mamasebunia 08.04.06, 10:09 Co sądzicie o imieniu Amelia? Podoba się Wam czy nie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maga202 Re: Amelia - jak Wam się podoba ? 08.04.06, 10:13 Strasznie teraz popularne, w mojej okolicy są już trzy Amelki, wszystkie takie do roku. A imie ładne, ale ja nie lubię tych najcześciej nadawanych. Odpowiedz Link Zgłoś
benek104 Amelii jak psów 09.04.06, 15:54 Proponuję: Kalina, Karina, Halina Lubię trzysylabowe i z tym cudnym układem samogłosek... spółgłoski pomiędzy nimi są nieistotne. Odpowiedz Link Zgłoś
dorianne.gray Re: Amelia - jak Wam się podoba ? 08.04.06, 10:13 Ładne, ale od kilku lat skazane na skojarzenia z filmem (A Leon to niby się nie kojarzy, co nie? ) Odpowiedz Link Zgłoś
i.v.a Re: Amelia - jak Wam się podoba ? 08.04.06, 12:24 Mam córkę o imieniu amelia i mam gdzieś ,ze komuś tam kojarzy sie z filmem . Odpowiedz Link Zgłoś
hodos Re: Amelia - jak Wam się podoba ? 08.04.06, 12:54 Mi też się podoba i jak będzie córka będzie na 98% Amelia.. nie kojarzy mi się z filmem ale zauważyłam, że zrobiło się to imię bardzo popularne.. ehmm.. Odpowiedz Link Zgłoś
andzia_0 Re: Amelia - jak Wam się podoba ? 08.04.06, 13:40 Jest plan że albo Amelia albo Zuzanna. Zuzę wstępnie odrzuciłam, bo ostatnio za popularne, a teraz wy mówicie, że Amelia też? Ja akurat nie znam w moim otoczeniu i nie słyszałam o żadnej Amelii, więc może zostanę przy tym imieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
karolah2 Re: Amelia - jak Wam się podoba ? 08.04.06, 13:41 My też myślimy o Amelceale tak zastanawiam sie jak młodzieżowo zwraca się do Amelki???Amelia? hmmm troche powaznie chyba Odpowiedz Link Zgłoś
mamasebunia Re: Amelia - jak Wam się podoba ? 08.04.06, 21:05 No właśnie też się nad tym zastanawiam Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Amelia - jak Wam się podoba ? 08.04.06, 13:55 Mnie sie badrziej podoba Amalia (wiem, w PL brzmialoby dziwnie). Byla kiedys dobranocka o rusalce Amelce... A wiecie, ze jest termin medyczny "amelia"? Dlatego zdziwilo mnie, ze "lekarze" z Lesnej Gory dali tak na imie dziecku... A samo imie pochodzi od lacinskiego Amare-kochac (tak samo jak Amanda - ta, ktora powinna byc kochana)...Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
misspigy no właśnie - termin medyczny 10.04.06, 08:40 mnie się Amelka też podobała... kiedy powiedziałam o tym mężowi zrobił wielkie oczy i powiedział, że mam sobie poszukać co to imię zmaczy: i znalazłam: Amelia to wada rozwojowa polegająca na całkowitym braku kończyny lub kończyn. Może wynikać z wady genetycznej lub być wynikiem działania szkodliwych czynników (teratogenów) na rozwijający się zarodek lub płód. Odpowiedz Link Zgłoś
benek104 termin medyczny 10.04.06, 13:01 Proponuję, idąc tym tropem, następujące imiona (na 'A'): Atonia, Afta, Alergia, Atetoza, Ataksja, Apatia. Dla chłopca zaś: Astygmatyzm, Antygen, Autyzm. Ładne jest też Liszajec. Odpowiedz Link Zgłoś
demarta Andropauza!!! 10.04.06, 13:07 idąc waszym tropem postanawiam więc tak nazwac moją córkę, jeśli kiedykolwiek takową będę miała. dla mnie bomba!!! Odpowiedz Link Zgłoś
benek104 A chłopiec? 10.04.06, 13:27 Anabolizm? Może bardziej po słowiańsku? Poza Liszajcem proponuję Zastrzał, Żylak, Wielomocz, Tężec. Szkorbut też nienajgorsze. Szkorbut Kowalczyk; Tężec Nowotny. Nieźle brzmi. Odpowiedz Link Zgłoś
demarta Prostata! ;))) 10.04.06, 13:29 jakoś dla dziewczynek mam parę, ale dla chłopca trudno mi zdecydować........ Prostata Nowacka Odpowiedz Link Zgłoś
benek104 Prostation. 10.04.06, 14:04 Prostation Czarnecki. Tak, to nieładna zabawa. Wiele imion ma podejrzaną etymologię i co z tego? Kierujemy się zawsze skojarzeniami i foniczną urodą imienia. Ja na przykład nie nazwałbym dziecka Mariusz, Dorota, Ewelina, Karolina, Krzysztof, Kamila, Łukasz. Niby nic złego w tych imionach, ale ja mam przed oczami konkretne egzemplarze ludzkie, noszące te imiona, które mi je obrzydzają. Co do imienia Amelia - jest ostatnio naprawdę popularne. Tak samo jak Wiktoria, Wiktor, Zuzanna, Franciszek. Wiem o przynajmniej 4 kilkunastomiesięcznych Ameliach i 3 Zuzannach. No i robi się nam banalnie. Niedługo rzadkim imieniem będzie Marek, Ewa, Agata. Wielbicielom Amelii mogę zasugerować Julię, ale nie wiem, czy to dostatecznie podobny substytut. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
misspigy dla dziewczynki 10.04.06, 17:24 oryginalne: Rwa ... zwłaszcza ładne w połaczeniu z nazwiskiem Kulszowa hehe Odpowiedz Link Zgłoś
maja2081 Re: Amelia - jak Wam się podoba ? 08.04.06, 14:13 imię śliczne, my też bedziemy mieć Amelkę ( juz po świętach) Odpowiedz Link Zgłoś
dorotakatarzyna Re: Amelia - jak Wam się podoba ? 08.04.06, 18:12 A ja mam trzyletnią Amelię Zofię, co nie ma nic współnego z żadnym filmem, przysięgam Jak dla mnie najpiękniejsze imię na świecie, i wcale w okolicy tak wiele tych Amelek nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota.bihuniak Re: Amelia - jak Wam się podoba ? 08.04.06, 20:41 Bardzo się podoba. Najlepsze skojarzenia są właśnie dzięki dawnej bajce o ślicznej, długowłosej rusałce. Jeśli moje dzieciątko okaże się przy najbliższym usg płci żeńskiej, to jest bardzo prawdopodobne, że tak będzie miała na imię moja córeczka. Pozdrawiam wszystkie ciężarówki i mamusie Odpowiedz Link Zgłoś
misiek12311 Re: Amelia - jak Wam się podoba ? 09.04.06, 19:20 mi też się bardzo podoba Odpowiedz Link Zgłoś
anita.anita80 Re: Amelia - jak Wam się podoba ? 10.04.06, 08:34 imię śliczne i sama miałam zamiar tak nazwać ale imię bardzo popularne , a ja nie chciałam ,aby w przedszkolu mojej córeczki były 3 Amelie nazwałam Rozalia imię nie wszystkim się podoba ,ale są i tacy co podziwiają zresztą jak by się nie nazwało jednym się spodoba ,a drugim nie Odpowiedz Link Zgłoś
mika9912 Re: Amelia - jak Wam się podoba ? 10.04.06, 09:40 no proszę a ja myślałam że jestejm jedyna osoba która chce tak nacwać córkę a tu widać ktoś mnie uprzedził ) dla mnie ime jest śliczne Odpowiedz Link Zgłoś
andzia_0 Re: Amelia - jak Wam się podoba ? 10.04.06, 16:03 Tak samo myślałam i dlatego też się ciężko zdziwiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
mika99 Re: Amelia - jak Wam się podoba ? 10.04.06, 12:41 to imię bardzo mi sie podoba własnie dlatego bo oglądałam ten film juz dawno temu, szkoda że stało się takie popularne własnie teraz kiedy spodziewam sie dziecka....pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
fasolmama Re: Amelia - jak Wam się podoba ? 10.04.06, 16:06 A ja już mam Amelkę. Cód Miód dziewczyna. Sami zobaczcie Odpowiedz Link Zgłoś