heejakawa 29.04.06, 22:17 Co znaczy ze ktos sie stara o dzidziusia 2, 8, 10 cykli? Czy to oznacza ilosc misiecy (oczywiscie w przyblizeniu)? A na marginesie to tez juz zaczynam sie tym bardzo denerwowac bo jestem juz po 30-tce. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
antyka Re: cykle??? 29.04.06, 22:20 cykl - to cykl miesiaczkowy zalezy kto jaki ma - jest 24 dniowy - to 10 cykli to 240 dni, czyli ok. 8 m-cy jesli ktos ma cykle 33 dniowe, to 10 cykli = 330 dni - czyli 11 m-cy Odpowiedz Link Zgłoś
heejakawa Re: cykle??? 29.04.06, 22:22 dziekuje bardzo Tak myslalam ale chcialam sie upewnic. Odkrylam dzisiaj to forum i nie moge oderwac sie od komp. bardzo fajna sprawka. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
antyka Re: cykle??? 29.04.06, 22:29 kochana moja ja tez czytalam te forum przez dlugi czas i zauwazylam jedno: wiekszosc dziewczyn tworzy posty w stylu: czy gwaltowny smiech nie zaszkodzi mojej fasolce, czy moge jesc fete/ makrele/ salate. Duzo jest tez niepotrzebnego straszenia - dlatego - radze dobrze, czytaj te posty z przymruzeniem oka. Mi szczerze mowiac brakuje tu sensownych wypowiedzi. Wartosciowe watki pojawiaja sie baaaaaaaaaaaardzo rzadko. Odpowiedz Link Zgłoś
heejakawa Re: cykle??? 29.04.06, 22:39 Moje pytanie pewnie tez wydalo Ci sie glupie, ale musze przyznac ze jestem troche juz zdesperowana tym ze moge zobacyc tych 2 kresek i stwierdzilam ze moze czegos nie wiem i stad wlasnie to moje pytanie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
antyka Re: cykle??? 29.04.06, 23:01 nie wydaje mi sie glupie serio po prostu nei wiesz tego, draznia mnie pytanie ABSURDALNIE GLUPIE bo co zlego moze byc w spozywaniu fety, no zastanow sie? Odpowiedz Link Zgłoś
ma.dzia85 Re: do antyka 03.05.06, 10:00 Mam pytanko tak na marginesie.Skoro tak Cie irytują te pytania i wogóle te "beznadziejne wypowiedzi" to po co właściwie wchodzisz na to forum?? I nie chodzi tylko o ten wątek ale o wszystkie w których sie wypowiadasz i niepotrzebnie denerwujesz ludzi(zwłaszcza te kobiety które są w ciązy). Nie prościej było by wejśc na inny temat i tam sobie pogadac z "takimi jak ty"?? Bo z tego co się zdążyłam zorientować to jestes ANTY-ciążowa, więc skąd pomysł żeby odwiedzać temat CIĄŻA I PORÓD? A co do niektórych twoich wypowiedzi to widać ze temat ciąży jest Ci daleki, wiec czasem mogłabyś ugryzc sie w jezyk i darowac sobie zbednych komentarzy. pS. Jedzenie niektórych produktów w ciązy( nie wiem czy fety akurat) może uczulać maluszka w brzuchu, pewnie nie wiedziałaś... Odpowiedz Link Zgłoś
lamia1978 Re: do antyka 03.05.06, 11:25 ma.dzia85 napisała: > Mam pytanko tak na marginesie.Skoro tak Cie irytują te pytania i wogóle > te "beznadziejne wypowiedzi" to po co właściwie wchodzisz na to forum?? I nie > chodzi tylko o ten wątek ale o wszystkie w których sie wypowiadasz i > niepotrzebnie denerwujesz ludzi(zwłaszcza te kobiety które są w ciązy). Nie > prościej było by wejśc na inny temat i tam sobie pogadac z "takimi jak ty"?? Bo > > z tego co się zdążyłam zorientować to jestes ANTY-ciążowa, więc skąd pomysł > żeby odwiedzać temat CIĄŻA I PORÓD? A co do niektórych twoich wypowiedzi to > widać ze temat ciąży jest Ci daleki, wiec czasem mogłabyś ugryzc sie w jezyk i > darowac sobie zbednych komentarzy. pS. Jedzenie niektórych produktów w ciązy( > nie wiem czy fety akurat) może uczulać maluszka w brzuchu, pewnie nie > wiedziałaś... BRAWO !!!!!!!POPIERAM!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ddanna Antyka 03.05.06, 10:53 Wiele razy, w moim mniemaniu oczywiście, wystawiasz niezbyt pochlebne świadectwo swojej inteligencji. Często wystarczy pomysleć. Osoba, któa zadała pytanie na temat serów typu feta, słyszała coś, gdzieś na temat jedzenia serów w ciąży. Chodziło zapewne o sery pleśniowe - te nie są wskazane ze względu na możliwość obecnośći listeriozy (choroby poza ciążą niegroźnej, przebiegającej w wielu przypadkach bezobjawowo, natomiast w ciąży mogącej prowadzić do zaburzeń rozwoju płodu, włącznie z poronieniem). Ta dziewczyna pewnie gdzieś słyszała, zapomniała o jakie sery dokładnie chodzi, więc zapytała o to tu na forum, by od bardziej doświadczonych kobitek coś się dowiedzieć. Dlategodziwi mnie, iż Ty, osoba pragnąca uchodzić za super mądrą i inteligentną, nie potrafi dojść do wniosków tak oczywisty. Pozdrawiam, Dana Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: Antyka 03.05.06, 11:04 to po co tutaj wchodzisz?czyzby jakas niezdrowa sensacja? czy moze jestes tak sfrustrowana ze potrzebujesz sie tutaj dowartosciowac gdyz wydaje Ci sie ze masz do czynienia z jakimis infantylnymi babkami,ktore wg.Ciebie zadaja glupie pytania?otoz nie ma glupich pytan...sa tylko glupie odpowiedzi...slyszalas to kiedys moze?zycze rozumu,gdyz nie masz go tyle ile wydaje Ci sie ze masz... Odpowiedz Link Zgłoś