meg241 26.04.06, 15:04 Czym skutecznie wyleczyłyscie ból gardła w ciazy?? (innych objawów choroby nie mam). Jestem w 12 tygodniu. Magda Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ola_225 Re: ból gardła 26.04.06, 15:23 Mi lekarz zalecił płukanie wodą z solą (pół łyżeczki na pół szklanki wody) i witamine C. Pomogło. Powiedział też że gdyby nie pomogło to mam użyć leku miejscowego haskosept (kosztuje ok. 18 zł). Nie zaszkodzi dziecku bo ma działąnie miejscowe, psika się nim do gardła i jest bezpieczny. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: ból gardła 26.04.06, 15:27 dobry jest tez thymsal w atomizerze.to wyciag z tymianku.psikasz miejscowo do gardla kilka razy dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
pozioomek Re: ból gardła 26.04.06, 15:33 niestety nic na to nie poradzisz - mnie też to drażni (7tc), zwłaszcza jak rano wstaję. I mam zatkany nos. Koszmar. Ale na wszystkich lekach jest wyraźna notatka, żeby nie stosować bez zalecenia lekarza w czasie ciąży. Mi pomagają słodkie soki - rano jak wstaję to piję szklankę gęstego soku z bananów albo innych (byle nie cytrusowy) i pomaga (przy okazji mdłości też zwalcza). Ewentualnie cola - bardzo słodka i pomaga na gardło. Odpowiedz Link Zgłoś
malwina79 Re: ból gardła 26.04.06, 16:05 Miałam już kilka razy ten problem i mnie lekarka poleciła homeopatyczne tabletki do ssania o nazwie "Homeogene 9". Pomagają chociaż niektórzy twierdzą, że tabletko homeopatyczne to cukier puder. Z tego co wiem od mojej lekarki to praktycznie wszystkie środki homeo są bezpieczne dla ciężarnych. Możesz jeszcze dopytać się w aptece. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ola_225 Re: ból gardła 26.04.06, 16:13 Mi też, ale zaznaczyła że mam to stosować tylko w przypadku gdy inne lekarstwa zawiodą, bo to normalny antybiotyk. Odpowiedz Link Zgłoś
neonatus51 Re: ból gardła 27.04.06, 11:41 Z tabletek do ssania na gardło można tylko SEBIDIN.Poza tym spróbuj domowych sposobów:syropu z cebuli,szałwi do płukania,czy wody z solą. Zdrowiej tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20726;28/st/20060523/dt/6/k/26a5/preg.png Odpowiedz Link Zgłoś
danuskad1 Re: ból gardła 27.04.06, 12:03 Podam Ci 100% sposób, ale nie przeraź się. Brzmi trochę dziwnie lecz na bank zadziała, ja przetrenowałam w obu ciążach. Otóż wieczorem przed snem zmuś się do possania 2 tabletek węgielka, takiego co na biegunki się stosuje. Smak paskudny ale: 1. całkowicie bezpieczny dla Twojego dziecka, 2. wągiel absorbuje toksyny i rano obudzisz się zdrowa jak ryba tylko ząbki troszkę będziesz musiala poszorować. Odpowiedz Link Zgłoś