Dodaj do ulubionych

AVON krem na rozstępy

15.03.06, 21:59
Dziewczyny czy używałyście tego kremu? Chodzi mi o to, czy jest dozwolony dla
ciężarnych, bo ponoć są kosmetyki, których skład nie pozwala na stosowanie w
czasie ciąży.Dziekismile
Obserwuj wątek
    • anulaaa Re: AVON krem na rozstępy 15.03.06, 22:58
      tego akurat nie można ani w ciaży ani jakis czas po-położna i lekarz kazali mi
      go używać dopiero po 2-3 mcach po porodziesmile
      • gosia4567 Re: AVON krem na rozstępy 16.03.06, 09:08
        Jesli nie jest napisane ze mozna w ciazy to nie stosuj zadnego takiego
        kremu,wiem ze na avonie akurat nie jest tak napisane ale jesli chodzi o jego
        dzialanie to jest dobry,kiedys uzywalam,popatrz w sklepach,bo jest duzo kremow
        takich co mozna stosowac w ciazy,ja uzywam masazu przeciw rozstepom tali
        fitnes,kosztuje ok 11zl,szybko sie wchlania i daje efekty!
        • ekaczmarczyk Re: AVON krem na rozstępy 16.03.06, 09:33
          A co z kremem na ujędrnienie piersi?

Zamówiłam sobie (28,90) a tu ciach piąty tydzień ciąży smile
          Pozdrawiam. Ewa
          • ranska Re: AVON krem na rozstępy 16.03.06, 16:49
            Ja używam obu kremów na brzuch i na piersi od 4 miesiąca ciąży. (Teraz jestem
            juz na finishu). Rozstepow nie ma. Ja czuje sie dobrze. Coreczka w brzuszku tez.
            Nie ma w tych kremach retinolu czy kwasów owocowych, ktore są niebezpieczne w ciaży
            • marki0 Re: AVON krem na rozstępy 16.03.06, 16:59
              jestem konsultantką Avonu i kiedyś poruszałam ten temat na jednym ze spotkań. I
              okazało się, że kosmetyki na rozstępy są dozwolone dla kobiet w ciąży i matek
              karmiących. Mam kilka klientek na te kremy i bardzo sobie chwalą efekty
              działania. Ja jednak ponieważ jestem baaaaardzo ostrożna na te sprawy nie
              używałam jednak ich w tym okresie. Niestety ale większe zaufanie miałam do
              specyfików kupowanych w aptece np Penatena, Gerbera czy Flisana. To tyle od
              serca i bardzo szczerze.
              • betka42 Re: AVON krem na rozstępy 16.03.06, 19:16
                A ja używałam kremu na rozstępy i do biustu Avon. Za dwa tygodnie rodzę, ani
                jednego rozstępu, z dzieckiem wszystko dobrze. Polecam.
                • megg25 Re: AVON krem na rozstępy 16.03.06, 19:35
                  od II trymestru można go używać, poza tym jest on nawet reklamowany w pismach
                  dla kobiet w ciąży, ja używałam od 5 miesiąca, teraz jestem w 35tc i nie mam
                  rozstępów
    • esi_zosi Re: AVON krem na rozstępy 16.03.06, 20:47
      Wielkie dzięki smile Widze że zdania są podzielone, zapytam więc lekarza, ale sądzę
      że nie jest konsultantem Avonu smile Fajnie że nie macie rozstępów, ja już niestety
      je posiadam sad Nabyłam już w okresie dojrzewania.
      Raz jeszcze dzięki!
    • agasasin1 Re: AVON krem na rozstępy 16.03.06, 23:54
      moim zdaniem krem na rostepy najlepszy jest FISSAN.uzywalam go i nawet niektore
      stare(po pierwszej ciazy)rostepy mi wyleczyl.POLECAM
    • hania72 Re: AVON krem na rozstępy 17.03.06, 12:38
      Z tego co wiem ten krem ma w swoim skladzie kofeine nie jest polecany dla
      ciezarnych ani karmiacych. Byla konsultantka AVONU i na jedym z szkolen
      prowadzaca nas o tym informowala. Fakt bylo to kilka lat temu moze teraz sklad
      tego kremu sie zmienil...
    • gumik1 Re: AVON krem na rozstępy 17.03.06, 13:01
      Trochę się wystraszyłam z tym kremem Avonu. Ale widziałam go kiedyś w teście w
      Twoje 9 miesięcy, więc chyba by nie polecali go jakby był niewskazany. Sama sie
      smaruję, z tym że na zmianę, raz Avon, raz Oriflame, kupiłam też AA (tam jest
      wyraźnie napisane, że może być stosowany w ciąży). Smaruję się też (całe ciało)
      normalnymi balsamami. Słyszałem,że nie powinny zawierać własnie kofeiny i AHA.
    • miska77 Re: AVON krem na rozstępy 17.03.06, 13:52
      podczas pierwszej ciazy stosowalam AVON i mialam straszne rozstepy. Probowalam
      juz tylku rzeczy z Avonu, ze moge twierdzic, ze to wszystko lipa !!! Albo ja
      jestem jakas dziwna. Po Avonie zaczelam stosowac krem Gerbera i wiecej rozstepow
      do konca ciazy mi nie przybylo.
      Teraz stosuje mustele 9 miesiecy.
      • beeea Re: AVON krem na rozstępy 17.03.06, 16:27
        dostalam avon w prezencie ,i uzylam kilka razy po czym moja masazystka ciążowa
        wyciagnela go z mojej skory ,normalnie wszystko co wsmarowalam wylazlo po kilku
        dniach z nóg w postaci perlowych zlogów, sama byla w szoku, ona poleca
        kosmetyki polskiej firmy ATW i tym masuje,sa naturalne ,ale nie wiem czy
        dzialaja ja stosowalm na codzien thalgo,a u niej ATW. nie do nabycia w sklepach
        tylko w salonach kosmetycznych ,lub masazu.
    • margonik Re: AVON krem na rozstępy 17.03.06, 14:45
      Polecan Fissan. Mozna go kupić w aptece. Wcale nie jest drogi.
      • majatusia Re: AVON krem na rozstępy 17.03.06, 15:25
        tylko ze fisan jest strasznie tłusty! Jak sie smarowałam nim rano to do
        wieczora miałam taki nieprzyjmenie tłusty brzuch! Bee..
        • beeea Re: THALGO na rozstepy rewelacja 17.03.06, 16:19
          jest dosc drogi 88 zl, ale przeznaczony dla kobiet w ciąży,i tez pozostaje na
          dlugo na brzuszku,ale dobry krem wlasnie taki ma być. dokladna nazwa strech
          mark creme.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka