ala120 21.04.06, 15:16 Staramy się o dzidzię jednak nic nie wychodzi. Mój cykl trwa 29 dni. Wiec dzień płodny wychodzi na dzień 15 licząc do tyłu od dnia pierwszego następnej miesiączki. A może ja to źle obliczam. Proszę o radę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
deela Re: DZIEN PłODNY 21.04.06, 15:21 ja tam stosowalam pseudoantykoncepcje i zaszlam w dzien nieplodny: w szosty dzien po poczatku miesiaczki, wiec o kant... mozna takie obliczenia rozbic... po prostu probujcie Odpowiedz Link Zgłoś
vibe-b Re: DZIEN PłODNY 21.04.06, 15:52 Popelniasz dwa zasadnicze bledy: 1. zakladasz ze owulacja wystepuje dokladnie na 14 dni przed miesiaczka. 2. zakladasz ze dzien plodny to ten, w ktorym wystepuje jajeczkowanie. nic bardziej mylnego. Wsplzycie w dniu owulacji to najczesciej musztarda po obiedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta9946 Re: DZIEN PłODNY 21.04.06, 16:53 Ja tak samo jak ty odliczam dni plodne ale nic nam z tego nie wychodzi .Proponuję zajrzyj na stronę www.bocian.pl tam znajdziesz obliczenie dni płodnych ja będę próbowała tak jak oni proponują . Może wkońcu się uda a przedewszystkim głowa do góry i myśl pozytywnie ciągle mi powtarza to mąż kiedy zaczynam się załamywać . Odpowiedz Link Zgłoś
ala120 Re: DZIEN PłODNY 21.04.06, 17:03 Niestety strona którą podałaś jest nieaktywna, czy możesz sprawdzić jej poprawność bede wdzięczna Odpowiedz Link Zgłoś
vibe-b Re: DZIEN PłODNY 21.04.06, 17:12 ala120 napisała: > Niestety strona którą podałaś jest nieaktywna, czy możesz sprawdzić jej > poprawność bede wdzięczna Kobity! Zamiast odliczac przygladnijcie sie czasem temu co macie na majtkach (czy tam wkladkach). Jak leci obficie i jest mokro to wtedy sie stosunkowac nalezy a nie w kalendarz patrzec Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulka82 Re: DZIEN PłODNY 21.04.06, 21:29 To też nie jest tak do końca, ja nie miałam objawów owulacji. Wydawało mi się, że pojawiła się taka w połowie cyklu, ale okazało się, że już wtedy byłam w ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
vibe-b Re: DZIEN PłODNY 22.04.06, 11:40 kasiulka82 napisała: > To też nie jest tak do końca, ja nie miałam objawów owulacji. Wydawało mi się, > że pojawiła się taka w połowie cyklu, ale okazało się, że już wtedy byłam w > ciąży. To znaczy ze przeoczylas. Jesli w ciaze zaszlas to cudow nie ma, musialas miec sluz i to sluz plodny, bo nie wiem czy wiesz, ze bez sluzu nie dojdzie do zaplodnienia. Pare pieter nizej piszesz, ze zaszlas w ciaze okolo 6-8 dnia cyklu. Niech zgadne, jescze mialas wtedy miesiaczke/podplamianie? Wiec nic dziwnego, ze sluz sie "zintegrowal" z konczaca sie miesiaczka. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulka82 Re: DZIEN PłODNY 22.04.06, 13:19 Nie, sama miesiączka trwała ok. trzech dni. W szóstym, czy ósmym dniu cyklu nie było po niej już śladu. Nie miałam też żadnych plamień. Weź jednak pod uwagę to, że nie każda osoba ma widoczny śluz płodny. Czasami on nie wypływa, siedzi w środku i można przeoczyć ten dzień. Tak mi powiedział lekarz i coś w tym jest, ja bardzo rzadko mogłam zaobserwować u siebie taki widoczny śluz. Odpowiedz Link Zgłoś
vibe-b Re: DZIEN PłODNY 24.04.06, 11:08 kasiulka82 napisała: Weź jednak pod uwagę > to, że nie każda osoba ma widoczny śluz płodny. Czasami on nie wypływa, siedzi > w środku Zawsze wyplywa. Przeciez w pochwie nie masz zbiornikow na przechowywanie sluzu, tak czy owak musi sie wydostac. Jesli nie obserwujesz, mimo wysilku, sluzu, to : albo: 1. nie produkujesz sluzu plodnego wcale (zdarza sie i moze to byc przyczyna nieplodnosci) albo 2. masz tak wodnisty, ze wyplywa niemal jak woda, wsiaka w bielizne i "nie ma go". albo 3. masz luz, ktory interpretujesz mylnie jako nieplodny. Przyjelo sie ze sluz plodny jest przezroczysty jak bialo jaja. Niekoniecznie. Moze byc bialawy czy nawet zolty. Odpowiedz Link Zgłoś
mmadzik1 moze test owulacyjny Wam pomoze 21.04.06, 20:03 Dziewczyny mi kiedys lekarka ginekolog powiedziala ze najprosciej kupic test owulacyjny i na podstwie jego dokladnie sobie sprawdzic kiedy faktycznie zbliza sie ta owulacja. Ja nie zdązylam kupic tego testu udało sie bez. Życze powodzenia moze to faktycznie jakas metoda Odpowiedz Link Zgłoś
nimeska Re: moze test owulacyjny Wam pomoze 21.04.06, 20:06 ile kosztuja takie testy ? i gdzie ? w jakim kraju - miescie? Odpowiedz Link Zgłoś
inia33 Re: moze test owulacyjny Wam pomoze 23.04.06, 23:45 testy są tanie na allegro, w aptekach raczej drogie u mnie się sprawdziły Odpowiedz Link Zgłoś
saskiaplus1 Re: DZIEN PłODNY 21.04.06, 18:46 Obliczanie dni płodnych to sposób dość zawodny i raczej przedpotopowy. Radzę zainteresować się naturalnymi metodami planowania rodziny ze szczególnym uwzględnieniem metod wspomagających pary starające się o dziecko. Krótko mówiąc, należy wybrać którąś z metod obserwacji cyklu (najlepiej objawowo-termiczną z uwzględnieniem czynników dodatkowych) i trzymać się jej. Polecam informacje ze strony www.npr.pl - znajduje się tam skrócony, internetowy kurs npr. Odpowiedz Link Zgłoś
kasika75 Re: DZIEN PłODNY 21.04.06, 20:14 moze to smiesznie zabrzmi ,ale ja mam taka metode , trzy dni po okresie , stosunek rano i wieczorem i po trzech dniach znowu rano i wieczorem , wiem ze to smieszne , ale do tej pory jak chciałam zajsc w ciaze i tak naraiłam starego to sie udało juz trzy razy , własnie teraz jestem w 7 tyg. oczywiscie ta metoda, powodzenia , atest owulacyjny w kazdej aptece Odpowiedz Link Zgłoś
saskiaplus1 Re: DZIEN PłODNY 22.04.06, 13:30 To nie jest śmieszne, przy regularnych cyklach to dość dobrze pozwala "wpasować się" w dni płodne, zwłaszcza przy książkowym przebiegu cyklu. Trzy dni to poza tym dobry czas na "wyprodukowanie" nasienia odpowiedniej jakości. Ale nie musi działać zawsze i u każdego, polecam jednak indywidualne obserwacje cyklu. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulka82 Re: DZIEN PłODNY 21.04.06, 21:28 To chyba nie do końca tak jest, czasami może coś się przesunąć. Ja miałam cykle 32-34 dniowe, a w ciążę zaszłam ok.6-8 dnia cyklu. I gdzie tu jest jakaś prawidłowość? Odpowiedz Link Zgłoś
slonko771 Re: DZIEN PłODNY 21.04.06, 22:10 ja zaszłam w ciąze dokladnie 14dzień przed spodziewaną@ próbujcie napeno sie uda Odpowiedz Link Zgłoś
piedor Re: DZIEN PłODNY 22.04.06, 14:36 Czesc Ala, A ja prowadzilam rejestr temperatury przez okolo rok. Tez mam cykl 28 dni dwa razy w roku mialam 24 dni. Ale srednio wychodzi ze najlepiej kochac sie 2-5 dni po zakonczeniu okresu. Obserwujac sluz mozna ocenic czy jest to dzien plodny czy nie. Szczyt przypada kiedy sluz jest przezroczysty i ciagnacy jak bialo jajka kurzego. Ja tez zaszlam 15 dnia cyklu wiec niedokladnie w polowie cyklu. Kazdy organizm jest inny. Sprubu z tyc dniach o ktorych napisalam powyzej. Powodzenia. Daj znac jak sie uda. Odpowiedz Link Zgłoś
azzure1 Re: DZIEN PłODNY 23.04.06, 22:58 Według npr jeśli chce się uniknąć ciąży, należy zachwoać wstrzemięźliwość 6 dni przed spodziewaną owulacją i 3 dni po, więc jeśli się nie chce uniknąć to należy współżyć właśnie w tym okresie - masz całe 9 dni. Nie musi to być przecież w jednym konkretnym dniu, chociaż faktycznie zwiększa to szanse. A jak długo się staracie? Jeśli ponad rok, może czas zrobić kilka badań? Czasem przyczyna niepłodności jest prosta i można ją szybko wyeliminować. A może po prostu za bardzo się staracie? Jeśli kochasz się tylko po to, żeby mieć dzidziusia, to może być trochę stresujące. W każdym razie, życzę powodzenia i trzymam kciuki!!! Odpowiedz Link Zgłoś