Dodaj do ulubionych

Ból w podbrzuszu- początek ciąży-normalne?

30.03.06, 20:36
Witam!

Dwa dni temu robiłam test i okazało się że jestem w ciąży, (według obliczeń 3 tydzień). Od jakiegoś tygodnia miewam taki tępy ból w podbrzuszu. Mocniej go czuję gdy podnosze mojego 21 miesięcznego synka. W pierwszej ciązy nic takiego nie odczuwałam. I stad moje pytanie: Czy to normalne?

Pozdrawiam i czekam na odpowiedź

Flowee
Obserwuj wątek
    • agnieszka2211 Re: Ból w podbrzuszu- początek ciąży-normalne? 30.03.06, 20:38
      ja rowniez robilam test i wczoraj pokazal 2 kreseczki. Wedlug moich obliczen to
      takze 3 tydzien. Dzis boli mnie brzuch i wystapilo plamienie. Co to oznacza?
      czy to jest normalne?
      • kaja5 Re: Ból w podbrzuszu- początek ciąży-normalne? 30.03.06, 20:49
        agnieszka2211 napisała:

> ja rowniez robilam test i wczoraj pokazal 2 kreseczki. Wedlug moich obliczen
        to
        >
        > takze 3 tydzien. Dzis boli mnie brzuch i wystapilo plamienie. Co to oznacza?
        Plamienie w ciaży zawsze wymaga konsulatacji.
        wszystko jest ok, ale zapytaj jeszcze o to lekarza.
      • agussam Re: Ból w podbrzuszu- początek ciąży-normalne? 30.03.06, 20:51
        każdy ból w podbrzuszu, zwłaszcza we wczesnej ciąży jest niepokojący. może nic
        nie oznaczać, ale może też niestety świadczyć o poronieniu. ja pierwszą ciąże
        poroniłam a nie czułam żadnego bólu także pewnie nie ma reguły. radzę wziąć
        NOSPĘ, i dużo dużo leżeć. co ma być to będzie! ale liczę, że będzie dobrze!
        trzymam kciuki!
      • agatta-a1 agnieszka2211 31.03.06, 09:38
        Aga napisz jakie to plamienie. co prawda ja nie wiem czy jestem w ciąży czy nie.
        to się okaze za 3dni ale tez mam dziwne plamienia. jakie są Twoje????czesto?
        jaki kolor? bo ja przez dwa dni ale tylko rano. takie beżowe. a w ciągu dnia nic.
    • flowee Re: Ból w podbrzuszu- początek ciąży-normalne? 30.03.06, 20:59
      Ha ten ból to czasami jest taki jak (może to dziwnie zabrzmi)skurcze. Jak byłam w pierwszej ciązy to tak mój Synek się napinał(zaznaczam była to juz nieźle zaawansowana ciąża. Także nie wiem co myśleć. A z leżeniem to przy żywiole takim jak moje dziecko jest bardzo trudno.....
    • woytoska Re: Ból w podbrzuszu- początek ciąży-normalne? 31.03.06, 09:29
      Ja jestem obecnie w 9tc i począwszy od 4 tc mam bóle w podbrzuszu - podobne są
      do bóli przed zbliżającym się okresem. Mój gin zapewnił mnie, że wszystko jest
      ok - bóle te oznaczają głównie, że macica się powiększa (a w pierwszych tyg
      ciąży spulchnia - jak to określił). Także jeśli twoim bólom nie towarzyszy
      krwawienie to raczej bym nie panikowała. Najlepiej przy najbliższej wizycie
      lekarskiej zapytaj jeszcze swojego gina o opinię.
    • agatta-a1 Re: Ból w podbrzuszu- początek ciąży-normalne? 31.03.06, 12:06
      up

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka