Dodaj do ulubionych

7 tc i zero objawow

05.04.06, 12:45
Czy ktos tak mial? Wiem ze mi poradzicie ze mam sie cieszyc ze sie dobrze
czuje i ja sie cieszesmile Ale czasem nachodza mnie obawy czy to normalne i czy
wszystko ok z ciaza. Na USG ide dopiero w przyszlym tygodniu.
Obserwuj wątek
    • kawka1 Re: 7 tc i zero objawow 05.04.06, 12:51
      Witaj,
      ja jestem prawdopodbnie w 6 tc, i poza bolesnością piersi nie mam żadnych
      objawów. Gdyby nie dwa dodatnie testy, brak miesiączki i rosnąca beta, pewnie
      nawet nie wiedziałabym o ciąży. Na usg też wybieram się za tydzień, a dziś
      odbieram kolejne wyniki bety. I bardzo się boję...
    • spa76 Re: 7 tc i zero objawow 05.04.06, 12:58
      mam dokładnie tak samo. usg w poniedziałek. myslałam o zrobieniu bety, ale z
      drugiej strony, to też nie daje mi pewności a może zwiekszyc obawy...
      pocieszam się, że wiele kobiet do 4 mca nawet nie wie, że jest w ciąży, więc
      może dobre samopoczucie to nic złego...
      • madzik241 Re: 7 tc i zero objawow 05.04.06, 15:12
        Ja jestem obecnie w 30 tyg ciąży, od samego początku (i mam nadzieję, że tak
        pozostanie do końca) czuję się wspaniale. Nie miałam żadnych objawów
        książkowych typu wymioty, bolesność piersi, jakieś specjalne zachcianki itp. -
        bo one niby występują do końca 3 miesiąca ciąży. Też przez moment się
        zastanawiałam czy to normalne, tym bardziej że też prawie wcale nie tyłam, do
        tej pory przytyłam tylko 7 kg. Ale lekarz mnie uspokoił, że to całkowicie
        normalne, każda kobieta przechodzi inaczej ciążę, a co do wagi to wskazane jest
        żeby nie przytyć więcej niż 15 kg, a najlepiej 12. Tak że spokojnie wszystko
        jest ok. Oby mój poród wyglądał tak jak cała ciąża do tej pory to będzie
        super!!!wink))
    • zzzytkaaa Re: 7 tc i zero objawow 05.04.06, 13:09
      Nie martw się ja jutro zaczynam 12 tydzien i nic, tylko biuścik obfity i
      troszkę obolały. Czuję się super! A w ciązy jestem, nawet dzis bylam u ginasmile
    • kreska1976 Re: 7 tc i zero objawow 05.04.06, 13:12
      no tak, jak to dobrze że jest nas więcej bo ja też się czasem zastanawiam czy
      ta ciąża to nieurojona przypadkiem smile))))hmm objawy są ale jakby ich nie było:
      to znaczy najważniejszy jest (brak miesiączki smile) a poza tym piersi bolą i
      czasem podbrzusze. Poza tym apetyt bez zmian, senności nadmiernej brak, chodzę
      na aerobick ale nie porzemęczam się i brzuch anie ćwiczę za bardzo no i nie
      wiem: jestem w tej ciąży? na usg w przyszłym tygodniu albo za 2... jeszcze nie
      wiem ale chyba nie ma się co z tym spieszyć...
    • ddanna Re: 7 tc i zero objawow 05.04.06, 13:13
      W pierwszej ciąży nie miałam żadnych objawów, nawet nie pamiętam powiększonych
      czy bolesnych piersi, po prostu zupełnie nic.
      Nic się nie martw - brak nasilonych objawów oznacza ponoć dziewczynkę wink))
      Dana
      PS
      Mam córkę, więc u mnie się sprawdziło)))
    • monias3 Re: 7 tc i zero objawow 05.04.06, 13:25
      cześć Fineczko, widzę że Ci się juz udziela mamusine panikowaniesmile)
      wszytsko na pewno jest dobrze, ale wiem zę uspokoisz się dopiero jak zobaczysz
      serduszko- ja tez tak maiłam.
      uszy do góry, bo twój smutek nie działa dobrze na bejbikasmile)))
      • robin81 Re: 7 tc i zero objawow 05.04.06, 13:29
        witam. ja o ciazy dowiedzialam sie w 4tyg. do 8 t.c nie mialam zadnych objawow
        a sennosc, zmeczenie i ciagle wrazenie ze zaraz bedzie sie wymiotowac pojawily
        sie w 8 t.c i trwaly do 13t.c. teraz jestem w 20/21 t.c(jejku jak to zlecialo!)
        i czuje sie jakbym w ciazy w ogole nie bylasmile))brzuszek malutki, jeszcze nic
        nie puchne. tylko bejbik daje o sobie znac-ale to super uczucie!pozdrawiam
      • pitu_finka Re: 7 tc i zero objawow 05.04.06, 13:30
        Hej monias, widze ze mnie nakrylassmile)) Ale ja tez sie zaczynam zastanawic czy
        to nie urojona ciaza. Ale skoro wiecej kobiet tak ma to chyba musze wyluzowac.
        W zyciu bym nie przypuszczala ze sie bede tak czula. I dzieki za odzewsmile)
        • anatewka Re: 7 tc i zero objawow 05.04.06, 17:14
          Jestem w 10 tc, juz po usg na ktorym widzialam bijace serduszko. Nie mam zadnych
          objawow, piersi normalne, mdlosci brak, brzuch normalnie- teraz juz powoli
          zaczyna twardniec. Ogolnie zero. No spac mi sie chce ale od 2 tyg jestem
          przeziebiona i ogolnie przez to czuje sie srednio.
          W poprzednich 2 ciazach mialam tak samo.
          • pitu_finka Re: 7 tc i zero objawow 05.04.06, 17:23
            No to juz jestem uspokojona i po prostu ciesze sie dobrym samopoczuciem. Dieki:-
            )
    • aga10015 Re: 7 tc i zero objawow 05.04.06, 19:52
      Ja też nie miałam objawów w tym okresie ciąży.Teraz jestem w 10-tym i mam ich w
      nadmiarze. Wymioty pojawiły się z dnia na dzień, a też martwiłam się czy
      wszystko ze mną o.k.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka