apogo2 14.04.06, 10:12 Kochane, Jak wiecie nigdzie nie mozna dostac witamin Materna. Co bierze w zamian ? Dodam, ze ja musze brac witaminy z jodem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karolah2 Re: Materna 14.04.06, 10:19 Witaj) ja tez miałam problem z materna,ale moja szwagierka jest tak kochana,że całe miasto przejechała i znalazła trzy opakowania w jakieś ubocznej aptece( ja nie chciałam zmieniac na inne witaminki, bo zostalo mi juz tylko kilka dni do porodu) może byłby ktos tak miły u Ciebie, i pojeździłby troszke za witaminkami? na pewno nie wszedzie wszystkie zostały wykupione a jesli nie masz nikogo takiego to polecam Falvit,albo Provital pozdrawiamy życząc zdrówka)) Odpowiedz Link Zgłoś
pola712 Re: Materna 14.04.06, 10:26 ja zamieniałam je na feminatal. Jednak wole materne. Po Feminatalu czasem jest mi troszeczke niedobrze. Wiem ze jeszcze w witaminach Provital jest jod. Odpowiedz Link Zgłoś
ewelka77 Re: Materna 14.04.06, 11:26 A skąd jesteś bo ja Materne bez problemu kupiłam Odpowiedz Link Zgłoś
karolah2 Re: Materna 14.04.06, 11:33 Materny juz nie produkują.Moze kupiłas tak jak ja ...czyli ostatki z apteki teraz zajmują się produkcją tabletek antykoncepcyjnych więc możemy tylko liczyc na resztki pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
madzilove Re: Materna 14.04.06, 15:04 Niestety za Materna trzeba sie troche nabiegac.Firma nie produkuje juz ich na rynek polski.Mozna zamienic na:Feminatal,Elevit,Vitrum prenatal,Prenatal. Odpowiedz Link Zgłoś
earl.grey Re: Materna 14.04.06, 15:17 Elevit nie ma jodu. A ja biore Vibovit Mama, ma jod. Odpowiedz Link Zgłoś
aborka Re: Materna 14.04.06, 15:46 identyczny skład mają witaminy vitrum prenatal. Kosztuja duzo taniej - ok 40pln za 100 sztuk Odpowiedz Link Zgłoś
owianka Re: Materna 14.04.06, 15:59 Też muszę brać jod - zamieniłam Maternę na Feminatal, dobrze się po nim czuję. I jest dwa razy tańszy! Odpowiedz Link Zgłoś
anutka9 Re: Materna 14.04.06, 16:03 ja biorę Prenatal Complex - ma jod. Kosztuje ok. 29 zł za 60 tabl. Odpowiedz Link Zgłoś
iw77 Re: Materna 14.04.06, 18:10 Prenatal - dokladnie to samo tylko dwa razy tansze. Odpowiedz Link Zgłoś
servena Re: Materna 14.04.06, 18:32 Prnatal Complex ma kiepski skład, np. ma bardzo mało żelaza i praktycznie śladowe ilości witamin. Poleca się go kobietom w I trymestrze, ponieważ łagodzi nudności itp. ze względu na te wyciągi roślinne i małą ilość witamin. Dla bardziej "zaawansowanych" lepszy jest Prenatal Classic. Odpowiedz Link Zgłoś
avana21 Re: Materna 14.04.06, 18:37 Hej tez jakis czas nie moglam kupic materny ale teraz mam i nie zmienilam na inne tabletki jestem z krakowa w zadnej aptece nie moglam znalesc a moja mama znalazla ja w aptece w szpitalu ujastek kosztuje 29zl pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
optymistk-a Re: Materna 14.04.06, 18:50 Witam! Moja szwagierka odradzała mi Maternę, gdyż miała nudności po niej. Dlatego zdecydowałam sie na Multitabs Classic, który ma rekomendowaną dla kobiet w ciąży i karmiących dawkę jodu (150), i jest dużo tańszy- 100 tabletek za ok 30zł. Odpowiedz Link Zgłoś
oola79 Re: Materna 14.04.06, 22:43 Słuchajcie ostatnio pytałam się aptekarki,i materny wcale nie wycofano,tylko będzie tylko,że pod inną nazwą. Odpowiedz Link Zgłoś
mmadzik1 Re: Materna - uwaga na te witaminy 14.04.06, 22:50 Dziewczyny ostatnio jeden ginekolog niekazal brac tych witamin mojej kolezance w ciązy. Podobno maja je wycofac lub zmienic nazwe bo rozpętala sie burza na temat tego dlaczego po stosowaniu tych witamin tak bardzo sie tyje. Jezeli mozecie je zastapic innymi to chyba lepiej jak najszybciej. Ja stosuje ELEVIT - dla kobiet w ciazy poczytajcie na necie o tych tabletach . W aptece napewno zaproponuja cos jeszcze . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
karolah2 Re: Materna - uwaga na te witaminy 15.04.06, 00:14 Chyba jednak za bardzo tę burzę rozpętali! Ja biore od początku maternę,a jestem już przy końcu.Zawsze wyniki dobre i żadnych szczególnych dolegliwości.A nie wycofują jej tylko zaprzestali juz produkcji, bo będą zajmowac się produkcją tabletek antykoncepcyjnych!Także pod inną nazwą też się nie kryją. Słyszałam plotki ,że niby provital to te same tabletki,ale wystarczy przeczytać skład witamin i wiadomo,ze to nie to samo.Także nie ma co siać niepokoju...wiem to z dobrego źródła, bo od znajomej farmaceutki. Odpowiedz Link Zgłoś
aborka Re: Materna - uwaga na te witaminy 15.04.06, 08:58 ja jestem farmaceutą i IDENTYCZNY skład mają wit. VITRUM PRENATAL. I są połowe tańsze Odpowiedz Link Zgłoś
karolah2 Re: Materna - uwaga na te witaminy 15.04.06, 12:57 Porównałysmy i nie identyczne.Myśle,ze za duzo tych rad...każda co innegomoże lepiej zapytaj gin.albo połozna pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
tucik zo za bzdury! 15.04.06, 16:21 że się tyje po Maternie! ja jak do tej pory przytyłam 10 kg (a biorę ją od 4 m- ca ciąży i czuję się świetnie) i został mi jeszcze m-c więc bez przesady, żal że już jej nie będzie świetny preparat! Odpowiedz Link Zgłoś
anutka9 Re: Materna 15.04.06, 11:24 Nieprawdą jest, że Prenatal Classic ma ten sam skład co Prenatal Complex - P. Complex ma mniej żelaza niż P. Classic ale ma za to dodatkowo jod, selen, żurawinę i olejek miętowy - łagodzą one nudności i coś tam jeszcze. Na I trymestr polecany jest Complex a na kolejne Classic. Odpowiedz Link Zgłoś