na korytarz, kazał się przyssać do
      daru natury i pić....myślałam, że pęknę. potem to już nie jest tak potrzebne.
      • donata72 Re: USG przez brzuch 26.02.06, 13:52
        ja bylam wczoraj na usg a mamy 14tc i mialam dopochwowe ale dzieci sa tak duze
        ze niedalo sie ich znalez wiec ginek zrobil przez brzuch i niemialam ani grama
        plynu w sobie i cudaczki pieknie wygladaly
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka