Dodaj do ulubionych

czarna herbata

27.04.06, 09:47
przed ciaza pilam MNOSTWO czarnej herbaty. Teraz staram sie ograniczac, ale
za bardzo mi nie wychodzi. Wiem, ze teina.. ale nie pije w ogole kawy, wiec
chyba nie robie nic bardzo starsznego smile Pytanie: ile wypijacie kubkow
czasrnej herbary dziennie? musze sie prownac dla spokoju sumienia smile
Obserwuj wątek
    • misspigy Re: czarna herbata 27.04.06, 09:50
      ja pije zieloną przede wszystkim, piję też 2 małe kawki dziennie no i ze 2-3
      herbaty czarne. i mam sie doskonale - moje (już drugie) dziecko też wink A ...
      no i piję jeszcze od czasu do czasu colę i wodę mineralną gazowaną - bo
      niegazowanej przełknąć nie mogę... taki urok wink
      • guzmania Re: czarna herbata 27.04.06, 09:53
        Ja pijam 3, 4 kubki czarnej herbaty, ale słabej.Wykluczylam kawe i rzadko kiedy
        pijam coś gazowanego.Pozdrawiam.
    • bastet7 Re: czarna herbata 27.04.06, 09:53
      W ciąży nalezy trochę ograniczyć picie czarnej herbaty, ale nie aż tak bardzo;-
      )) Poza tym należy pamiętać, ze zmiejsza ona przyswajanie żelaza, stą może się
      pojawić anemia. Żeby tego uniknąć zaleca się nie łączenie herbaty z posiłkami,
      w których jemy żelazo, czyli mięsko. Można herbate wypić ok. godziny po
      jedzeniu i wszystko będzie ok.
      PS. Ja osobiście piję jedną herbatę dziennie, a to dlatego, że w ciąży w ogóle
      odrzuca mnie od herbaty, zwłaszcza od ulubionej przed ciążą zielonej i
      owocowej. Nadrabiam to wodą mineralnąwink)
    • martitka.martitka Re: czarna herbata 27.04.06, 09:55
      Dla mnie tez herbata to podstawowy napoj, pije ja do kazdego posilku, pomiedzy
      posilkami zreszta tez wink) Nie potrafie z tego zrezygnowac i nie uwazam, ze to
      cos strasznego... wink
    • kayla.op.pl Re: czarna herbata 27.04.06, 11:22
      Ja pilam strasznie duzo czarnej herbaty i poziom zelaza bardzo mi spadl,
      tabletki nie pomagaly (wtedy jeszcze nie wiedzialam o zwiazku zelaza z herbata).
      Potem zmienilam tabletki i w ulotce tych nowych doczytalam sie, zeby ograniczyc
      picie herbaty. Ograniczylam sie do 4-5 szklanek dziennie i zelazo sie poprawilo.
      Pije teraz herbaty Bio-active "dla przyszlych matek", ale dopiero od kilku dni,
      wiec jeszcze nie wiem, jak na mnie dzialaja.
    • neonatus51 Re: czarna herbata 27.04.06, 11:47
      Podobno należy ograniczyć i pić słabą,ale nie dajmy się zwariować!Ja przed
      ciążą,przez jakieś 7 lat,piłam tylko zieloną herbatę.Od początku ciąży jakoś mi
      zbrzydła.Teraz piję tylko czarną,malinową,miętową...no i kawcięsmile
      Pozdr
      tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20726;28/st/20060523/dt/6/k/26a5/preg.png
      • piedor Re: czarna herbata 27.04.06, 11:51
        A ja przed ciaza pilam hektolitry herbaty, jedna konczylam, druga
        zaczynalam.Odkad jestem w ciazy herbata czarna w ogole mi nie wchodzi, pije
        slabe gora dwie herbaty a tak preferuje zielona z cytryna, ktorej niecierpialam
        wczesniej. owocowe tez mi nie smakuja. Za to wode niegazowana moge pic caly
        czas.
        • herba5 Re: czarna herbata 27.04.06, 13:07
          Ja nie piję w ogóle czarnej herbaty, zastąpiłam ją bardzo dobrą herbatką życia
          Rooibos i herbatkami owocowymi Vitaxu. Nie zawierają żadnych szkodliwych
          związków dla dziecka. Polecam.
    • gosika78 Re: czarna herbata 27.04.06, 18:56
      Uwielbiam herbatę czarną i zieloną piję całą ciążę bez ograniczeń, a ile kubków to nie wiem, bo zawsze w dzbanku sobie robię smile i tak popijam, a jak się skończy, to następny. Próbowałam zastąpić owocową, inką jakąś i innymi cudami, ale nie ma to jak herbatka...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka