esi_zosi 15.03.06, 21:59 Dziewczyny czy używałyście tego kremu? Chodzi mi o to, czy jest dozwolony dla ciężarnych, bo ponoć są kosmetyki, których skład nie pozwala na stosowanie w czasie ciąży.Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anulaaa Re: AVON krem na rozstępy 15.03.06, 22:58 tego akurat nie można ani w ciaży ani jakis czas po-położna i lekarz kazali mi go używać dopiero po 2-3 mcach po porodzie Odpowiedz Link Zgłoś
gosia4567 Re: AVON krem na rozstępy 16.03.06, 09:08 Jesli nie jest napisane ze mozna w ciazy to nie stosuj zadnego takiego kremu,wiem ze na avonie akurat nie jest tak napisane ale jesli chodzi o jego dzialanie to jest dobry,kiedys uzywalam,popatrz w sklepach,bo jest duzo kremow takich co mozna stosowac w ciazy,ja uzywam masazu przeciw rozstepom tali fitnes,kosztuje ok 11zl,szybko sie wchlania i daje efekty! Odpowiedz Link Zgłoś
ekaczmarczyk Re: AVON krem na rozstępy 16.03.06, 09:33 A co z kremem na ujędrnienie piersi? Zamówiłam sobie (28,90) a tu ciach piąty tydzień ciąży Pozdrawiam. Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
ranska Re: AVON krem na rozstępy 16.03.06, 16:49 Ja używam obu kremów na brzuch i na piersi od 4 miesiąca ciąży. (Teraz jestem juz na finishu). Rozstepow nie ma. Ja czuje sie dobrze. Coreczka w brzuszku tez. Nie ma w tych kremach retinolu czy kwasów owocowych, ktore są niebezpieczne w ciaży Odpowiedz Link Zgłoś
marki0 Re: AVON krem na rozstępy 16.03.06, 16:59 jestem konsultantką Avonu i kiedyś poruszałam ten temat na jednym ze spotkań. I okazało się, że kosmetyki na rozstępy są dozwolone dla kobiet w ciąży i matek karmiących. Mam kilka klientek na te kremy i bardzo sobie chwalą efekty działania. Ja jednak ponieważ jestem baaaaardzo ostrożna na te sprawy nie używałam jednak ich w tym okresie. Niestety ale większe zaufanie miałam do specyfików kupowanych w aptece np Penatena, Gerbera czy Flisana. To tyle od serca i bardzo szczerze. Odpowiedz Link Zgłoś
betka42 Re: AVON krem na rozstępy 16.03.06, 19:16 A ja używałam kremu na rozstępy i do biustu Avon. Za dwa tygodnie rodzę, ani jednego rozstępu, z dzieckiem wszystko dobrze. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
megg25 Re: AVON krem na rozstępy 16.03.06, 19:35 od II trymestru można go używać, poza tym jest on nawet reklamowany w pismach dla kobiet w ciąży, ja używałam od 5 miesiąca, teraz jestem w 35tc i nie mam rozstępów Odpowiedz Link Zgłoś
esi_zosi Re: AVON krem na rozstępy 16.03.06, 20:47 Wielkie dzięki Widze że zdania są podzielone, zapytam więc lekarza, ale sądzę że nie jest konsultantem Avonu Fajnie że nie macie rozstępów, ja już niestety je posiadam Nabyłam już w okresie dojrzewania. Raz jeszcze dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
agasasin1 Re: AVON krem na rozstępy 16.03.06, 23:54 moim zdaniem krem na rostepy najlepszy jest FISSAN.uzywalam go i nawet niektore stare(po pierwszej ciazy)rostepy mi wyleczyl.POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
hania72 Re: AVON krem na rozstępy 17.03.06, 12:38 Z tego co wiem ten krem ma w swoim skladzie kofeine nie jest polecany dla ciezarnych ani karmiacych. Byla konsultantka AVONU i na jedym z szkolen prowadzaca nas o tym informowala. Fakt bylo to kilka lat temu moze teraz sklad tego kremu sie zmienil... Odpowiedz Link Zgłoś
gumik1 Re: AVON krem na rozstępy 17.03.06, 13:01 Trochę się wystraszyłam z tym kremem Avonu. Ale widziałam go kiedyś w teście w Twoje 9 miesięcy, więc chyba by nie polecali go jakby był niewskazany. Sama sie smaruję, z tym że na zmianę, raz Avon, raz Oriflame, kupiłam też AA (tam jest wyraźnie napisane, że może być stosowany w ciąży). Smaruję się też (całe ciało) normalnymi balsamami. Słyszałem,że nie powinny zawierać własnie kofeiny i AHA. Odpowiedz Link Zgłoś
miska77 Re: AVON krem na rozstępy 17.03.06, 13:52 podczas pierwszej ciazy stosowalam AVON i mialam straszne rozstepy. Probowalam juz tylku rzeczy z Avonu, ze moge twierdzic, ze to wszystko lipa !!! Albo ja jestem jakas dziwna. Po Avonie zaczelam stosowac krem Gerbera i wiecej rozstepow do konca ciazy mi nie przybylo. Teraz stosuje mustele 9 miesiecy. Odpowiedz Link Zgłoś
beeea Re: AVON krem na rozstępy 17.03.06, 16:27 dostalam avon w prezencie ,i uzylam kilka razy po czym moja masazystka ciążowa wyciagnela go z mojej skory ,normalnie wszystko co wsmarowalam wylazlo po kilku dniach z nóg w postaci perlowych zlogów, sama byla w szoku, ona poleca kosmetyki polskiej firmy ATW i tym masuje,sa naturalne ,ale nie wiem czy dzialaja ja stosowalm na codzien thalgo,a u niej ATW. nie do nabycia w sklepach tylko w salonach kosmetycznych ,lub masazu. Odpowiedz Link Zgłoś
margonik Re: AVON krem na rozstępy 17.03.06, 14:45 Polecan Fissan. Mozna go kupić w aptece. Wcale nie jest drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
majatusia Re: AVON krem na rozstępy 17.03.06, 15:25 tylko ze fisan jest strasznie tłusty! Jak sie smarowałam nim rano to do wieczora miałam taki nieprzyjmenie tłusty brzuch! Bee.. Odpowiedz Link Zgłoś
beeea Re: THALGO na rozstepy rewelacja 17.03.06, 16:19 jest dosc drogi 88 zl, ale przeznaczony dla kobiet w ciąży,i tez pozostaje na dlugo na brzuszku,ale dobry krem wlasnie taki ma być. dokladna nazwa strech mark creme. Odpowiedz Link Zgłoś