elcynka 02.03.06, 14:47 czy jakies znieczulenie moze zaszkodzic dziecku? powinnam uprzedzic ze jestem w ciazy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ania_czarna Re: ciaza a stomatolog 02.03.06, 14:57 Nie wiem jak Twój stomatolog, ale mój chciał zaświadczenie od gina,ze moge się leczyć stomatologicznie- tak na wszelki wypadek Z tego co wiem, mozna uzywać znieczulenia i tak tez miałam robione 2 zęby. Nie można w ciązy na pewno robić prześwietlenia. Odpowiedz Link Zgłoś
irek0304 Re: ciaza a stomatolog 02.03.06, 15:05 oczywiscie ze powinnas uprzedzic stomatologa ze jestes w ciazy dla ciezarnych sa inne znieczulenia Odpowiedz Link Zgłoś
natasha99 Re: ciaza a stomatolog 02.03.06, 15:14 Generalnie dawka przy znieczuleniu zęba jest zbyt mała aby zaszkodzić dziecku, przyszłe mamy mogą bez obaw leczyć zeby, nawet przy znieczuleniu- jest to jeden z mitów, który powstał i pokutuje do dziś. Odpowiedz Link Zgłoś
mimi3211 Re: ciaza a stomatolog 02.03.06, 15:39 moja pani stomatolog powiedziała, ze są specjalne znieczulenia dla kobiet cięzarnych. Odpowiedz Link Zgłoś
kamila22-1985 Re: ciaza a stomatolog 02.03.06, 21:36 ja bedac w ciazy leczylam zeby i dostalam znieczulenie .moj gin wyrazil zgode i stomatologtez nie widzial przeszkod chociarz bylam zagrozona wczesniejszym porodem. [url=www.tik-tak.pl][/url] Odpowiedz Link Zgłoś
1magnolia Re: ciaza a stomatolog 02.03.06, 15:55 Oczywiscie, ze powinnas poinformowac stomatologa. Moj odradzil mi zabieg przed skonczeniem 3 miesiaca (na szczescie nie bylo to nic powaznego i moglam poczekac) Znieczulenie jest inne (mniejsze?) natomiast na pewno nie wskazany jest rentgen. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
madzialu Re: ciaza a stomatolog 02.03.06, 16:00 Ja leczę na bieżaco. Dostaję specjalne znieczulenie, nieszkodliwe dla ciąży. Fakt, ze nie jest tak skuteczne jak zwykłe, ale za to szczęka nie drętwieje i 10 minut po zabiegu mogłam normalnie mówić Odpowiedz Link Zgłoś
ares1976 Re: ciaza a stomatolog 02.03.06, 20:54 Musisz powiedzieć że jesteś w ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
eszi byłam w poniedziałek - znieczulenie też było 03.03.06, 08:57 oczywiście powiedziałam dostałam takie, które nie zwęża naczyń krwionośnych - podobno o to chodzi...i jakoś było.... też miałam stracha czy można ale ginka i stom. powiedzieli że tak, ale i tak się bałam co z tego wyjdzie - mam nadzieję, że nie zaszkodziłam dzidzi.... pozdrówka.. Odpowiedz Link Zgłoś