Dodaj do ulubionych

do MAM lub prawie MAM

22.03.06, 10:04
witam...jestem w 34tc..

czesto boli mnie caly krok i promieniuje na pachwiny...serio...ostatnio
porownalam to do tego ze wiem jak sie czuje utluczony schabowy bo tak sie
czuje moje cialo i "tamto" miejce..miesnie...

tez tak macie???

krepujace to dla mnie pytanie...lekarz cos mowil ze bedzie bolec,ale czy to
ten rodzaj bolu??
Obserwuj wątek
    • esse1 Re: do MAM lub prawie MAM 22.03.06, 10:09
      Ma prawo tak boleć pod koniec ciąży. A brzuszek ci się nie opuścił? Dzidziuś
      juz pewnie zaczyna uciskać, całość trochę waży, więc i krocze boli. Trochę
      jakby ktoś mocno obił i jeszcze za dużo krwi do tkanek się napompowało, co?
      Niestety, musisz się z tym przemęczyć. Mniej boli gdy się leży, najbardziej w
      pozycji pionowej.
      • valkiria_1980 Re: do MAM lub prawie MAM 22.03.06, 10:27
        no wlasnie...chyba sie obniza...albo tak juz mi sie kolorowi w oczach ze z
        paniki to widze...wiesz -na zasadzie-anorektyczka zawsze sie widzi grubą...

wydawalo mi sie ze brzuch mi sie obnizyl...dzis juz mi sie tak nie
        wydaje...chyba ze za chwile spojrze w lustro i znow bedzie ze mi sie
        obnizyl... smile

ale na wszelki spakowalam torbe-zostalo tylko dorzucic
        ostatki..pasta,szczoteczka..itp

ale lekarz mi powiedzial ze bede rodzic w terminie...czyli na 26
        kwiecien...dlatego dziwie sie co sie zaczyna dziac...

no i to szczypanie...czasami mam takie szczypanie "od srodka -gleboko tego
        miejsca"....
    • valkiria_1980 Re: do MAM lub prawie MAM 22.03.06, 15:29
      ponawiam pytanie
    • laurka112 Re: do MAM lub prawie MAM 22.03.06, 15:37
      jestem w 37tc i też super nie jest; rano-ok, ale póżniej męczę się byle
      pierdołą, jak usiądę to po jakimś czasie "zastają" mi kości wszystkie i boli
      wszędzie; mam spuchnięte stopy, a rano dłoniesad
      krocze też skrzypi, ale nic na to nie poradzimysad
      byle do porodu smile
      • ewicia Re: do MAM lub prawie MAM 22.03.06, 15:48
        Ja tez jestem na przelomie 34/35 tydzień. Mięśnie krocza mnie bolą nawet przy
        zakładaniu butów, nie mówiąc już o rwie kulszowej i kościach miednicowych. Śpię
        tak ok 3 godziny a potem już mnie tak wszystko boli , że musze sie przejść po
        domu na nocny spacerek. Ostatnio brzuch mi sie opuścił i to z takimi bólami, że
        już mąż chciał mnie wieźć na kontrole do szpitala. Torbę już na wszelki wypadek
        tez spakowałam, choć termin mam podobnie jak ty dopiero na 26 kwietnia, ale kto
        wie...
        Dzidziek nieźle mnie naciska na dół brzucha, więc wszystko może się zdarzyć.
        Pozdrawiam serdecznie,
        Ewicia
        tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20732;128/st/20060426/dt/6/k/3045/preg.png
    • kosmitka06 Re: do MAM lub prawie MAM 22.03.06, 16:39
      Ja co prawda jestem dopiero w 31 tc ale od jakiś dwóch dni zauważyłam podobne
      objawy. Lekarz też mi powiedział, że jest to normalne, ale z drugiej strony
      wydaje mi się że to troszeczkę za wcześnie???
      Pozdrawiam
      • martiii13 Re: do MAM lub prawie MAM 22.03.06, 21:13
        Mnie krocze bolalo okrutnie, pachwiny tez strasznie.nie pamietam dokladnie od
        kiedy,ale mysle, ze od jakiegos wlasnie34-35 tyg.Najgorzej bylo wieczorami, jak
        kladalam sie do lozka. jak mialam wykonac jakis ruch noga, przewrocic sie z boku
        na bok to bylo mi straaaaasznie ciezko.No ale jakos dotrwalam szzcesliwie do konca.
        • misspigy Re: do MAM lub prawie MAM 22.03.06, 21:18
          a mnie bolijuż od około 18 tyg... teraz jestem w 24 tc i nie wiem jak siedzieć,
          jak się przewracać z boku na bok no i jak mam chodzić po schodach?? Tylko
          chodzenie po płaskim nie sprawia mi kłopotów!! W pierwszej ciąży miałam tak
          samo - tylko ból zaczął się dopiero ok 20 tc. Rozejście spojenia + bóle
          miednicy i wiązadeł!! bleee

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka